Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Οι μεσαίες μηχανές συλλογής Fendt Former με πλάτος εργασίας από 6,90 μ. έως 10 μ. χρησιμοποιούνται κυρίως σε ευρωπαϊκές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, με τη σειρά να έχει πλέον ανασχεδιαστεί πλήρως. Τα δοκιμασμένα χαρακτηριστικά, όπως το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας SteerGuard ή ο διπλός βραχίονας περιστροφής στην ανάρτηση του ρότορα, συμπληρώνονται για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία με πολυάριθμες λειτουργίες ISObus, όπως το proConnect με τις λειτουργίες Fendt flexHigh και myMemory ή το Section Control.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Αυτό σημαίνει ότι η Fendt μπορεί να καλύψει τις ανάγκες διαφορετικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, από το εισαγωγικό μοντέλο δύο ρότορων μέχρι τις επαγγελματικές απαιτήσεις για ISObus και έξυπνο έλεγχο.

Η σειρά Former C δύο ρότορων της Fendt προσφέρει έξι μοντέλα με πλάτος εργασίας από 6,90 έως 10 μέτρα, yψηλή ταχύτητα εργασίας με καθαρή ποιότητα χορτονομής, μεγάλη γκάμα επιλογών εξοπλισμού και μεγάλο αριθμό προαιρετικών λειτουργιών ISObus. Η γκάμα περιλαμβάνει τυποποιημένα μοντέλα για όσους δεν χρειάζονται λειτουργίες ISObus μέχρι έξυπνα μοντέλα για πελάτες με υψηλές απαιτήσεις απόδοσης από το ISObus.

Η ονομασία του μοντέλου Fendt Former 920 C PRO παραπέμπει στο μέγιστο πλάτος εργασίας των 9,20 μέτρων, ενώ το C στην «κεντρική παράδοση».

Έλεγχος τμήματος

Για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία, η λειτουργία ISObus Section Control διατίθεται προαιρετικά για τα μοντέλα Fendt Former PRO.

Η λειτουργία Section Control ανιχνεύει τις υπό κατεργασία περιοχές και ανεβάζει αυτόματα το ρότορα μόλις περάσει από περιοχές που έχουν ήδη τεθεί υπό επεξεργασία όπως το κεφαλάρι. Αυτό μειώνει την εισροή ρύπων και τη φθορά, ανακουφίζει τον οδηγό και αυξάνει τη συνολική απόδοση του ρυμουλκούμενου.

Ρύθμιση ύψους Fendt FlexHigh

Όταν είναι ακίνητα, τα δόντια είναι πλήρως ανυψωμένα. Αυτός ο έξυπνος έλεγχος προστατεύει το υλικό, μειώνει την εισροή ρύπων και αυξάνει την ποιότητα της χορτονομής. Όταν το ύψος βελτιστοποιείται σε κάθε περίπτωση, αυτό μειώνει τη φθορά των δοντιών.

Εύκολο στη χρήση

Σε συνδυασμό με ένα τρακτέρ με δυνατότητα ISObus, όλες οι λειτουργίες μπορούν να εκτελούνται μέσω του χειριστηρίου και του τερματικού του τρακτέρ. Επιπλέον, η διεπαφή χρήστη έχει βελτιστοποιηθεί πλήρως για το FendtONE. Η απλή και σαφής οθόνη διευκολύνει τον χειρισμό των λειτουργιών του μηχανήματος και, εάν απαιτείται, διατίθεται επίσης ένα joystick για εκ των υστέρων τοποθέτηση.

Προστατευμένα μηχανικά μέρη

Τα προστατευμένα εξαρτήματα του μοντέλου Fendt Former συμβάλλουν αποφασιστικά στην αξιοπιστία λειτουργίας. Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα διεύθυνσης περιστροφικού άξονα με Fendt SteerGuard διατίθεται μόνο για τσουγκράνες Fendt και είναι μοναδικό στην αγορά, λέει η εταιρεία.

Η ευθεία πορεία του άξονα διεύθυνσης μέσα στο κύριο πλαίσιο προστατεύει τον άξονα περιστροφής και εξακολουθεί να επιτρέπει την ακριβή οδήγηση ακόμη και μετά από πολλά χρόνια χρήσης.

Επιλογές αξόνων για το Fendt Former C

Οι κατευθυντήριοι άξονες tandem των ροτόρων αυξάνουν την ευελιξία του συνδυασμού. Το βάρος του ρότορα κατανέμεται στη διπλή επιφάνεια επαφής, τα μεμονωμένα ελαστικά ανακουφίζονται και ο χλοοτάπητας προστατεύεται κατά τη στροφή.

Οι άκαμπτοι άξονες tandem τοποθετούνται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα Fendt Former PRO, επιτρέποντας μια πιο ομοιόμορφη κατανομή του βάρους και μια βέλτιστη προσαρμογή στο έδαφος ακόμη και σε δύσκολα εδάφη.

Εξαιρετικά εύκολη μεταφορά

Το Fendt Former διαθέτει λειτουργίες που απλοποιούν τη μεταφορά και μειώνουν στο ελάχιστο τους απαραίτητους χρόνους εγκατάστασης. Το ύψος μεταφοράς των μοντέλων Fendt Former 760 C, 860 C και 920 C, συμπεριλαμβανομένων των προσαρτημένων βραχιόνων με τα δόντια, είναι μικρότερο από 4 μέτρα.

Τρεις ή τέσσερις βραχίονες με δόντια είναι επίσης αποσπώμενοι. Αυτό σημαίνει ότι το ύψος μεταφοράς μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο και η τσουγκράνα μπορεί να αποθηκευτεί σε αχυρώνα με χαμηλό ύψος, εάν απαιτείται.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Οδηγός αγοράς για τα μικρά τρακτέρ στην Ελλάδα, ακόμη πιο ισχυρά τα δενδροκομικά

Τις δυνατότητες της µηχανικής δοκιµάζουν χρόνο µε το χρόνο τα δενδροκοµικά τρακτέρ τα οποία αν και γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά, οι κατασκευαστές καταφέρνουν να τα διαµορφώσουν ακόµη πιο συµπαγή και ευέλικτα. Στη χώρα µας τα specialty τρακτέρ καταλαµβάνουν το µεγαλύτερο ποσοστό στα µερίδια αγοράς, µε τους επίσηµους εισαγωγείς να φροντίζουν να έχουν άµεσα στη διάθεση των Ελλήνων αγροτών ό,τι πιο προηγµένο βγαίνει από τα εργοστάσια.

Λύσεις εργοστασιακών προδιαγραφών προσφέρει η Fendt για τα τρακτέρ της

Με στόχο να ικανοποιούν τις πρόσθετες απαιτήσεις τους, οι ιδιοκτήτες των τρακτέρ της Fendt μπορούν να ενσωματώσουν γνήσιο εξοπλισμό στα τρακτέρ τους, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο μοντέλο.