Την καλύτερη δυνατή ξήρανση υπόσχεται η McHale με το ξηραντικό ProPel M6-770

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το McHale ProPel M6-770 είναι ένα εύκολο στο χειρισμό έξι ροτόρων ξηραντικό με σύνδεσμο και πλάτος εργασίας 7,7 μέτρα. Η εξαιρετική διαμόρφωση του περιγράμματος του εδάφους και η ευστάθεια στο πιο ανώμαλο έδαφος παρέχουν αποτελεσματική εργασία σε όλη την καλλιέργεια και σε αυτά επένδυσε η εταιρεία.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Καλή διαχείριση στο κεφαλάρι, ακρίβεια στην εργασία των δοντιών και εύκολη μεταφορά. Αυτά είναι τα τρία βασικά σημεία στα οποία η McHale επένδυσε αναπτύσσοντας το ξηραντικό ProPel M6-770 με τα 7 διπλά δόντια σε κάθε ρότορα, που πιάνουν τη σοδειά για να καθαρίσουν το έδαφος πριν την απλώσουν ομοιόμορφα, ψηλά και μακριά πίσω από το μηχάνημα για να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή ξήρανση.

Η σειρά ανατροπέων ProPel είναι εξοπλισμένη με κεφαλή σχεδιασμένη για αντοχή και ευελιξία. Ένα κεντρικό σημείο περιστροφής στο McHale ProPel M6-770 συνδέει την κεφαλή με το πλαίσιο, το οποίο εξασφαλίζει αποτελεσματική ισορροπία στις κλίσεις και μειώνει την προεξοχή του μηχανήματος.

Η περιστροφή του μηχανήματος πίσω από την κεφαλή επιτρέπει επίσης την ευελιξία και την αυξημένη σταθερότητα κατά τη μεταφορά και τη λειτουργία στο χωράφι. Το κεντρικό πλαίσιο σε σχήμα V σε όλα τα McHale συνθέτει ένα ισχυρό, σταθερό μηχάνημα κατά τη λειτουργία και τη μεταφορά.

Παράλληλα, η κατασκευάστρια τονίζει ότι η γκάμα των ξηραντικών αυτών έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει εύκολη ρυμούλκηση, να αποφεύγει την υπερπήδηση σε πλαγιές και να παρέχει ομοιόμορφο, σταθερό μοτίβο ξήρανσης προς όλες τις κατευθύνσεις. Για να επιτευχθεί αυτό, ειδικά στο McHale ProPel M6-770, οι αναρτώμενες μονάδες εξοπλισμένες με ταλαντευόμενους αποσβεστήρες και ένα ισχυρό σύστημα διεύθυνσης, προκειμένου να ακολουθούν το τρακτέρ στις καμπύλες και να εξασφαλίζουν σταθερή και αξιόπιστη λειτουργία κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Το ProPel είναι εξοπλισμένο με ενισχυμένη κεφαλή πρόσδεσης με σημείο περιστροφής σε πλαίσιο σχήματος V. Κατά τη χρήση, ο σύνδεσμος σταθεροποιείται από δύο ράβδους σύνδεσης που είναι εφοδιασμένες με ελατήρια και αποσβεστήρες κραδασμών, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση του τρακτέρ.

Η μετάδοση κίνησης του ProPel διαθέτει άμεση μεταφορά ισχύος μέσω ενός διπλού άξονα,που προστατεύεται από συμπλέκτη. Ολόκληρη η μονάδα είναι τοποθετημένη σε περιβλήματα για να διατηρείται η κίνηση με την πάροδο του χρόνου. Κάθε περιστρεφόμενο στέλεχος μεγάλης διαμέτρου (1,58 μ.) είναι εξοπλισμένο με επτά βραχίονες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δόντια έχουν σχήμα γάντζου, για να αποτρέπουν την ενσωμάτωση χώματος στη χορτονομή, ιδίως σε υγρές συνθήκες και κατά την πρώτη κοπή. Ένας εκτροπέας τοποθετημένος σε κάθε τροχό αποτρέπει τη συσσώρευση της σοδειάς γύρω από τον άξονα, ενώ ένα κιτ άκρων με υδραυλική λειτουργία διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό. Για τη μεταφορά, το ProPel M6-770 διπλώνει κάθετα σε τρία τμήματα, με ύψος 3,70 μέτρα.

Με πληροφορίες από La France Agricole και McHale.net

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Σε ανοικτή επικοινωνία με τον χειριστή οι καμπίνες του μέλλοντος από την Claas

Η εταιρεία σχεδιάζει την καμπίνα του μέλλοντος για τρακτέρ και μηχανήματα συγκομιδής όπως αποδεικνύεται από τα πρότζεκτ που παρουσιάστηκαν στην Agritechnica 2023, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Καινοτομίας, Cab 4.0 και Cab10 Future, δύο προοπτικές για το πώς θα εργάζονται οι άνθρωποι στην ύπαιθρο αύριο.