Ζιζανιοκτονία και λίπανση μαζί σε ένα από το Unica PVI της MaterMacc

Κοινοποίηση:

Η ολοένα και πιο δημοφιλής λύση επεξεργασίας του εδάφους, ζιζανιοκτονία και λίπανση, βρίσκει «εύφορο» έδαφος με τη MaterMacc να επενδύει σε αυτό με το Unica PVI

Η επιφανειακή κατεργασία του εδάφους που συνίσταται στη χαλάρωση και τη θραύση του εδάφους στα πλάγια των φυτών για τον έλεγχο των ζιζανίων και τον αερισμό του εδάφους για τη διατήρηση της υγρασίας και την προώθηση της ανάπτυξης των ριζών είναι ο στόχος της MaterMacc με την εισαγωγή στην αγορά του Unica PVI.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαρτίου 2024

 

Καλλιεργητική πρακτική με πολλά πλεονεκτήματα

Το τσάπισμα μεταξύ των σειρών βελτιώνει τις συνθήκες ανάπτυξης των καλλιεργειών και το σπάσιμο της επιφανειακής κρούστας αυξάνει την ανταλλαγή αερίων στο επίπεδο των ριζών προς όφελος της ανάπτυξης των καλλιεργειών. Στα πλεονεκτήματα αυτά προστίθενται και εκείνα που προκύπτουν από την ελαφριά αναρρόφηση που δημιουργείται στην επιφάνεια, η οποία ασκεί μια λειτουργία «mulching» και μειώνει την απώλεια νερού μέσω της εξάτμισης διατηρώντας το στα στρώματα που βρίσκονται από κάτω.

Η καινοτόμος λύση που ανέπτυξε η MaterMacc για το βοτάνισμα φέρει το όνομα Unica PVI, ένα μηχάνημα που, όπως δηλώνει και το ίδιο το όνομα, γεννήθηκε ως μονάδα μηχανικής ζιζανιοκτονίας και μπορεί να εξοπλιστεί με διανομείς λιπασμάτων για να συνδυάσει το βοτάνισμα με πρακτικές λίπανσης με στόχο τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της γεωπονικής πρακτικής που καταπολεμά τα ζιζάνια.

Σύστημα Variovolumex

Οι δεξαμενές λιπασμάτων MaterMacc παρέχονται με το σύστημα Variovolumex, με χωρητικότητα που κυμαίνεται από 215 έως 1000 λίτρα. Πρόκειται για ογκομετρικές δοσομετρικές μονάδες που θάβουν το κοκκώδες λίπασμα κάτω από τις καλλιέργειες με πτώση βαρύτητας ή πνευματική μεταφορά.

Η ρύθμιση γίνεται με περιστροφή του κουμπιού κάτω από τη χοάνη. Η διασπορά ελέγχεται στάνταρ με οδοντωτό τροχό στο έδαφος, ο οποίος κινεί μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ή με ελαστικοποιημένους τροχούς με υποπλαίσιο. Διατίθεται επίσης μια έκδοση με ηλεκτρική κίνηση της διανομής μέσω του συστήματος ελέγχου MIPLUS που έχει αναπτύξει η MaterMacc

Αυξημένη ευελιξία στην έκδοση Easy-Set

Τα Unica PVI έκδοσης Easy-Set με λίπανση παρέχονται με πνευματικό δοχείο MIDI από ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτό το σύστημα, με πνευματική ροή για κάθε σειρά, διευκολύνει τη μετατροπή των σειρών στη μονάδα, όταν, για παράδειγμα, γίνεται αλλαγή από 8×75 εκ. σε 12×45 εκ. Στην πραγματικότητα, απλά προσθέτετε τους σωλήνες στις κεφαλές διανομής και τοποθετείτε το σημείο πτώσης του λιπάσματος στις γραμμές προς επεξεργασία.

Χοάνη γενικής χρήσης SVA και μπροστινή δεξαμενή FTS

Το Unica PVI επιτρέπει επίσης τη διανομή λιπασμάτων με τη χρήση της μπροστινής χοάνης MaterMacc SVA, μια χοάνη γενικής χρήσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τη σπορά σιτηρών όσο και για τη λίπανση σε σειρές για σπορά ακριβείας. Τα MaterMacc Unica PVI, τέλος, επιτρέπουν τη διανομή λιπάσματος σε υγρή μορφή μέσω της μπροστινής χοάνης FTS χωρητικότητας 800 λίτρων, κατάλληλης για μικρά τρακτέρ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Στα χέρια του Αγρότη της Χρονιάς Μιλτιάδη Χαρένη το νέο Amazon UX4200

Γνωστός για την αξιοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στην αγροτική επιχείρηση που διατηρεί στη Νέα Γωνιά, Χαλκιδικής η επιλογή του Μιλτιάδη Χαρένη να συνεργαστεί για ακόµη µία φορά µε την Γ. Ι Αντωνάκης ΑΒΕΕ για την αγορά ενός ψεκαστικού παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.