Λογισμικό καταγραφής της απόδοσης στη συγκομιδή της πατάτας λανσάρει η Grimme

Κοινοποίηση:

Το σύστημα CropAnalyser της Grimme ανιχνεύει τις αποδόσεις και τα μεγέθη ανά υποπεριοχή και τύπο στη συγκομιδή πατάτας.

Με το CropAnalyser, αναφέρει η Grimme, μπορούν να ανιχνευθούν τα απόβλητα, καθώς και το φάσμα μεγέθους των πατατών αλλά και η προκύπτουσα απόδοση πατάτας ανά υποπεριοχή και τύπο κατά τη διαδικασία του τσαπίσματος. Το σύστημα βασίζεται στην οπτική μέθοδο λέιζερ, κατά την οποία ολόκληρη η ροή του προϊόντος καταγράφεται από μια κάμερα λέιζερ που είναι τοποθετημένη πάνω από τον ιμάντα πλήρωσης της αποθήκης. Ως ιδέα, το σύστημα βασίζεται σε μια μονάδα περιβλήματος αισθητήρα, η οποία τοποθετείται στη ζώνη πλήρωσης αποθηκών ενός αυτοκινούμενου εκσκαφικού πατάτας.

Επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο

Τα δεδομένα που συλλέγονται τίθενται σε επεξεργασία αυτόματα και εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στον οδηγό του μηχανήματος και στην ψηφιακή πύλη τελικών πελατών myGRIMME. Με την εφαρμογή Fields της Grimme, ο χρήστης μπορεί να έχει την κατανομή των διαφόρων μεγεθών κονδύλων, τις αποδόσεις και τα ποσοστά αποβλήτων που εμφανίζονται για κάθε χωράφι στο myGRIMME. Η εφαρμογή Crops επιτρέπει την αξιολόγηση των παραμέτρων ανά τύπο. Είναι επίσης δυνατή η απεικόνιση των διαφορετικών μεγεθών κονδύλων ανάλογα με τον τύπο ανά υποπεδίο.

Η σύνδεση με τον υπολογιστή

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων agrirouter, τα δεδομένα από το CropAnalyser της Grimme μπορούν να μεταφερθούν με τυποποιημένο τρόπο σε άλλα συστήματα, π.χ. σε συστήματα πληροφοριών διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων (FMIS). Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι είναι άμεσα διαθέσιμες σημαντικές πληροφορίες για τη διευθέτηση, την αποθήκευση και την εμπορία των πατατών.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να αποφευχθούν περιττές επισκέψεις στο πεδίο και να απλοποιηθεί ο σχεδιασμός των περαιτέρω διαδικασιών. Επιπλέον, ο παραγωγός μπορεί να ελέγξει την επιτυχία των μέτρων που λαμβάνονται για τη γεωργική (γεωπονική) καλλιέργεια και τους τύπους από τη φύτευση έως τη συγκομιδή βάσει έγκυρων δεδομένων. Τα επόμενα χρόνια η καλλιέργεια της πατάτας μπορεί έτσι να βελτιστοποιηθεί, υποστηρίζει η Grimme. Επιπλέον, ο φόρτος εργασίας για τη χειροκίνητη δειγματοληψία απόδοσης μπορεί να αμβλυνθεί χάρη στην αυτόματη ανίχνευση της απόδοσης και του μεγέθους των κονδύλων.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.

Προτεινόμενα