Την καλύτερη δυνατή ξήρανση υπόσχεται η McHale με το ξηραντικό ProPel M6-770

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το McHale ProPel M6-770 είναι ένα εύκολο στο χειρισμό έξι ροτόρων ξηραντικό με σύνδεσμο και πλάτος εργασίας 7,7 μέτρα. Η εξαιρετική διαμόρφωση του περιγράμματος του εδάφους και η ευστάθεια στο πιο ανώμαλο έδαφος παρέχουν αποτελεσματική εργασία σε όλη την καλλιέργεια και σε αυτά επένδυσε η εταιρεία.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Καλή διαχείριση στο κεφαλάρι, ακρίβεια στην εργασία των δοντιών και εύκολη μεταφορά. Αυτά είναι τα τρία βασικά σημεία στα οποία η McHale επένδυσε αναπτύσσοντας το ξηραντικό ProPel M6-770 με τα 7 διπλά δόντια σε κάθε ρότορα, που πιάνουν τη σοδειά για να καθαρίσουν το έδαφος πριν την απλώσουν ομοιόμορφα, ψηλά και μακριά πίσω από το μηχάνημα για να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή ξήρανση.

Η σειρά ανατροπέων ProPel είναι εξοπλισμένη με κεφαλή σχεδιασμένη για αντοχή και ευελιξία. Ένα κεντρικό σημείο περιστροφής στο McHale ProPel M6-770 συνδέει την κεφαλή με το πλαίσιο, το οποίο εξασφαλίζει αποτελεσματική ισορροπία στις κλίσεις και μειώνει την προεξοχή του μηχανήματος.

Η περιστροφή του μηχανήματος πίσω από την κεφαλή επιτρέπει επίσης την ευελιξία και την αυξημένη σταθερότητα κατά τη μεταφορά και τη λειτουργία στο χωράφι. Το κεντρικό πλαίσιο σε σχήμα V σε όλα τα McHale συνθέτει ένα ισχυρό, σταθερό μηχάνημα κατά τη λειτουργία και τη μεταφορά.

Παράλληλα, η κατασκευάστρια τονίζει ότι η γκάμα των ξηραντικών αυτών έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει εύκολη ρυμούλκηση, να αποφεύγει την υπερπήδηση σε πλαγιές και να παρέχει ομοιόμορφο, σταθερό μοτίβο ξήρανσης προς όλες τις κατευθύνσεις. Για να επιτευχθεί αυτό, ειδικά στο McHale ProPel M6-770, οι αναρτώμενες μονάδες εξοπλισμένες με ταλαντευόμενους αποσβεστήρες και ένα ισχυρό σύστημα διεύθυνσης, προκειμένου να ακολουθούν το τρακτέρ στις καμπύλες και να εξασφαλίζουν σταθερή και αξιόπιστη λειτουργία κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Το ProPel είναι εξοπλισμένο με ενισχυμένη κεφαλή πρόσδεσης με σημείο περιστροφής σε πλαίσιο σχήματος V. Κατά τη χρήση, ο σύνδεσμος σταθεροποιείται από δύο ράβδους σύνδεσης που είναι εφοδιασμένες με ελατήρια και αποσβεστήρες κραδασμών, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση του τρακτέρ.

Η μετάδοση κίνησης του ProPel διαθέτει άμεση μεταφορά ισχύος μέσω ενός διπλού άξονα,που προστατεύεται από συμπλέκτη. Ολόκληρη η μονάδα είναι τοποθετημένη σε περιβλήματα για να διατηρείται η κίνηση με την πάροδο του χρόνου. Κάθε περιστρεφόμενο στέλεχος μεγάλης διαμέτρου (1,58 μ.) είναι εξοπλισμένο με επτά βραχίονες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δόντια έχουν σχήμα γάντζου, για να αποτρέπουν την ενσωμάτωση χώματος στη χορτονομή, ιδίως σε υγρές συνθήκες και κατά την πρώτη κοπή. Ένας εκτροπέας τοποθετημένος σε κάθε τροχό αποτρέπει τη συσσώρευση της σοδειάς γύρω από τον άξονα, ενώ ένα κιτ άκρων με υδραυλική λειτουργία διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό. Για τη μεταφορά, το ProPel M6-770 διπλώνει κάθετα σε τρία τμήματα, με ύψος 3,70 μέτρα.

Με πληροφορίες από La France Agricole και McHale.net

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Το AT450X των Bobcat και Agtonomy είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο στον αμπελώνα

Το αρθρωτό μηχάνημα τροφοδοτείται από αντικαταστάσιμες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς διακοπές φόρτισης, με την Bobcat να ισχυρίζεται ότι ο χρόνος λειτουργίας μπορεί να φτάσει τις 10 ώρες ανά μπαταρία.