Με πλάτος βραχίονα έως 36 μέτρα, JDLink και POWRSPRAY το ψεκαστικό John Deere 300M

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Ανταποκρινόμενο στις τελευταίες τάσεις που ορίζει ο τομέας του ψεκασμού, το 300Μ μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των αυτοκινούμενων ψεκαστικών με συστήματα γεωργίας ακριβείας και ένα βιώσιμο τρόπο εργασίας που σέβεται το περιβάλλον.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Με μικρή ακτίνα στροφής και δύο τύπους βραχιόνων, με και χωρίς αγωγό αέρα, το 300M είναι το νέο εξειδικευμένο ψεκαστικό μηχάνημα για μεσαία και μεγάλα πεδία υψηλής αξίας, με τη John Deere να το εισάγει στην Ευρώπη.

Η κατασκευάστρια έχει στην γκάμα της αρχικά δύο μοντέλα: το 332M και το 340M. Το 332M διαθέτει δεξαμενή 3.200 λίτρων και τετρακύλινδρο κινητήρα John Deere με 175 ίππους. Το πλάτος του βραχίονα που φτάνει τα 28 μέτρα και η ακτίνα στροφής των 3,8 μέτρων είναι ιδανική για εργασίες σε περιορισμένους χώρους.

Το 340M, από την άλλη μεριά, διαθέτει δεξαμενή καυσίμου 4.000 λίτρων και πλάτος βραχίονα έως 36 μέτρα. Με αυτό το πλάτος, τον εξακύλινδρο κινητήρα John Deere με 225 ίππους και την ακτίνα στροφής των 4,2 μέτρων εξασφαλίζονται υψηλές επιδόσεις σε στενούς χώρους.

Αμφότερες οι εκδόσεις του 300M είναι ιδανικές για στενά σημεία και εργασίες σε κάθε συνθήκη. Το αυτόματα ρυθμιζόμενο πλάτος τροχιάς του μηχανήματος -150-180 εκ., 180-225 εκ. και 225-300 εκ.- επιτρέπει την ευέλικτη χρήση σε όλες τις καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των καλλιεργειών υψηλής αξίας.

Η κατανομή βάρους 50:50 στους άξονες μειώνει μάλιστα τη συμπίεση του εδάφους, διατηρώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά του τελευταίου, και καθιστά δυνατή την εργασία ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Οι πιο προηγμένες τεχνολογίες

Η σειρά 300M είναι εξοπλισμένη με τα πιο προηγμένα συστήματα γεωργίας ακριβείας της εταιρείας, όπως ο δέκτης StarFire™ 7500, η οθόνη γενικής χρήσης G5Plus και το JDLink™. Η μπροστινή καμπίνα παρέχει εξαιρετική ορατότητα σε όλο το μήκος, ενώ οι αναρτήσεις και τα θερμαινόμενα καθίσματα παρέχουν την καλύτερη δυνατή άνεση, με το σύστημα προστασίας του χειριστή κατηγορίας 4 να είναι εξοπλισμένο με σύστημα συμπίεσης και φίλτρα τελευταίας γενιάς.

Τα ψεκαστικά προσφέρονται είτε με βαμμένο χαλύβδινο βραχίονα είτε με βραχίονα από ανοξείδωτο χάλυβα, που περιλαμβάνει αγωγό αέρα. Και τα δύο διατίθενται με σύστημα INC για ατομικό έλεγχο των ακροφυσίων. Ιδιαίτερα κατάλληλος για καλλιέργειες υψηλής αξίας, ο βραχίονας με αγωγό αέρα στο 300M παρέχει εξαιρετική κάλυψη σε ψηλές, φυλλώδεις καλλιέργειες μέσω αυξημένης διείσδυσης μεταξύ των φύλλων του φυτού. Η ροή του αέρα ανοίγει την καλλιέργεια και επιτρέπει στο προϊόν να εισέλθει στο φύλλωμα, κάτι που αποδεικνύεται ιδανική λύση.

POWRSPRAY™ διπλού κυκλώματος

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του 300M είναι ο σχεδιασμός του υδραυλικού συστήματος PowrSpray™ διπλού κυκλώματος. Αυτό προσφέρει γρήγορη πλήρωση έως 600 λ./λ. και παροχή υψηλής ακρίβειας 750 λ./λ. στα 3 bar. Χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό της και τον γρήγορο χρόνο απόκρισης μόλις τριών δευτερολέπτων για να μεταβεί από το ελάχιστο στο μέγιστο, η φυγοκεντρική αντλία ψεκασμού με άμεσο έλεγχο δοσομέτρησης προσφέρει ακρίβεια 98%, λέει η John Deere. Η τεχνολογία PowrSpray™ προσφέρει συνολικά πλεονεκτήματα, όπως η πλήρωση χωρίς άγχος χάρη στη λειτουργία ActivePause και το σύστημα PowrFill 50 λίτρων.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Παγκόσμια πρεμιέρα για τις νέες θεριζοαλωνιστικές John Deere Τ5/T6

Οι δύο νέες σειρές εκτείνονται σε 8 συνολικά μοντέλα με ισχύ από 305 έως 466 ίππους, διαθέτουν υπερσύγχρονη καμπίνα από την X9 και πλήθος τεχνολογιών ακριβείας αναφορικά με τη συγκομιδή και άνεση του χειριστή.

Ενισχύεται η αγορά τρακτέρ από την αναπροσαρμογή των Σχεδίων Βελτίωσης

Αναπροσαρμογή Σχεδίων Βελτίωσης και μετατόπιση του κέντρου βάρους από άλλες δράσεις στην αγορά τρακτέρ, φέρνει η κατάργηση των βάσεων (μόρια) στη Θεσσαλία και τον Έβρο, γεγονός το οποίο αποτιμάται θετικά από τους ντόπιους εισαγωγείς που προσβλέπουν σε «ζεστή» αγορά και τον επόμενο χρόνο.

Σπορά βάµβακος µε Amazone Precea και John Deere 6120M: Αχτύπητο δίδυµο για σπορά ακριβείας

Η ολοκαίνουρια πνευµατική σπαρτική µηχανή Amazone Precea µαζί µε το τρακτέρ νέο John Deere 6150M µπήκε σε σπορά βάµβακος σε κτήµατα του θεσσαλικού κάµπου, αποδεικνύοντας στην πράξη την ακρίβεια στην τοποθέτηση σπόρων.

Ιδανικός συνεργάτης για τον κτηνοτρόφο το John Deere 6120M

Τι κάνεις όταν από τα 800 αιγοπρόβατα, επιβιώνουν µόνο τα 50 ύστερα από µία βιβλική καταστροφή; Την απάντηση έρχεται να δώσει ένα ζευγάρι νεαρών κτηνοτρόφων που ξέρουν ότι µε δυνατές συνεργασίες όπως αυτή µε την Agrotech S.A η πρόοδος γίνεται µονόδροµος.

Σπορά βάµβακος µε Amazone Precea και John Deere 6120M: Αχτύπητο δίδυµο για σπορά ακριβείας

Η ολοκαίνουρια πνευµατική σπαρτική µηχανή Amazone Precea µαζί µε το τρακτέρ νέο John Deere 6150M µπήκε σε σπορά βάµβακος σε κτήµατα του θεσσαλικού κάµπου, αποδεικνύοντας στην πράξη την ακρίβεια στην τοποθέτηση σπόρων.