Με κόμβο την Ινδία οι τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας του ομίλου CNH

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Στο India Technology Center, το όραμα στρέφεται προς την επαυξημένη πραγματικότητα, τεχνολογία που τώρα ξεκινά να προσεγγίζει τον κλάδο της γεωργίας, με τον όμιλο CNH να βρίσκεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους της κίνησης αυτής.

Η CNH συνεχίζει να προωθεί με βιώσιμο τρόπο το έργο των αγροτών και των κατασκευαστών, επενδύοντας σε καινοτόμες τεχνολογίες για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας των πελατών. Το Κέντρο Τεχνολογίας της Ινδίας (ITC) στο Gurugram της Βόρειας Ινδίας είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Η τελευταία προσθήκη είναι ένας πρώτος στο είδος του προσομοιωτής πολλαπλών οχημάτων (MVS). Ο MVS επιτρέπει στην ομάδα να δοκιμάζει και να αξιολογεί εικονικά προϊόντα πριν από την κατασκευή φυσικών πρωτοτύπων. Αποφέρει μια σειρά από οφέλη, όπως η επικύρωση προϊόντων και η εκπαίδευση των εργαζομένων.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η παροχή καλύτερης ποιότητας προϊόντων με ταυτόχρονη μείωση της σπατάλης, καθώς αυτός ο προσομοιωτής μειώνει και σε ορισμένες περιπτώσεις εξαλείφει την ανάγκη για φυσικά πρωτότυπα. «Ο νέος προσομοιωτής πολλαπλών οχημάτων προάγει σημαντικά τις δυνατότητες Ε&Α (Έρευνας και Ανάπτυξης) που διαθέτουμε στο ITC.

Με τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του και τις ευέλικτες εφαρμογές του, θα δώσει τη δυνατότητα στις ομάδες μας να καινοτομούν και να βελτιώνουν τα προϊόντα μας, ώστε να ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας», δήλωσε ο Ashish Sharma, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Τεχνολογικού Κέντρου Ινδίας (ITC) της CNH.

Το ITC άνοιξε το 2021 για να υποστηρίξει την επιχειρηματική δραστηριότητα της CNH στην Ινδία, καθώς και το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της. Το MVS διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως αισθητήρες παρακολούθησης του σώματος, ακουστικά και συσκευές εικονικής πραγματικότητας, πολλαπλές οθόνες, συστήματα λήψης και αναπαραγωγής βίντεο και ηχητικών διασκέψεων, τα οποία μιμούνται αποτελεσματικά τις συνθήκες στο πεδίο.

Διαθέτει επίσης σχετική ενσωμάτωση λογισμικού – υλικού, όπου ο προσομοιωτής συνδυάζει μια φυσική και εικονική εμπειρία με ενσωματωμένο λογισμικό, και ένα ρυθμιζόμενο πλαίσιο για την αναπαραγωγή διαφόρων καμπινών, ώστε να μπορούν να προσομοιωθούν διαφορετικοί τύποι οχημάτων.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την επέκταση του ITC. Μια επέκταση 32.000 τετραγωνικών μέτρων φιλοξενεί εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων τριών εργαστηρίων Ε&Α, καθώς και χώρων συνεργασίας. Αυτές οι νέες εγκαταστάσεις επιτρέπουν στις ομάδες της CNH από όλο τον κόσμο να εργάζονται μαζί χρησιμοποιώντας τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας – φέρνοντάς τες ουσιαστικά κοντά σε έναν εικονικό, συνεργατικό χώρο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Η CNH σηματοδοτεί τη νέα εποχή στα εργαλεία γεωργίας ακριβείας

Λίγα χρόνια µετά την αγορά της Raven Industries από τον όµιλο CNH, τώρα αρχίζουµε να βλέπουµε πώς η τεχνολογία γεωργίας ακριβείας ενσωµατώνεται στα πιο σύγχρονα τρακτέρ Case IH και New Holland, καθώς και ποιες είναι οι λύσεις για παλαιότερα µηχανήµατα.