Το Tipard 1800 ανακηρύχθηκε «Ag Robot of the Year 2024» στη διοργάνωση FIRA

Κοινοποίηση:

Η νέα γερμανική πλατφόρμα πολλαπλών μεταφορών Tipard 1800 του κατασκευαστή digital workbench έλαβε το βραβείο κοινού «Ag Robot of the Year» στη φετινή εμπορική έκθεση αγροτικών ρομπότ FIRA.

Το βραβείο κοινού «Ag Robot of the Year» απονεμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη διεθνή εμπορική έκθεση αγροτικών ρομπότ FIRA, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη της Γαλλίας στις αρχές Φεβρουαρίου. Μεταξύ των πέντε φιναλίστ ήταν και η νέα πλατφόρμα Tipard 1800 του γερμανικού κατασκευαστή αγροτικής ρομποτικής digital workbench από το Wettstetten της Άνω Βαυαρίας.

«Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που καταφέραμε να πείσουμε όχι μόνο την κριτική επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αλλά και το μεγάλο εκλογικό σώμα. Για περισσότερα από τρία χρόνια, προωθούμε συστηματικά την ανάπτυξη νέων λύσεων αυτοματισμού για τον γεωργικό τομέα. Αυτό το βραβείο αποτελεί σπουδαία απόδειξη ότι οι προσπάθειές μας έχουν αποδώσει καρπούς! Και δείχνει επίσης ότι ο ψηφιακός πάγκος εργασίας συνδέεται με ισχυρή καινοτόμο δύναμη «made in Germany», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Josef Schmidt.

Το Tipard έλαβε το 44% των ψήφων του κοινού, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Το Tipard 1800 μπορεί να καλύψει ολόκληρη την αλυσίδα της διαδικασίας από τη σπορά και τη φυτοπροστασία έως τη συγκομιδή -σε αροτραίες καλλιέργειες, καθώς και σε καλλιέργειες φρούτων και ειδικών καλλιεργειών.

Το κοινό βραβεύει τον καλύτερο

Το βραβείο κοινού «Ag Robot of the Year» απονεμήθηκε, όπως αναφέρθηκε, στην έκθεση FIRA. Στόχος του βραβείου είναι να υποστηρίξει τους αγρότες σε όλο τον κόσμο στην επιλογή του σωστού τύπου ρομπότ για τον τομέα εφαρμογής τους.

Ο κατάλογος των υποψηφίων περιλαμβάνει νέα ρομπότ πεδίου και συγκομιδής, που είναι σε θέση να αυτοματοποιήσουν μία ή περισσότερες διαδικασίε. Τα ρομπότ επιλέγονται εκ των προτέρων από την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από ειδικούς σε θέματα γεωργίας, επιστήμονες και συντάκτες του διαδικτυακού περιοδικού future farming με γνώμονα την πρακτικότητα, την κερδοφορία και την επεκτασιμότητά τους.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.

Προτεινόμενα

Έκλεισε 50 χρόνια ζωής η σειρά ενσιρωτικών μηχανών Jaguar της Claas

Οι αυτοκινούμενες χορτοκοπτικές μηχανές JAGUAR, η ναυαρχίδα της σειράς μηχανημάτων Claas, γιορτάζουν τα 50ά γενέθλιά τους, αφού από το 1973, όταν η εταιρεία με έδρα το Harsewinkel κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο μοντέλο της ιστορικής σειράς, το 60 SF, πέρασε μισός αιώνας.

Δύο νέες προσθήκες στη σειρά φορτωτών 270 της JCB με αναβάθμιση στον κινητήρα

Τα δύο μοντέλα, τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα αντίστοιχα, είναι τα νέα ευέλικτα μοντέλα της βρετανικής φίρμας, που φέρουν όμως και καλά αποτελέσματα στις μετρήσεις οικονομίας και ευκολίας χειρισμών.