Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Η Massey Ferguson εισήγαγε 12 νέες χλοοκοπτικές μηχανές Butterfly βαρέως τύπου στη γκάμα της. Τα μηχανήματα απευθύνονται σε μεγάλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, επαγγελματίες χρήστες και εργολάβους και παρουσιάζουν πολλά νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων συστημάτων ελέγχου ISObus. Aναλυτικά, τα δύο νέα μοντέλα MF DM 9614 και MF DM 10114 αποτελούν προσθήκες στη σειρά MF DM και διατίθενται με μια σειρά χαρακτηριστικών που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη. Τα υπάρχοντα μοντέλα MF DM 8612 TL και MF DM 9614 TL εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα για όσους χρειάζονται ένα ελαφρύτερο ή μικρότερο χλοοκοπτικό «Butterfly» με ξηραντικό.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Πλάτος εργασίας 9,6 μέτρα και 10,1 μέτρα για τα DM 9614 TL και DM 10114 TL αντίστοιχα

Τα νέα χλοοκοπτικά προσφέρουν πλάτος εργασίας έως και 9,6 μ. -μοντέλα MF DM 9614 TL- σε συνδυασμό με μπροστινό χλοοκοπτικό πλάτους 3 μ., ενώ το MF DM 10114 TL, σε συνδυασμό με μπροστινό χλοοκοπτικό πλάτους 3,5 μ, προσφέρει πλάτος εργασίας έως και 10,1 μ. (για όσους δεν έχουν απαιτήσεις οδικής κυκλοφορίας και για χώρες χωρίς οδικούς περιορισμούς).

Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία βαρέως τύπου μπάρα κοπής με οδοντωτή μετάδοση πολλαπλών δοντιών 14 δίσκων των οποίων οι λεπίδες είναι τοποθετημένες σε γωνία 90° σε σχέση με τις γειτονικές λεπίδες. Αυτές κόβουν με στόχο την ανώτερου επιπέδου κοπή και στόχο τη βελτιωμένη ροή του υλικού. Το ξηραντικό είναι στο βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων. Η εταιρεία λέει ότι μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της έκδοσης «KC» με φτερωτή ή της έκδοσης «RC» με κύλινδρο, η οποία τώρα διαθέτει κίνηση και στους δύο κυλίνδρους και μια νέα, πιο επιθετική επιλογή για βαρύτερες, πυκνότερες καλλιέργειες όπως η μηδική (Alfa Alfa Alfa).

Όλα υπό τον έλεγχο του διαύλου TIM μέσω ISObus

Τα νέα μοντέλα Pro έρχονται με την προσθήκη του ελέγχου ISObus, ο οποίος αυτοματοποιεί πολλές λειτουργίες και προσφέρει ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά σε όσα μηχανήματα το διαθέτουν. Για να διασφαλιστεί η βέλτιστη ποιότητα χορτονομής, ένα νέο σύστημα μπορεί να μεταβάλλει την ένταση του ξηραντικού, ώστε να ταιριάζει ακριβώς με την πυκνότητα της καλλιέργειας και να παράγει μια ομοιόμορφα ξηρή καλλιέργεια.

Οι χειριστές μπορούν να ρυθμίζουν και να προσαρμόζουν το σύστημα από την άνεση της καμπίνας τους. Ο έλεγχος ISObus παρέχει σύνδεση μεταξύ των μπροστινών και των πίσω χλοοκοπτικών, είτε μέσω υδραυλικών είτε μέσω του ISObus TIM (Tractor Implement Management).

Το τελευταίο παρέχει χειροκίνητη ή αυτόματη πλευρική κίνηση για το μπροστινό χλοοκοπτικό για τη μείωση των σφαλμάτων κατά τη στροφή σε πλαγιές, καθώς και αυτόματη ρύθμιση της πίεσης του εδάφους μέσω του TurboLift σε σχέση με το πίσω χλοοκοπτικό. Όταν το πίσω χλοοκοπτικό ανασηκώνεται, κεντράρεται αυτόματα και ανασηκώνεται επίσης με την όπισθεν. Μια νέα λειτουργία ελέγχου τμήματος χρησιμοποιεί τον εντοπισμό θέσης GPS για την αυτόματη ανύψωση της χλοοκοπτικής μηχανής στο ακρωτήρι ή σε περιοχές που έχουν εργαστεί προηγουμένως, διευκολύνοντας σημαντικά τους χειριστές.

Πληροφορίες από meccagri

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Βράβευση της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. για τις πωλήσεις των τρακτέρ SAME και την παρουσία ενός αιώνα στην ελληνική αγορά

Η SDF αναγνώρισε τα 100 χρόνια παρουσίας της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στην ελληνική αγορά, ενώ βράβευσε την εισαγωγική εταιρεία για καλύτερες πωλήσεις των τρακτέρ SAME για το 2023.

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Οδηγός αγοράς για τα μικρά τρακτέρ στην Ελλάδα, ακόμη πιο ισχυρά τα δενδροκομικά

Τις δυνατότητες της µηχανικής δοκιµάζουν χρόνο µε το χρόνο τα δενδροκοµικά τρακτέρ τα οποία αν και γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά, οι κατασκευαστές καταφέρνουν να τα διαµορφώσουν ακόµη πιο συµπαγή και ευέλικτα. Στη χώρα µας τα specialty τρακτέρ καταλαµβάνουν το µεγαλύτερο ποσοστό στα µερίδια αγοράς, µε τους επίσηµους εισαγωγείς να φροντίζουν να έχουν άµεσα στη διάθεση των Ελλήνων αγροτών ό,τι πιο προηγµένο βγαίνει από τα εργοστάσια.

Με έξι εκδόσεις, τεχνολογία και άνεση η σειρά MF3 των ειδικών Massey Ferguson

Από την γκάμα της εταιρείας δε λείπουν τα εξειδικευμένα τρακτέρ, με την κατασκευάστρια να προσφέρει μια πολύ πλούσια σειρά ειδικά για εργασίες σε αμπελώνες, θερμοκήπια και στενά επικλινή εδάφη.

Τα μηχανήματα χορτονομής της Massey Ferguson που θα πρωταγωνιστήσουν το 2025

Η Massey Ferguson φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που προκύπτουν με τη διαθεσιμότητα μεγάλων μηχανημάτων ικανών να εγγυηθούν την υψηλότερη δυνατή απόδοση, αξιοποιώντας στο έπακρο τα όλο και στενότερα χρονικά περιθώρια που επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.