Νέες δισκοσβάρνες Rotago F της Kverneland με πλάτος εργασίας έως και 6 μέτρα

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Τα νέα της παρελκόμενα Rotago F λανσάρει η Kverneland, με στόχο να προσφέρει ένα «μίγμα» επιτυχημένων χαρακτηριστικών με πρόσθετες βελτιώσεις σε μια σειρά τεσσάρων μοντέλων. Υπάρχουν, όπως αναφέρθηκε, τέσσερα νέα μοντέλα, με πλάτος εργασίας 4, 4,5, 5 και 6 μέτρα. Κατά τη μεταφορά τους, διπλώνουν υδραυλικά διαμορφώνοντας πλάτος στα 3 μέτρα.

Η σειρά των περιστροφικών Rotago F που εισήγαγε πρόσφατα η Kverneland στο χαρτοφυλάκιό της διακρίνεται από τη δυνατότητα ρύθμισης της ράβδου ισοπέδωσης και του βάθους εργασίας «εν κινήσει». Τα νέας γενιάς μοντέλα προσφέρουν στον χειριστή τη δυνατότητα μεταβολής του βάθους εργασίας απευθείας από την καμπίνα του τρακτέρ μέσω των υδραυλικών διανομέων στην περίπτωση ενός βασικού μηχανήματος ή μέσω των οθονών Kverneland Tellus Pro/Tellus GO+ στην περίπτωση μιας έκδοσης ISOBUS.

Η εταιρεία μιλάει για μια «ευκαιρία» που συνδυάζει τη βιωσιμότητα με τη μείωση του κόστους, καθώς κάθε εκατοστό βάθους εργασίας αντιστοιχεί σε 140 τόνους εδάφους που μετακινούνται ανά εκτάριο, οπότε η ρύθμιση βάθους ακριβείας βελτιστοποιεί την κατανάλωση και μειώνει την ποσότητα CO2 που εκλύεται.

Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα ρύθμισης βάθους με κιβώτιο εξασφαλίζει μάλιστα την κάθετη ρύθμιση βάθους χωρίς πρόσθετη ρύθμιση του άνω συνδέσμου ή του πίσω κυλίνδρου του τρακτέρ. Ένα παραλληλόγραμμο εξασφαλίζει ότι τα κιβώτια της σβάρνας παραμένουν παράλληλα με το έδαφος. Μπορούν επίσης να ανυψωθούν ανεξάρτητα από τη ράβδο ισοπέδωσης. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να παρακολουθούνται με ηλεκτρονικούς αισθητήρες για την προστασία των σωμάτων από υπερφόρτωση. Τα σώματα του νέου Rotago F είναι αυτοφερόμενα και ταυτόχρονα ελαφρύτερα, μειώνοντας τη χρησιμοποιούμενη ισχύ.

Οι σβάρνες Rotago F μπορούν επίσης να συνδυαστούν με τις νέες ράβδους CB-F και τη νέα μπροστινή δεξαμενή f-drill για ταυτόχρονη προετοιμασία και σπορά, βελτιστοποιώντας περαιτέρω τις εργασίες. Το νέο σύστημα σύζευξης επιτρέπει τη γρήγορη απελευθέρωση ολόκληρης της συσκευής σποράς, ενώ για καλύτερη εξισορρόπηση σε δύσκολες συνθήκες οδικής μεταφοράς, ένας ειδικός περιστρεφόμενος τροχός στηρίζει την περιοχή, αυξάνοντας την ασφάλεια χωρίς την ανάγκη αποσύνδεσης του άνω συνδέσμου.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας 100-120 ίππων στην Ευρώπη τα Kioti HX

Με τα τρία μοντέλα της, HX9010, HX1001 και HX1201, η Kioti έλκει ολοένα και περισσότερους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς, καθόλου τυχαία από όσο φαίνεται, αφού η συγκεκριμένη σειρά διατίθεται με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, ανταγωνιστικό των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.

Με ρυθμό ανάπτυξης 28,3% έως το 2030 η αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών τρακτέρ

Έως το 2030, τα ηλεκτρικά τρακτέρ στο φάσμα 51-100 ίππων θα αντιπροσωπεύουν ένα καλό μερίδιο αγοράς παγκοσμίως, με ρυθμό ανάπτυξης 28,3%, αποτέλεσμα των αυστηρών κανόνων για τις εκπομπές ρύπων, την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις γεωργίας ακριβείας και το ενδιαφέρον για αθόρυβα τρακτέρ που χρησιμοποιούνται σε αμπελώνες και γαλακτοκομικές εφαρμογές.

Προτεινόμενα

Με μεταβαλλόμενο κιβώτιο και 5 ολοκαίνουργια μοντέλα λανσάρεται η σειρά Deutz-Fahr 6 TTV

Κιβώτιο TTV, δύο εκδόσεις καμπίνας και πέντε ολοκαίνουργια μοντέλα περιελάμβανε η αποκάλυψη της νέας σειράς Deutz-Fahr 6TTV 161-192 ίππων που εξοπλίζεται με τους δοκιμασμένους κινητήρες Deutz TCD 6.1 και 4.1.

Με διπλό ρότορα, ειδικά ραντάρ και μηδενικές απώλειες πεδίου έρχεται το Case IH AF11

Η Case IH λανσάρει, αρχικά για την αγορά της Βόρειας Αμερικής τη θεριζοαλωνιστική μηχανή AF11, μια μονάδα επανασχεδιασμένη από την αρχή για να μεγιστοποιήσει το χρόνο στο χωράφι με περισσότερη παραγωγικότητα και όλα τα καινοτόμα συστήμα να συνδράμουν προς όφελος του παραγωγού.