Agrisem Scalp: Ένα υβριδικό μεταξύ τσάπας και σπαρτικής καλλιεργητικό παρελκόμενο

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Tο Scalp είναι ένα εργαλείο για επεξεργασία μεταξύ των γραμμών, ιδιαίτερα κατάλληλο για καλλιέργεια συντήρησης, από την ιδρυθείσα το 1993 εταιρεία Agrisem.

Παράλληλα με τη γκάμα των σπαρτικών μηχανημάτων μηδενικής άροσης, η Agrisem αναπτύσσει και ειδικά μηχανήματα για την καλλιέργεια συντήρησης. Το Scalp, το οποίο παρουσιάστηκε στην Agritechnica είναι ένα υβριδικό παρελκόμενο ικανό να καλύψει μια σειρά από διαφορετικές ανάγκες.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το μηχάνημα είναι παρόμοιο με ένα σκαλιστήρι, ικανό να εργάζεται μεταξύ των γραμμών μιας καλλιέργειας. Όπως και η τσάπα ή το strip-till, αποτελείται από στοιχεία τοποθετημένα σε ένα παραλληλόγραμμο, καθένα από τα οποία εργάζεται μεταξύ των γραμμών.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούνται από έναν διπλό τροχό που περιβάλλει ένα κυκλικό μαχαίρι. Η δουλειά του τελευταίου είναι να χωρίζει τη βλάστηση. Πίσω από αυτό, ένα δόντι εφοδιασμένο με στέλεχος σχήματος V αποψιλώνει το έδαφος. Αυτό το στέλεχος διατίθεται σε πλάτη από 40 έως 80 εκ., μπορεί να εργάζεται τοπικά ή να επικαλύπτεται με γειτονικά στελέχη, για να εργάζεται σε όλο το πλάτος του μηχανήματος.

Η Agrisem προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πρόσθετου εξοπλισμού, ώστε το εργαλείο να είναι ευέλικτο, αφού είναι δυνατόν να προστεθούν δίσκοι ραβδώσεων, κοίλοι δίσκοι ή δίσκοι σχήματος αστεριού για την προστασία της καλλιέργειας.

Σπέρνοντας μεταξύ των γραμμών

Εκτός από το ρόλο του ως σκαλιστικού, το Scalp είναι και σπαρτική μηχανή. Τα μαχαίρια μπορούν να εξοπλιστούν με μονάδα σπόρων για την εφαρμογή σπόρων ή λιπασμάτων στην περιοχή που σκαλίζεται. Διατίθενται διάφορες παραλλαγές, με εφαρμογή σε όλο το πλάτος, εφαρμογή στο άκρο ή μια έκδοση με διπλή κλίση για την εφαρμογή δύο προϊόντων σε δύο διαφορετικές περιοχές.

Στην περίπτωση της εξοπλισμένης με λύσεις σποράς έκδοσης, το Scalp φέρει μία ή δύο κεφαλές διανομής και λειτουργεί με μπροστινή χοάνη. Με το Scalp, είναι δυνατή η φύτευση μιας δεύτερης καλλιέργειας σε μια πρώτη καλλιέργεια που βρίσκεται ακόμα στη θέση της, ενώ στο έδαφος εκτελείται τοπική επεξεργασία όσο το δυνατόν λιγότερο.

Υδραυλική πίεση

Το Scalp έχει 85 εκ. απόσταση από κάτω, κάτι που του επιτρέπει να περνά μέσα από καλλιέργειες ή φυτικά καλύμματα. Μπορεί να εξοπλιστεί με 4 έως 24 στοιχεία, που απέχουν μεταξύ τους 50 έως 80 εκ. Κάθε παραλληλόγραμμο είναι εφοδιασμένο με έναν υδραυλικό κύλινδρο για τη ρύθμιση της πίεσης που εφαρμόζεται στο στοιχείο.

Επιπλέον, τα δόντια απομάκρυνσης είναι εφοδιασμένα με υδραυλικό κύλινδρο ασφαλείας. Προαιρετικά, η Agrisem προσφέρει την κοπή τμημάτων ανά σειρά και το μηχάνημα μπορεί να εξοπλιστεί με σταθερό ή πτυσσόμενο πλαίσιο. Στο μπροστινό μέρος του πλαισίου είναι τοποθετημένα ελαστικά αέρα, για να εξασφαλίζεται η καλή παρακολούθηση του περιγράμματος του εδάφους.

Πληροφορίες από LaFranceAgricole

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα