Δαμάζοντας τους 301 ίππους του «μεγάλου» McCormick X8.631 VT-Drive

Κοινοποίηση:

Σε ό,τι αφορά το στυλ, το X8.631 των 301 ίππων µε την µεστή κόκκινη βαφή είναι πραγµατικά εντυπωσιακό, ενώ έχει να παινεύεται και για τα αποτελέσµατα της δοκιµής. Παρακάτω εξηγούµε γιατί το µεγάλο McCormick αποδείχτηκε πολύ δυνατό.

Ανεξάρτητα από τις «απειλητικές» µαύρες µατ ζάντες, το βαθύ κόκκινο µεταλλικό χρώµα ή το κοµψό καπό, όπως το X7, το νέο X8 είναι πιο εντυπωσιακό. Και πολλά από τα υλικά κάτω από τα πάνελ είναι το ίδιο εξαιρετικά. Ξεκινώντας από τον εξακύλινδρο κινητήρα FPT των 6,7 λίτρων, το αδιαβάθµητο κιβώτιο ταχυτήτων TMT 32 της ZF και τα υδραυλικά εξαρτήµατα της Bosch, να πούµε ότι ο όµιλος Argo Tractors έχει κάνει τα πάντα σωστά για την είσοδό του στην αγορά τρακτέρ υψηλής ισχύος 300 ίππων µε τα µεγάλα βασικά µοντέλα του, το X8.627 (199kW/270 ίπποι) και το παρόν X8.631 (221kW/301 ίππων).

∆εδοµένων των προαναφερθέντων κορυφαίων εξαρτηµάτων, ήµασταν πρόθυµοι να δούµε πώς θα λειτουργούσε το McCormick στο κέντρο δοκιµών DLG, το πρώτο µέρος για την εµπεριστατωµένη δοκιµή. Πέρα από την κριτική ότι η McCormick δεν αναφέρει ποτέ την ονοµαστική ισχύ των 301 ίππων στο φυλλάδιό της, αλλά µιλάει µόνο για τη µέγιστη ισχύ των 310 ίππων, τα υποσχόµενα στατιστικά στοιχεία είναι ακριβή.

Στο δυναµόµετρο, 191,1kW/256,3 ίπποι έφτασαν στο pto στις ονοµαστικές στροφές και µάλιστα 211,5kW/283,6 ίπποι στις µέγιστες. Και δεδοµένου ότι η McCormick δεν θολώνει τα νερά των επιτευχθέντων επιδόσεων µε την αύξηση της ισχύος, η µέγιστη ισχύς έλξης των 186,7kW/250,4 ίππων είναι επίσης πραγµατικά εντυπωσιακή. Και τι γίνεται µε την οικονοµία καυσίµου; Η ειδική κατανάλωση πετρελαίου στο pto είναι 244 γρ./kWh και 232 γρ./kWh αντίστοιχα, συν τα 25,8 και 22,2 γρ./kWh AdBlue. Αυτά µπορεί να µην είναι νούµερα-ρεκόρ όσον αφορά την οικονοµία, αλλά είναι λογικά. Το ίδιο ισχύει και για τα 265 γρ./kWh στη µέγιστη δύναµη έλξης – µια αξιοπρεπής τιµή για ένα τρακτέρ µε CVT.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Απέσπασε iF Design Award η πανίσχυρη ναυαρχίδα Quadtrac 715 της Case IH

Η αισθητική και η λειτουργικότητα φαίνεται πως, όταν συνδυάζονται αναγνωρίζονται, αφού εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών, που εστιάζουν τόσο στα καινοτόμα χαρακτηριστικά όσο και στην εμφάνιση πλέον. Ζωντανό παράδειγμα το θηριώδες Case IH Quadtrac 715, που τιμάται με το διεθνές «iF Design Award».

Προτεινόμενα

Η νέα TTV εµπειρία από την Deutz-Fahr με την ολοκαίνουργια Σειρά 6

Κιβώτιο TTV, δύο εκδόσεις καµπίνας και πέντε ολοκαίνουργια µοντέλα περιελάµβανε η αποκάλυψη της νέας σειράς Deutz-Fahr 6TTV 161-192 ίππων φοδιάζονται που εξοπλίζονται µε τους δοκιµασµένους κινητήρες Deutz TCD 6.1 και 4.1.