Ακρίβεια και υψηλή απόδοση στο χωράφι υπόσχεται το Cultus HD της Väderstad

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Εξοπλισμένος με τρεις ράβδους με δόντια και απόσταση μεταξύ των σμίλων 27 εκ., ο νέος καλλιεργητής Cultus HD της Väderstad σχεδιάστηκε ειδικά για όσους επιθυμούν την επίτευξη βάθους εργασίας έως 30 εκ. «Η καρδιά του μηχανήματος είναι τα νέα βαρέως τύπου δόντια Cultus HD. Με δύναμη έως και 680 κιλά, το Cultus HD διατηρεί το βάθος του σε ένα πλήρες φάσμα συνθηκών», λέει ο Wolfram Hastolz, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων άροσης της Väderstad.

«Ένα βασικό χαρακτηριστικό απόδοσης για ένα δόντι είναι η ικανότητά του να διατηρεί υψηλή δύναμη συμπίεσης στο έδαφος ανά πάσα στιγμή. Από αυτή την άποψη, το νέο δόντι Cultus HD είναι μοναδικό στην αγορά. Εάν το στέλεχος συναντήσει ένα βαρύ εμπόδιο, το δόντι Cultus HD μπορεί να ξεφύγει εντελώς από το έδαφος για να περάσει το εμπόδιο. Ωστόσο, όταν κατεβαίνει ξανά στο έδαφος, διατηρεί την πλήρη δύναμή του, για να επιστρέψει γρήγορα στη θέση εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, το Cultus HD είναι σε θέση να εξασφαλίσει εξαιρετικά ακριβή ακρίβεια βάθους, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνονται εξαιρετικά αποτελέσματα κατεργασίας σε ολόκληρο το χωράφι», σημειώνει ο ίδιος.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

 

Σύστημα ελέγχου βάθους Dynamic Control

Ο νέος καλλιεργητής Väderstad Cultus HD 425-525 βρίσκεται σε μαζική παραγωγή από το φθινόπωρο του 2023, με την εταιρεία να εξηγεί το τρόπο κατασκευής της μονάδας. Όπως αναφέρεται, το Cultus HD έχει κατασκευαστεί με γνώμονα τον οδηγό. Το βάθος ρυθμίζεται από την καμπίνα, είναι εξοπλισμένο με υδραυλικό κλείδωμα φτερών και το νέο σύστημα ελέγχου βάθους «Dynamic Control» βελτιώνει την απόδοση.

«Το αυτόματο σύστημα ελέγχου βάθους ‘’Dynamic Control’’ εξασφαλίζει ότι οι ισοπεδωτές λειτουργούν πάντα στη βέλτιστη θέση. Έτσι, καταργείται η ανάγκη χειροκίνητης ρύθμισης και ο χειριστής δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τη σημαντική απόδοση της ισοπέδωσης», λέει ο Wolfram Hastolz. Το Cultus HD μπορεί να εξοπλιστεί με μια πλήρη σειρά από υψηλής ποιότητας σμίλες Väderstad και σμίλες Mixln, σχεδιασμένες, δοκιμασμένες και κατασκευασμένες στο αρχικό εργοστάσιο ανταλλακτικών της Väderstad.

Με πληροφορίες από Trekkerweb

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας 100-120 ίππων στην Ευρώπη τα Kioti HX

Με τα τρία μοντέλα της, HX9010, HX1001 και HX1201, η Kioti έλκει ολοένα και περισσότερους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς, καθόλου τυχαία από όσο φαίνεται, αφού η συγκεκριμένη σειρά διατίθεται με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, ανταγωνιστικό των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.

Με ρυθμό ανάπτυξης 28,3% έως το 2030 η αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών τρακτέρ

Έως το 2030, τα ηλεκτρικά τρακτέρ στο φάσμα 51-100 ίππων θα αντιπροσωπεύουν ένα καλό μερίδιο αγοράς παγκοσμίως, με ρυθμό ανάπτυξης 28,3%, αποτέλεσμα των αυστηρών κανόνων για τις εκπομπές ρύπων, την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις γεωργίας ακριβείας και το ενδιαφέρον για αθόρυβα τρακτέρ που χρησιμοποιούνται σε αμπελώνες και γαλακτοκομικές εφαρμογές.

Προτεινόμενα

Μοναδικό κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας

Η P J CONDELLIS S.A., διατηρεί στενές σχέσεις εδώ και χρόνια με το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) – Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας, το μοναδικό ΙΕΚ στην Ελλάδα που ασχολείται με τον αγροτικό τομέα.

Bαθύτερη εργασία για ίδια δύναμης έλξης με Väderstad Marathon Edge 50/80

Η Väderstad παρουσιάζει το νέο στέλεχος 50/80 χλστ. Marathon Edge για τη σειρά καλλιεργητών της. Χάρη στο σχήμα του, το Marathon Edge έχει υψηλή ικανότητα αναζήτησης χώματος, ενώ παράλληλα αυξάνει τη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με ένα τυπικό στέλεχος.