Με πλάτος βραχίονα έως 36 μέτρα, JDLink και POWRSPRAY το ψεκαστικό John Deere 300M

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Ανταποκρινόμενο στις τελευταίες τάσεις που ορίζει ο τομέας του ψεκασμού, το 300Μ μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των αυτοκινούμενων ψεκαστικών με συστήματα γεωργίας ακριβείας και ένα βιώσιμο τρόπο εργασίας που σέβεται το περιβάλλον.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Με μικρή ακτίνα στροφής και δύο τύπους βραχιόνων, με και χωρίς αγωγό αέρα, το 300M είναι το νέο εξειδικευμένο ψεκαστικό μηχάνημα για μεσαία και μεγάλα πεδία υψηλής αξίας, με τη John Deere να το εισάγει στην Ευρώπη.

Η κατασκευάστρια έχει στην γκάμα της αρχικά δύο μοντέλα: το 332M και το 340M. Το 332M διαθέτει δεξαμενή 3.200 λίτρων και τετρακύλινδρο κινητήρα John Deere με 175 ίππους. Το πλάτος του βραχίονα που φτάνει τα 28 μέτρα και η ακτίνα στροφής των 3,8 μέτρων είναι ιδανική για εργασίες σε περιορισμένους χώρους.

Το 340M, από την άλλη μεριά, διαθέτει δεξαμενή καυσίμου 4.000 λίτρων και πλάτος βραχίονα έως 36 μέτρα. Με αυτό το πλάτος, τον εξακύλινδρο κινητήρα John Deere με 225 ίππους και την ακτίνα στροφής των 4,2 μέτρων εξασφαλίζονται υψηλές επιδόσεις σε στενούς χώρους.

Αμφότερες οι εκδόσεις του 300M είναι ιδανικές για στενά σημεία και εργασίες σε κάθε συνθήκη. Το αυτόματα ρυθμιζόμενο πλάτος τροχιάς του μηχανήματος -150-180 εκ., 180-225 εκ. και 225-300 εκ.- επιτρέπει την ευέλικτη χρήση σε όλες τις καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των καλλιεργειών υψηλής αξίας.

Η κατανομή βάρους 50:50 στους άξονες μειώνει μάλιστα τη συμπίεση του εδάφους, διατηρώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά του τελευταίου, και καθιστά δυνατή την εργασία ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Οι πιο προηγμένες τεχνολογίες

Η σειρά 300M είναι εξοπλισμένη με τα πιο προηγμένα συστήματα γεωργίας ακριβείας της εταιρείας, όπως ο δέκτης StarFire™ 7500, η οθόνη γενικής χρήσης G5Plus και το JDLink™. Η μπροστινή καμπίνα παρέχει εξαιρετική ορατότητα σε όλο το μήκος, ενώ οι αναρτήσεις και τα θερμαινόμενα καθίσματα παρέχουν την καλύτερη δυνατή άνεση, με το σύστημα προστασίας του χειριστή κατηγορίας 4 να είναι εξοπλισμένο με σύστημα συμπίεσης και φίλτρα τελευταίας γενιάς.

Τα ψεκαστικά προσφέρονται είτε με βαμμένο χαλύβδινο βραχίονα είτε με βραχίονα από ανοξείδωτο χάλυβα, που περιλαμβάνει αγωγό αέρα. Και τα δύο διατίθενται με σύστημα INC για ατομικό έλεγχο των ακροφυσίων. Ιδιαίτερα κατάλληλος για καλλιέργειες υψηλής αξίας, ο βραχίονας με αγωγό αέρα στο 300M παρέχει εξαιρετική κάλυψη σε ψηλές, φυλλώδεις καλλιέργειες μέσω αυξημένης διείσδυσης μεταξύ των φύλλων του φυτού. Η ροή του αέρα ανοίγει την καλλιέργεια και επιτρέπει στο προϊόν να εισέλθει στο φύλλωμα, κάτι που αποδεικνύεται ιδανική λύση.

POWRSPRAY™ διπλού κυκλώματος

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του 300M είναι ο σχεδιασμός του υδραυλικού συστήματος PowrSpray™ διπλού κυκλώματος. Αυτό προσφέρει γρήγορη πλήρωση έως 600 λ./λ. και παροχή υψηλής ακρίβειας 750 λ./λ. στα 3 bar. Χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό της και τον γρήγορο χρόνο απόκρισης μόλις τριών δευτερολέπτων για να μεταβεί από το ελάχιστο στο μέγιστο, η φυγοκεντρική αντλία ψεκασμού με άμεσο έλεγχο δοσομέτρησης προσφέρει ακρίβεια 98%, λέει η John Deere. Η τεχνολογία PowrSpray™ προσφέρει συνολικά πλεονεκτήματα, όπως η πλήρωση χωρίς άγχος χάρη στη λειτουργία ActivePause και το σύστημα PowrFill 50 λίτρων.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Αυτοκινούμενοι μίκτες και φορτωτές από την Faresin στην Fieragricola 2024

Μετά την Agritechnica, η Faresin βρέθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην έκθεση Fieragricola 2024, εκεί όπου παρουσίασε στο κοινό τα γεωργικά τηλεσκοπικά της αλλά και τους νέους μίκτες, ανάμεσά τους και η ηλεκτρική έκδοση.

Εξοπλισμός αμπελουργίας για όλα τα στάδια και κάθε ανάγκη στην Ελλάδα από την Pellenc

Μία πλήρη γκάμα αμπελουργικού εξοπλισμού όπως αποφυλλωτές, κορφολογητές και δετικά Pellenc διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Agrotech Μποζατζίδης-Μητσιολίδης. Αποφυλλωτής μισής σειράς Soft Touch Με

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Το John Deere 8R410E AP δείχνει το δρόμο προς το μέλλον

Θα µπορούσε αυτό το ηλεκτρικό και υβριδικό αδιαβάθµητο κιβώτιο ταχυτήτων να αποτελέσει σηµάδι για τη µελλοντική ανάπτυξη των τρακτέρ; Η John Deere είναι η πρώτη που τολµά, οπότε θα µάθουµε πώς αυτή η νέα τεχνολογία επηρεάζει τη συνολική απόδοση του καινοτόµου 8R410E.

Ο Τραμπ απειλεί την John Deere με δασμούς 200% αν μεταφέρει την παραγωγική διαστηριότητα στο Μεξικό

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ότι θα επιβάλει δασμούς 200% στις εισαγωγές της John Deere στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν η εταιρεία μεταφέρει την παραγωγή στο Μεξικό όπως είχε προγραμματιστεί.