Τη σπαρτική Lemken Solitair MR με το διπλό ρόλο λανσάρει η Lemken

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η νέα αναρτώμενη σπαρτική Lemken Solitair με πλάτος εργασίας 3 έως 4 μέτρα είναι ιδανικά εξοπλισμένη τόσο για συμβατική κατεργασία όσο και για επεξεργασία συντήρησης του εδάφους.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Οι απαιτήσεις από τη σύγχρονη τεχνολογία σπαρτικών μηχανημάτων αυξάνονται συνεχώς, λέει η Lemken. Για αυτό το λόγο εισάγει στην αγορά τη σπαρτική Solitair MR, που διαθέτει δεξαμενή 1.500 λίτρων και είναι κατάλληλη για λίπασμα ακόμη και στη βασική της διαμόρφωση.

Η δεξαμενή διατίθεται προαιρετικά με χωρητικότητα 2.000 λίτρων, η οποία μπορεί να χωριστεί 60:40 κατόπιν αιτήματος για ταυτόχρονη εφαρμογή πολλών συστατικών. «Προσθέστε στη δεξαμενή το MultiHub 200 λίτρων και το Solitair ανεβάζει την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία σε νέα επίπεδα», αναφέρει η κατασκευάστρια.

Ομοιόμορφη εμφάνιση πεδίου

Το Solitair MR είναι εξοπλισμένο με τη ράβδο μαχαιριών OptiDisc χωρίς ανάγκη συντήρησης και με αποστάσεις μεταξύ των σειρών 12,5 ή 15 εκ. Διαθέτει μάλιστα διπλά μαχαίρια με παραλληλόγραμμη καθοδήγηση και κυλίνδρους ελέγχου βάθους για απολύτως ομοιόμορφη εμφάνιση του πεδίου. Για να επιτευχθεί αυτό, το σύστημα μαχαιριών διατίθεται σε υδραυλική έκδοση (έως 70 κιλά πίεση) και σε μηχανική έκδοση (έως 45 κιλά πίεση).

Τόσο η πίεση του μαχαιριού όσο και το βάθος σποράς μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα μεταξύ τους και δεν επηρεάζουν το ένα το άλλο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην ολοένα και πιο δημοφιλή επεξεργασία μικτών καλλιεργειών. Το σωστό βάθος τοποθέτησης για τις διάφορες καλλιέργειες μπορεί να ρυθμιστεί με την εφαρμογή μιας ξεχωριστής ρύθμισης βάθους σποράς για κάθε δεύτερη σειρά.

Οι σπόροι τοποθετούνται πάντα στο ίδιο ακριβώς βάθος, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες εργασίας και σε μεταβαλλόμενα εδάφη. Στη συνέχεια, ο κύλινδρος ελέγχου βάθους πιέζει τους σπόρους προς τα κάτω, για να διασφαλίσει την ταχεία και ομοιόμορφη εμφάνιση.

Ένας ισχυρός εργάτης

Οι κεφαλές διανομής, οι οποίες είναι τοποθετημένες ακριβώς πάνω από τη ράβδο και δεν απαιτούν λειτουργία επιστροφής σπόρων, εξασφαλίζουν άριστη εγκάρσια διανομή. Να σημειωθεί ότι το νέο Solitair είναι εξοπλισμένο με δύο συστήματα δοσομέτρησης, ενώ προαιρετικά μπορεί να προστεθεί ένας υδραυλικός μηχανισμός γραμμών πορείας. Το λογισμικό iQblue Drill υποστηρίζει τις εργασίες στο πεδίο, για παράδειγμα ελέγχοντας αν είναι δυνατός ο έλεγχος της πορείας. Για τους πελάτες που επιλέγουν την έκδοση μονής ή διπλής βολής, το Lemken Solitair MR διαθέτει τέσσερις μονάδες μέτρησης για δύο τμήματα πλάτους η καθεμία, δηλαδή κάθε δεξαμενή συνδέεται με δύο μονάδες μέτρησης.

Τέλειος συνδυασμός

Η επιτυχής και υψηλής απόδοσης σπορά εξαρτάται από την προσεκτική προετοιμασία της σποροκλίνσης, η οποία πρέπει να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες της εκμετάλλευσης. Εδώ, ο συνδυασμός με ένα περιστροφικό φρεζάκι είναι συχνά η καλύτερη λύση. «Όταν η σπαρτική μηχανή τοποθετείται στον κύλινδρο της νέας γενιάς περιστροφικών σπαρτικών Lemken Zirkon MR, το αποτέλεσμα είναι ένα ισχυρό δίδυμο», σημειώνει η κατασκευάστρια. Μετά από ανάλυση πολυάριθμων δοκιμών και μετρήσεων στο πεδίο, το νέο Zirkon MR είναι πλέον εγκεκριμένο για τρακτέρ έως 240 ίππους, ανάλογα με το πλάτος εργασίας, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ακόμη πιο ευέλικτες εφαρμογές.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Δύο νέες προσθήκες στη σειρά φορτωτών 270 της JCB με αναβάθμιση στον κινητήρα

Τα δύο μοντέλα, τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα αντίστοιχα, είναι τα νέα ευέλικτα μοντέλα της βρετανικής φίρμας, που φέρουν όμως και καλά αποτελέσματα στις μετρήσεις οικονομίας και ευκολίας χειρισμών.

Η σβάρνα ζιζανίων Lemken Thulit με δόντια μήκους 575 mm έφτασε στην Ελλάδα

Τη σβάρνα ζιζανίων Lemken Thulit έφερε στην Ελλάδα η εταιρεία Στασινός Α.Ε. Πρόκειται για ένα µηχάνηµα που συµπληρώνει βέλτιστα την καινοτόµο τεχνολογία σκαλιστηριού Lemken και καθιστά τη διαχείριση ζιζανίων παράγοντα επιτυχίας για την αροτραία καλλιέργειά σας.

Ρηχή κατεργασία του εδάφους και μηχανική αντιμετώπιση ζιζανίων από τα Lemken Koralin

Οι επιλογές για μηχανική ζιζανιοκτονία με ταυτόχρονη εξαιρετικά ρηχή επεξεργασία του εδάφους από την εταιρεία Lemken είναι συγκεκριμένες και συνώνυμες της ευέλικτης και αποτελεσματικής εφαρμογής.