Το Tipard 1800 ανακηρύχθηκε «Ag Robot of the Year 2024» στη διοργάνωση FIRA

Κοινοποίηση:

Η νέα γερμανική πλατφόρμα πολλαπλών μεταφορών Tipard 1800 του κατασκευαστή digital workbench έλαβε το βραβείο κοινού «Ag Robot of the Year» στη φετινή εμπορική έκθεση αγροτικών ρομπότ FIRA.

Το βραβείο κοινού «Ag Robot of the Year» απονεμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη διεθνή εμπορική έκθεση αγροτικών ρομπότ FIRA, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη της Γαλλίας στις αρχές Φεβρουαρίου. Μεταξύ των πέντε φιναλίστ ήταν και η νέα πλατφόρμα Tipard 1800 του γερμανικού κατασκευαστή αγροτικής ρομποτικής digital workbench από το Wettstetten της Άνω Βαυαρίας.

«Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που καταφέραμε να πείσουμε όχι μόνο την κριτική επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αλλά και το μεγάλο εκλογικό σώμα. Για περισσότερα από τρία χρόνια, προωθούμε συστηματικά την ανάπτυξη νέων λύσεων αυτοματισμού για τον γεωργικό τομέα. Αυτό το βραβείο αποτελεί σπουδαία απόδειξη ότι οι προσπάθειές μας έχουν αποδώσει καρπούς! Και δείχνει επίσης ότι ο ψηφιακός πάγκος εργασίας συνδέεται με ισχυρή καινοτόμο δύναμη «made in Germany», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Josef Schmidt.

Το Tipard έλαβε το 44% των ψήφων του κοινού, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Το Tipard 1800 μπορεί να καλύψει ολόκληρη την αλυσίδα της διαδικασίας από τη σπορά και τη φυτοπροστασία έως τη συγκομιδή -σε αροτραίες καλλιέργειες, καθώς και σε καλλιέργειες φρούτων και ειδικών καλλιεργειών.

Το κοινό βραβεύει τον καλύτερο

Το βραβείο κοινού «Ag Robot of the Year» απονεμήθηκε, όπως αναφέρθηκε, στην έκθεση FIRA. Στόχος του βραβείου είναι να υποστηρίξει τους αγρότες σε όλο τον κόσμο στην επιλογή του σωστού τύπου ρομπότ για τον τομέα εφαρμογής τους.

Ο κατάλογος των υποψηφίων περιλαμβάνει νέα ρομπότ πεδίου και συγκομιδής, που είναι σε θέση να αυτοματοποιήσουν μία ή περισσότερες διαδικασίε. Τα ρομπότ επιλέγονται εκ των προτέρων από την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από ειδικούς σε θέματα γεωργίας, επιστήμονες και συντάκτες του διαδικτυακού περιοδικού future farming με γνώμονα την πρακτικότητα, την κερδοφορία και την επεκτασιμότητά τους.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα