JCB 514-40: Το μικρότερο γεωργικό τηλεσκοπικό της βρετανικής φίρμας

Κοινοποίηση:

Η αναλογία ισχύος προς βάρος είναι το στοιχείο που κάνει το συμπαγές και εξαιρετικά μικρό τηλεσκοπικό να διαπρέπει σε στενούς χώρους.

Η JCB παρουσιάζει το μικρότερο συμπαγές μοντέλο στη γκάμα των τηλεσκοπικών φορτωτών της για τη γεωργία. Το μικρότερο μοντέλο της JCB, 514-40, κυκλοφορεί στην αγορά, αφού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Agritechnica. Όπου οι στενοί χώροι εργασίας και η δύσκολη πρόσβαση σε κτίρια περιορίζουν τις επιλογές χειρισμού του μηχανήματος, οι εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις του νέου τηλεσκοπικού με ύψος 1,8 μ. και πλάτος 1,56 μ. παρέχουν όλη την ευκολία που απαιτείται.

Και σε περίπτωση που χρειάζεστε ένα μηχάνημα χειρισμού σε ένα απομακρυσμένο εργοτάξιο, το 514-40 είναι αρκετά ελαφρύ ώστε να μετακινείται γρήγορα με ρυμουλκούμενο χωρητικότητας 3,5 τόνων. Αρκετά συμπαγές ώστε να χωράει μέσα από μια πόρτα ύψους 2 μέτρων, προσφέρει ευελιξία με ενσωματωμένο σύστημα διεύθυνσης, χαρακτηριστικά που καθιστούν το τηλεσκοπικό μηχάνημα ιδανικό για εργασίες μέσα και γύρω από μικρότερα κτίρια και αυλές αγροκτημάτων, καθώς και σε εταιρείες γεωργικών εφοδίων και κηπουρικής.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαρτίου 2024

 

Τρικύλινδρος κινητήρας

Το τηλεσκοπικό κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χαμηλής συντήρησης 18,4 kW (24,7 ίππων) που πληροί το ευρωπαϊκό πρότυπο εκπομπών ρύπων Stage V χωρίς την ανάγκη φίλτρου σωματιδίων (DPF) ή οποιουδήποτε υγρού καυσαερίων, ελαχιστοποιώντας το λειτουργικό κόστος για τους πελάτες και απλοποιώντας τις εργασίες.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 1,1 λίτρων τροφοδοτείται από το δοκιμασμένο υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων Bosch και τον κινητήρα Linde δύο ταχυτήτων, ο οποίος φτάνει τη μέγιστη ταχύτητα των 15 χλμ./ώρα, με μόνιμη τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση, προσδίδοντας στο μηχάνημα την ευελιξία και την ικανότητα παντός εδάφους που χαρακτηρίζει τη σειρά Loadall της JCB. Η μέγιστη ανυψωτική ικανότητα είναι 1.400 κιλά, ενώ το μέγιστο ύψος ανύψωσης είναι 4 μ., καθιστώντας το μηχάνημα ιδανικό για πολλές γεωργικές βιομηχανίες- η πλήρης ανυψωτική ικανότητα προς τα εμπρός είναι 525 κιλά.

Εξαιρετική ισορροπία ισχύος-βάρους

Με βάρος χωρίς φορτίο 2.695 κιλά, το JCB 514-40 διαθέτει 17% υψηλότερη αναλογία ισχύος προς βάρος από το μοντέλο 516-40 που αντικατέστησε στη γκάμα και μπορεί να μεταφερθεί με ελαφρύ ρυμουλκούμενο 3,5 τόνων πίσω από ένα 4×4 ή ελαφρύ επαγγελματικό όχημα, καθιστώντας ευκολότερη, ταχύτερη και λιγότερο δαπανηρή τη μετακίνηση μεταξύ απομακρυσμένων θέσεων εργασίας.

Η καμπίνα χειριστή πλήρους πλάτους είναι κατά 20% μεγαλύτερη από εκείνη του μοντέλου 516-40 και κατά 200 χιλιοστά φαρδύτερη από τα ανταγωνιστικά μοντέλα, παρέχοντας στους χειριστές ένα άνετο περιβάλλον εργασίας, εξαιρετική ορατότητα και στις τέσσερις γωνίες και εξοικείωση με τα διαισθητικά χειριστήρια της JCB. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν σύνδεσμο 50 χιλιοστών με ηλεκτρικό σύστημα 7 ακίδων, συναγερμό όπισθεν, φώτα οδικής κυκλοφορίας, το πατενταρισμένο σύστημα ελέγχου φορτίου της JCB και το σύστημα τηλεματικής LiveLink Lite της JCB.

Μέγιστη ευελιξία ανάπτυξης

Το JCB 514-40 διαθέτει έναν νέο ελαφρύ φορέα εργαλείων και είναι ικανό να εργάζεται με πλωτά πιρούνια ή κάδο 0,41 m³, ενώ το βοηθητικό κύκλωμα διπλής ενέργειας επιτρέπει την τροφοδοσία ενός ευρέος φάσματος εξαρτημάτων JCB, αυξάνοντας την ευελιξία του συμπαγούς μηχανήματος.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Ιδανικός συνεργάτης για τον κτηνοτρόφο το John Deere 6120M

Τι κάνεις όταν από τα 800 αιγοπρόβατα, επιβιώνουν µόνο τα 50 ύστερα από µία βιβλική καταστροφή; Την απάντηση έρχεται να δώσει ένα ζευγάρι νεαρών κτηνοτρόφων που ξέρουν ότι µε δυνατές συνεργασίες όπως αυτή µε την Agrotech S.A η πρόοδος γίνεται µονόδροµος.

Με πλήθος αυτοματοποιήσεων τα Fendt Rotana Combi στην έκδοση Profi του 2024

Η Fendt ανακοινώνει ότι η νέα γενιά χορτοδετικών Rotana Combi θα ενσωματώνουν σύντομα χαρακτηριστικά όπως ανάλυση υγρασίας και λειτουργία ζύγισης, ανεβαίνοντας σκαλί στα τεχνολογικά πακέτα που ήδη φέρουν τα μηχανήματα.

Δύο νέες προσθήκες στη σειρά φορτωτών 270 της JCB με αναβάθμιση στον κινητήρα

Τα δύο μοντέλα, τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα αντίστοιχα, είναι τα νέα ευέλικτα μοντέλα της βρετανικής φίρμας, που φέρουν όμως και καλά αποτελέσματα στις μετρήσεις οικονομίας και ευκολίας χειρισμών.