Τα αυτόνομα VTE των Krone και Lemken ικανά και για μπροστινά παρελκόμενα

Κοινοποίηση:

Οι ειδικοί στα γεωργικά μηχανήματα Krone και Lemken διευρύνουν το φάσμα εφαρμογών για τις αυτόνομες μονάδες έλξης τους, αξιοποιώντας την μπροστινή περιοχή προσάρτησης.

Η λειτουργικότητα των μονάδων VTE από τις εταιρεία Krone και Lemken έχει επεκταθεί με την ενσωμάτωση ενός μπροστινού ανυψωτικού με άξονα PTO, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλέον διαθέσιμα δύο ξεχωριστά, έξυπνα σημεία προσάρτησης. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε χορτολιβαδικές όσο και σε αροτραίες καλλιέργειες. Για παράδειγμα, η απόδοση ισχύος κατά το κούρεμα βελτιώνεται με τη χρήση ενός συνδυασμού εμπρός-πίσω.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαρτίου 2024

 

Οι πρώτες εμπειρίες έχουν φέρει επιτυχία, με το μπροστινό χλοοκοπτικό Krone EasyCut F 320 σε συνδυασμό με το Butterfly EasyCut B 950 Collect να λειτουργούν άψογα. Η Lemken, από την άλλη πλευρά, αξιοποιεί την πρόσθετη λειτουργία, ιδιαίτερα στους τομείς της καλλιέργειας και της σποράς των πρέμνων, όπου μπορούν πλέον να μεταφερθούν και να χρησιμοποιηθούν κύλινδροι και μπροστινές χοάνες.

Σύμφωνα με τις κατασκευάστριες, η περαιτέρω ανάπτυξη του VTE πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία συντήρησης, την πρακτικότητα και τη βελτιστοποίηση των φορέων αισθητήρων. Ένα άλλο σημείο αναφοράς είναι η βελτίωση του τρόπου κίνησης (πετρελαιοκινητήρας και ηλεκτροκινητήρας).

Η νέα γενιά μηχανημάτων διατηρεί την ισχύ των 230 ίππων (170 kW) και συνεχίζει να διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης με μεγάλα ελαστικά για μέγιστη πρόσφυση και ελάχιστη πίεση στο έδαφος. Η λύση μεταφοράς που παρουσιάστηκε στην Agritechnica 2023 με τη χρήση μιας ράβδου έλξης (VTS = Vehicle Transport System) είναι επίσης δυνατή σε συνδυασμό με εμπρόσθια αναρτώμενα εργαλεία, ενώ οι νέες μονάδες χαρακτηρίζονται από το ομοιόμορφο γκρι φινίρισμα (platinum grey).

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Η Kubota αποκαλύπτει το Agri Concept στην έκθεση CES 2024 του Λας Βέγκας

Η Kubota στην πρόσφατη CES 2024 στο Λας Βέγκας βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το μακροπρόθεσμο όραμά της «GMB2030». Το νέο όχημα Agri Concept αποτελεί μέρος του μέλλοντος της γεωργίας που οραματίζεται η Kubota, η οποία φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η σβάρνα ζιζανίων Lemken Thulit με δόντια μήκους 575 mm έφτασε στην Ελλάδα

Τη σβάρνα ζιζανίων Lemken Thulit έφερε στην Ελλάδα η εταιρεία Στασινός Α.Ε. Πρόκειται για ένα µηχάνηµα που συµπληρώνει βέλτιστα την καινοτόµο τεχνολογία σκαλιστηριού Lemken και καθιστά τη διαχείριση ζιζανίων παράγοντα επιτυχίας για την αροτραία καλλιέργειά σας.