Παγκόσμια πρεμιέρα για τις νέες θεριζοαλωνιστικές S7 της John Deere

Κοινοποίηση:

Η S7 είναι ένα από τα ισχυρότερα μηχανήματα της John Deere, σχεδιασμένη για να προσφέρει υψηλή απόδοση από τους νέους κινητήρες, ενώ ενσωματώνει τα συστήματα «Advanced Harvesting Automation» μέσα από προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού. Η καμπίνα αλλά και ο σχεδιασμός είναι επίσης ανανεωμένα.

Θέτοντας νέα πρότυπα στην αυτοματοποίηση και την παραγωγικότητα της συγκομιδής, η John Deere λανσάρει στο Commodity Classic στο Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ τη νέα θεριζοαλωνιστική S7, ένα μηχάνημα που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αυξημένη και εξίσου υψηλή παραγωγικότητα μέσω του προηγμένου αυτοματισμού συγκομιδής. Η S7 διαθέτει νέα καμπίνα, στυλ αλλά και ονομασία, καθώς και ενσωματωμένες προηγμένες λειτουργίες γεωργίας ακριβείας, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα από τις κορυφαίες τεχνολογίες που έχουν ήδη δοκιμαστεί στις θεριζοαλωνιστικές μηχανές John Deere X9.

Απόδοση συγκομιδής

Οι νέες θεριζοαλωνιστικές μηχανές S7 είναι εξοπλισμένες με τους τελευταίας γενιάς κινητήρες JDX. Ο κινητήρας JD9X των 9 λίτρων τροφοδοτεί την S7 700, ενώ οι S7 800, S7 850 και S7 900 τροφοδοτούνται από τον JD14X των 13,6 λίτρων. Οι δοκιμασμένοι στο πεδίο κινητήρες John Deere παρέχουν καλά αποτελέσματα σε όλες τις συνθήκες συγκομιδής.

Ειδικότερα, ο κινητήρας JD14X με HarvestMotion επιτυγχάνει μέγιστη ισχύ σε μειωμένες στροφές κινητήρα, μόλις 2000 σ.α.λ. Επιπλέον, η νέα S7 υιοθετεί το σύστημα διαχείρισης υπολειμμάτων X9 για περαιτέρω βελτίωση της συνολικής απόδοσης. Ο κοχλίας εκφόρτωσης για το S7 διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενο στόμιο, το οποίο μπορεί να ελεγχθεί από την καμπίνα για ευκολότερη και ακριβέστερη πλήρωση του ρυμουλκούμενου.

Προηγμένος αυτοματισμός συγκομιδής

Οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές S7 προσφέρουν το σύστημα προηγμένης αυτοματοποίησης συγκομιδής (Advanced Harvesting Automation) μέσω προαιρετικών τεχνολογικών πακέτων, που περιλαμβάνουν λύσεις αυτοματισμού, όπως η αυτοματοποίηση ρυθμίσεων συγκομιδής, όπου πραγματοποιούνται αυτόματες προσαρμογές πέντε εσωτερικών ρυθμίσεων της θεριζοαλωνιστικής μηχανής κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, με βάση τα όρια απώλειας κόκκων, ξένων υλικών και σπασμένων κόκκων.

Επίσης, νέα για την S7 είναι η αυτοματοποίηση ταχύτητας εδάφους με σύστημα πρόβλεψης. Αυτό το σύστημα πρόβλεψης, αναφέρει η εταιρεία, «ανιχνεύει τη συγκομιδή μέσω διαφόρων πηγών, συμπεριλαμβανομένων των δορυφορικών χαρτών βιομάζας και της ζωντανής ανατροφοδότησης της κάμερας αυτοματισμού». Το S7 χρησιμοποιεί αυτή την ανατροφοδότηση για την ανίχνευση του ύψους της καλλιέργειας ή/και της κάτω καλλιέργειας για την περαιτέρω προσαρμογή της ταχύτητας εδάφους σε πραγματικό χρόνο.

Νέα καμπίνα και ολοκληρωμένες δυνατότητες γεωργίας ακριβείας

Η νέα καμπίνα – η ίδια με αυτή της ναυαρχίδας X9 – διαθέτει το CommandCenter G5Plus, το οποίο επιτρέπει λειτουργίες ευφυούς γεωργίας, όπως AutoTrac, AutoTrac Turn Automation, Documentation και DataSync. Επιπλέον, μια νέα οθόνη γωνιακής θέσης υψηλής ευκρίνειας με εύχρηστο περιβάλλον εργασίας και ψηφιακές ενδείξεις της απόδοσης του μηχανήματος βελτιώνει τη συνολική εμπειρία του χειριστή.

Ο ενσωματωμένος δέκτης StarFire εξασφαλίζει εξαιρετική σταθερότητα σήματος και ακρίβεια 2,5 εκ. από πέρασμα σε πέρασμα. Οι ενσωματωμένες δυνατότητες γεωργίας ακριβείας συμπληρώνονται από το JDLink, το οποίο παρέχει αμφίδρομη συνδεσιμότητα για την αυτόματη μεταφόρτωση δεδομένων καλλιέργειας και μηχανήματος στο John Deere Operations Center και για απομακρυσμένη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο. Μια συνδεσιμότητα απαραίτητη για τη μεγιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας κατά τη διάρκεια της συγκομιδής.

Νέο στυλ και ονομασία

Η νέα σχεδίαση των θεριζοαλωνιστικών μηχανών S7 παραπέμπει έντονα στη ναυαρχίδα X9 της John Deere, όπως για παράδειγμα η δυναμική σχεδίαση των πλευρικών πλαισίων της, που οι πελάτες γνωρίζουν από τη X9. Η ονοματοδοσία υποδεικνύει και τη τεχνολογία, την οικογένεια μοντέλων και τη συνολική χωρητικότητα.

Αναβαθμίσεις και για την X9

Στην εκδήλωση Commodity Classic παρουσιάστηκαν επίσης οι αναβαθμισμένες για το 2025 αλωνιστικές X9. Ξεκινώντας από το 2025, οι κορυφαίες θεριζοαλωνιστικές μηχανές της John Deere θα προσφέρουν όλα τα χαρακτηριστικά αυτοματισμού συγκομιδής που εισήχθησαν με τα μοντέλα S7, ενώ η τεχνολογία ανίχνευσης σιτηρών, που είναι ήδη γνωστή από τις σειρές S7 και T, θα προσφέρεται πλέον σε όλα τα μοντέλα της σειράς X9.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.

Προτεινόμενα