Μικρότερα άροτρα Ecomat για τρακτέρ χαμηλότερης ισχύος από την Kverneland

Κοινοποίηση:

Η εταιρεία επεκτείνει τη σειρά με μικρότερα μοντέλα κατάλληλα για χρήση σε αυλακιές. Οι νέες εκδόσεις είναι διαθέσιμες σε κατασκευές έξι, επτά και οκτώ υνιών, κατάλληλες για ελαφρύτερα τρακτέρ.

Η σειρά ρηχών αρότρων Ecomat της Kverneland λανσαρίστηκε πριν από αρκετά χρόνια και διατίθεται σε εκδόσεις με οκτώ έως 10 υνιά για όργωμα. Η σειρά Ecomat αναπτύχθηκε ως άλλη επιλογή για την προετοιμασία της σποροκλίνης με ελάχιστη όχληση.

Με τα ίδια χαρακτηριστικά συνεχίζουν τα νέα μοντέλα με μικρότερες απαιτήσεις ισχύος. Ως ρηχό άροτρο, εξακολουθεί να προσφέρει μηχανικό έλεγχο των παρασίτων και των ζιζανίων μέσω της αναστροφής του εδάφους -μειώνοντας την εξάρτηση από χημικές μεθόδους.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του ρηχού οργώματος είναι ότι η δομή του εδάφους κάτω από το βάθος του οργώματος παραμένει άθικτη, και υπάρχει μια αυξανόμενη πεποίθηση ότι αυτό έχει κρίσιμη σημασία για τη διατήρηση της υγείας του εδάφους.

Εκπρόσωπος της εταιρείας εξήγησε μάλιστα ότι το Ecomat είναι κάτι ανάμεσα σε άροτρο και καλλιεργητή. Τα σώματα εξακολουθούν να αναποδογυρίζουν το έδαφος, αλλά χωρίς να χρειάζεται να εργαστούν τόσο βαθιά όσο ένα παραδοσιακό άροτρο.

Η Kverneland ισχυρίζεται ότι επιτυγχάνει 95% αναστροφή σε βάθος 9 εκατοστών, με ένα εργαλείο που είναι πιο εύκολο να τραβηχτεί από ένα παραδοσιακό άροτρο, επίτευγμα που σπάνια είναι εφικτό με έναν παραδοσιακό καλλιεργητή. Η άφιξη των μοντέλων εντός αυλακιάς φέρνει το ρηχό άροτρο υψηλής απόδοσης σε τρακτέρ χαμηλότερης ισχύος.

Το βάθος εργασίας μπορεί να κυμαίνεται από 6 έως 18 εκ., ενώ η προστασία των ποδιών με αυτόματο στήριγμα τοποθετείται ως μέρος των βασικών προδιαγραφών, ενώ διατίθεται ένα πακέτο ελατηρίων HD για πιο δύσκολες συνθήκες εδάφους.

Η σειρά Ecomat διατίθεται με πλαστικά ή χαλύβδινα στελέχη και το πλάτος της αυλακιάς μπορεί να επεκταθεί από 25-45 εκ. λόγω της τοποθέτησης ενός υδραυλικού συστήματος μεταβλητού πλάτους. Αυτό δίνει στα μοντέλα τη δυνατότητα διαμόρφωσης πλάτους εργασίας από 1,5 έως 2,7 μέτρα στην έκδοση με έξι υνιά, από 1,75 έως 3,15 μέτρα στην έκδοση με επτά υνιά και από 2 έως 3,6 μέτρα στο μοντέλο με οκτώ υνιά. Να σημειωθεί ότι όλα τα μοντέλα Ecomat μπορούν να εξοπλιστούν με ενσωματωμένη πρέσα Packomat για την εξυγίανση του οργωμένου εδάφους.

Agriland.ie

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.

Προτεινόμενα

Η νέα TTV εµπειρία από την Deutz-Fahr με την ολοκαίνουργια Σειρά 6

Κιβώτιο TTV, δύο εκδόσεις καµπίνας και πέντε ολοκαίνουργια µοντέλα περιελάµβανε η αποκάλυψη της νέας σειράς Deutz-Fahr 6TTV 161-192 ίππων φοδιάζονται που εξοπλίζονται µε τους δοκιµασµένους κινητήρες Deutz TCD 6.1 και 4.1.