Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

Με σκοπό να αντικαταστήσει την αειθαλή σειρά F5000, η McHale πρόκειται να παρουσιάσει τέσσερα νέα μοντέλα χορτοδετικών. Αυτά είναι τα F5-540 (χωρίς κοπτικό), F5-550 (με κοπτικό 15 μαχαιριών/ημιαυτόματο), F5-560 (με κοπτικό 25 μαχαιριών /πλήρως αυτόματο) και το F5-560 Plus (με κοπτικό 25 μαχαιριών/πλήρως αυτόματο δέσιμο φιλμ).

Και τα τέσσερα είναι εξοπλισμένα με το πρόσφατα σχεδιασμένο pick-up Profi-Flo.Είναι σχεδιασμένα για να αυξάνουν την πρόσληψη καλλιεργειών μέσω μιας πιο αποτελεσματικής ροής καλλιέργειας, με τους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ράβδο με έκκεντρο πέντε δακτύλων ή, στην προαιρετική επιλογή, φαρδύτερη λήψη με έκκεντρο ράβδων έξι δακτύλων.

Το νέο κωνικό κανάλι τροφοδοσίας ενθαρρύνει την καλλιέργεια να ρέει προς τον ρότορα και μέσα στο θάλαμο χορτοδεσίας για μεγιστοποίηση της απόδοσης. Υπάρχει επίσης ένας αριθμός αλλαγών πίσω από τα δόντια για τη βελτίωση της ροής της καλλιέργειας στον θάλαμο.

Το Adaptive Intake είναι επίσης νέο σύστημα. Αυτό επιτρέπει στην περιοχή εισαγωγής να προσαρμόζεται αυτόματα στις αλλαγές στη ροή του υλικού. Το βασικό κιβώτιο ταχυτήτων σε όλα τα F5 είναι 540 σ.α.λ.. Η επιλογή 1000 σ.α.λ. ωστόσο αυξάνει την ταχύτητα PTO με σημαντικά μειωμένη ροπή, για να μειώσει τα φορτία στη γραμμή μετάδοσης κίνησης. Η εταιρεία λέει ότι αυτό παρέχει στη ρύθμιση του συμπλέκτη 10% μεγαλύτερη ικανότητα για τη μείωση του κινδύνου μπλοκαρίσματος.

Η επιλογή 1000 σ.α.λ. οδηγεί επίσης σε καλύτερη οικονομία καυσίμου. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω των χαμηλότερων στροφών του κινητήρα του τρακτέρ με τη λειτουργία του μηχανήματος στη συνιστώμενη ταχύτητα PTO των 890 σ.α.λ., όταν χρησιμοποιείται το κιβώτιο ταχυτήτων 1000 σ.α.λ.

Επιπλέον, το διπλό δίχτυ τροφοδοσίας αυξάνει την τάση σε όλα τα μηχανήματα F5-540, F5-550 και F5-560. Το δίχτυ εφαρμόζεται στο δεμάτι χρησιμοποιώντας έναν ελαστικό κύλινδρο τροφοδοσίας, ενώ ένας χαλύβδινος κύλινδρος σφίγγει το δίχτυ στην επιλεγμένη τάση. Η ρύθμιση πυκνότητας δεματιού στην καμπίνα -ήταν πάντα στα F5-560 και F5-560 Plus- είναι τώρα διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις F5-550 μέσω της κονσόλας i-Control 5, η οποία επιτρέπει στον χειριστή να επιλέξει από τις ρυθμίσεις 1-10 για βελτιωμένη πυκνότητα και σχήμα ανάλογα με τις συνθήκες εργασίας.

Η δυνατότητα ρύθμισης μεγέθους μπάλας είναι νέα στα F5-550, F5-560 και F5-560 Plus. Αυτό επιτρέπει στον χειριστή να αλλάξει το μέγεθος της μπάλας (από 1,25 μ. σε 1,30 μ.) για διαφορετικές καλλιέργειες. Ένα από τα σχέδια κατά τη φάση ανάπτυξης του F5 ήταν η ευκολία λειτουργίας. Ένα παράδειγμα που αναπτύχθηκε από την ομάδα μηχανικών είναι οι τροχοί ταχείας προσάρτησης. Τραβώντας απλά το μοχλό, οι τροχοί μπορούν να τοποθετηθούν γρήγορα και εύκολα στο pick-up και να αφαιρεθούν χωρίς να χρειάζονται πείροι.

Η πρόσβαση στους τροχούς έχει επίσης βελτιωθεί κατά την αποθήκευση. Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι η ρύθμιση της αλυσίδας. Αυτή πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας σύστημα τάνυσης ελατηρίου που επιτρέπει τη γρήγορη ρύθμιση, για να διασφαλιστεί ότι οι αλυσίδες τεντώνονται σωστά.

Επιπρόσθετα, η νέα και μεγαλύτερη δεξαμενή λαδιού χωρητικότητας 8,0 λίτρων επιτρέπει αυξημένα διαστήματα συντήρησης και τα al F5 διαθέτουν υδραυλικές λαβές εύκαμπτων σωλήνων για εύκολη προσάρτηση στο τρακτέρ.

Επιλογές ISObus

Τα μηχανήματα F5-560 και F5-560 Plus είναι από το βασικό εξοπλισμό συμβατά με ISObus (επιλογή στο F5-550), που σημαίνει ότι μπορούν να συνδεθούν σε οποιοδήποτε τρακτέρ ISObus και να λειτουργήσουν μέσω του τερματικού του τρακτέρ στην καμπίνα.

Ένα μηχάνημα ελεγχόμενο με ISObus μπορεί επίσης να λειτουργήσει πίσω με τρακτέρ που δεν είναι συμβατό με ISObus, χρησιμοποιώντας την προαιρετική κονσόλα McHale ISO-Play 7 ή ISO-Play 12. Βέβαια, για να γίνει αυτό, απαιτείται πρόσθετη καλωδίωση στο τρακτέρ. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του μηχανήματος, υπάρχουν ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες διαθέσιμες για χορτοδετικές μηχανές ISObus. Αυτές περιλαμβάνουν αυτόματη απεμπλοκή, αυτόματη επαναφορά δαπέδου, αυτόματη πτώση μαχαιριού και κύκλο καθαρισμού μαχαιριού μαζί με τον προαιρετικό εσωτερικό φωτισμό του πάνελ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Πιο προηγμένη από ποτέ η νέα γενιά χορτοκοπτικών Disco 9300 της Claas

Αγρότες και εργολάβοι μπορούν να βασίζονται στα προηγμένα μηχανήματα DISCO 9300 C AUTO SWATHER και Disco 9300 Direct Swather, στα οποία η Claas εισάγει όλη τη τεχνογνωσία της αλλά και την καινοτόμο λύση κοχλία, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν την επιλογή συλλογής θημωνιάς ή ευρείας εναπόθεσης αυτής, ακόμη και όταν κόβουν χωρίς ξηραντικό.

Την καλύτερη δυνατή ξήρανση υπόσχεται η McHale με το ξηραντικό ProPel M6-770

Το McHale ProPel M6-770 είναι ένα εύκολο στο χειρισμό έξι ροτόρων ξηραντικό με σύνδεσμο και πλάτος εργασίας 7,7 μέτρα. Η εξαιρετική διαμόρφωση του περιγράμματος του εδάφους και η ευστάθεια στο πιο ανώμαλο έδαφος παρέχουν αποτελεσματική εργασία σε όλη την καλλιέργεια και σε αυτά επένδυσε η εταιρεία.