Ζιζανιοκτονία σε βιολογικά με τη δύναμη του ήλιου και των ρομπότ

Κοινοποίηση:

H Earth Rover αναπτύσσει ένα ροµπότ ζιζανιοκτονίας που χρησιµοποιεί συγκεντρωµένο φως για την εξουδετέρωση των ζιζανίων.

Οι εξελίξεις στη ροµποτική αφορούν δύο οµάδες: κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας ή µηχανηµάτων που βλέπουν µια ευκαιρία στην αγορά ή αγρότες που θέλουν να επιλύσουν ένα πρόβληµα στα δικά τους ή σε άλλα αγροκτήµατα.

Το ροµπότ Earth Rover CLAWS απευθύνεται στη δεύτερη οµάδα και, συγκεκριµένα στο Pollybell Farm, όπου ένας από τους υπεύθυνους ανάπτυξής του επιδιώκει να αντιµετωπίσει τα προβλήµατα που προκαλούν τα ζιζάνια στην επιχείρηση βιολογικής καλλιέργειάς του. Εντούτοις, η επιχείρηση έχει τώρα ένα προϊόν που προσφέρει ευρύτερες δυνατότητες καθώς η εξουδετέρωση των ζιζανίων µε χηµικά έχει αρχίσει να περιορίζεται σηµαντικά.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Μείωση στην ευρωπαϊκή αγορά εξοπλισμού για αροτραίες και φυτοπροστασία το 2023

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες που συνέλεξε η Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωργικών Μηχανημάτων – CEMA, ο όγκος της αγοράς για εξοπλισμό αροτραίας γεωργίας και φυτοπροστασίας ανέρχεται σε 4,70 δις. ευρώ το 2023.

Προτεινόμενα

Κάθε χρονιά να γίνει χρονιά των µηχανηµάτων

Με έναν στόλο αγροτικών µηχανηµάτων που ξεπερνάει σε ηλικία τα 26 έτη. η ανάγκη για ανανέωση είναι πιο επιτακτική από ποτέ και είναι ευκαιρία να συνδυαστεί µε τη χρήση των νέων τεχνολογιών, που έχουν µπει στον πρωτογενή τοµέα, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του ΣΕΑΜ, Σάββα Μπαλουκτσή.