Το Tipard 1800 ανακηρύχθηκε «Ag Robot of the Year 2024» στη διοργάνωση FIRA

Κοινοποίηση:

Η νέα γερμανική πλατφόρμα πολλαπλών μεταφορών Tipard 1800 του κατασκευαστή digital workbench έλαβε το βραβείο κοινού «Ag Robot of the Year» στη φετινή εμπορική έκθεση αγροτικών ρομπότ FIRA.

Το βραβείο κοινού «Ag Robot of the Year» απονεμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη διεθνή εμπορική έκθεση αγροτικών ρομπότ FIRA, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη της Γαλλίας στις αρχές Φεβρουαρίου. Μεταξύ των πέντε φιναλίστ ήταν και η νέα πλατφόρμα Tipard 1800 του γερμανικού κατασκευαστή αγροτικής ρομποτικής digital workbench από το Wettstetten της Άνω Βαυαρίας.

«Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που καταφέραμε να πείσουμε όχι μόνο την κριτική επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αλλά και το μεγάλο εκλογικό σώμα. Για περισσότερα από τρία χρόνια, προωθούμε συστηματικά την ανάπτυξη νέων λύσεων αυτοματισμού για τον γεωργικό τομέα. Αυτό το βραβείο αποτελεί σπουδαία απόδειξη ότι οι προσπάθειές μας έχουν αποδώσει καρπούς! Και δείχνει επίσης ότι ο ψηφιακός πάγκος εργασίας συνδέεται με ισχυρή καινοτόμο δύναμη «made in Germany», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Josef Schmidt.

Το Tipard έλαβε το 44% των ψήφων του κοινού, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Το Tipard 1800 μπορεί να καλύψει ολόκληρη την αλυσίδα της διαδικασίας από τη σπορά και τη φυτοπροστασία έως τη συγκομιδή -σε αροτραίες καλλιέργειες, καθώς και σε καλλιέργειες φρούτων και ειδικών καλλιεργειών.

Το κοινό βραβεύει τον καλύτερο

Το βραβείο κοινού «Ag Robot of the Year» απονεμήθηκε, όπως αναφέρθηκε, στην έκθεση FIRA. Στόχος του βραβείου είναι να υποστηρίξει τους αγρότες σε όλο τον κόσμο στην επιλογή του σωστού τύπου ρομπότ για τον τομέα εφαρμογής τους.

Ο κατάλογος των υποψηφίων περιλαμβάνει νέα ρομπότ πεδίου και συγκομιδής, που είναι σε θέση να αυτοματοποιήσουν μία ή περισσότερες διαδικασίε. Τα ρομπότ επιλέγονται εκ των προτέρων από την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από ειδικούς σε θέματα γεωργίας, επιστήμονες και συντάκτες του διαδικτυακού περιοδικού future farming με γνώμονα την πρακτικότητα, την κερδοφορία και την επεκτασιμότητά τους.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Σε ανοικτή επικοινωνία με τον χειριστή οι καμπίνες του μέλλοντος από την Claas

Η εταιρεία σχεδιάζει την καμπίνα του μέλλοντος για τρακτέρ και μηχανήματα συγκομιδής όπως αποδεικνύεται από τα πρότζεκτ που παρουσιάστηκαν στην Agritechnica 2023, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Καινοτομίας, Cab 4.0 και Cab10 Future, δύο προοπτικές για το πώς θα εργάζονται οι άνθρωποι στην ύπαιθρο αύριο.

Ο κινητήρας D5 της Volvo Penta στην καρδιά του πρώτου πλήρους αυτόνομου οχήματος της Kuhn

Το Karl αποτελεί το καινοτόμο και πλήρως αυτόνομο όχημα της Κuhn, εξοπλιζόμενο με τον κινητήρα D5 της Volvo Penta, που θα είναι ικανός να έλκει ειδικά προσαρμοσμένα παρελκόμενα. Η συνεργασία αυτή με τη Volvo έρχεται ως συνέχεια της μακροχρόνιας εμπειρίας για την παραγωγή των αυτοκινούμενων ψεκαστικών Artec.