Δίδυμο αδελφό με τη νέα CR10 απέκτησε η αλωνιστική ναυαρχίδα New Holland CR11

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η New Holland παρουσίασε πριν λίγο καιρό την CR10, μια ελαφρώς μικρότερη σε ισχύ θεριζοαλωνιστική σε σχέση με την CR11.

Η νέα CR10 εισάγεται στην γκάμα των πανίσχυρων και καινοτόμων μηχανημάτων που η New Holland αποκάλυψε, με το μηχάνημα να έχει τους ίδιους δίδυμους ρότορες διαμέτρου 60 εκ. με την CR11, αλλά τροφοδοτείται από έναν μικρότερο εξακύλινδρο κινητήρα Cursor 13, 12,9 λίτρων, απόδοσης 635 ίππων με δεξαμενή καυσίμου 1.300 λίτρων.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου-Αυγούστου 2024

 

Σε σύγκριση με τα μοντέλα CR Revelation, οι CR10 και CR11 φέρουν συνολικά μεγαλύτερους ρότορες για αποτελεσματικότερο αλωνισμό και διαχωρισμό της σοδειάς, δίνοντας ώθηση στην απόδοση και το σύστημα καθαρισμού Twin-Clean. Για πρώτη φορά στον κλάδο, το νέο Twin Clean είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, για να εγγυάται ομοιόμορφη διασταυρούμενη κατανομή στον καθαρισμό, για μέγιστη ικανότητα σε επίπεδα απωλειών κοντά στο μηδέν.

Το εντελώς νέο σύστημα διαχείρισης υπολειμμάτων περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα κοπής και διασκορπισμού υλικού, σχεδιασμένο να εξασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα κοπής και την ομοιόμορφη διασπορά υπολειμμάτων σε πλάτος κοπής. Επιπροσθέτως, το βραβευμένο σύστημα ραντάρ Intellispread, που κέρδισε το αργυρό μετάλλιο καινοτομίας της Agritechnica 2022, αυτοματοποιεί τον έλεγχο της διασποράς για να διασφαλίσει την πλήρη και ομοιόμορφη κάλυψη των υπολειμμάτων πίσω από τη θεριζοαλωνιστική μηχανή, ανεξάρτητα από τις επιδράσεις του ανέμου, τον τύπο της καλλιέργειας ή τις συνθήκες υγρασίας. Η CR10 μπορεί να συνδυαστεί με κοπτικές μηχανές 10,6-15,0 μ. με σταθερό ή κινητό μαχαίρι ή με κεφαλή draper.

Η χωρητικότητα της δεξαμενής σιτηρών είναι επίσης μειωμένη στα 16 κυβικά σε σύγκριση με τα 20 κυβικά στην CR11 των 775 ίππων. Η καμπίνα αλλά και όλη η σχεδιαστική γλώσσα είναι δανεισμένα από το μεγαλύτερο μηχάνημα, μια και η CR10 θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο της New Holland στο Zedelgum.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Alpego Agile: Οικολογική ζιζανιοκτονία μεταξύ των σειρών με δοκιμασμένες λύσεις

Το Agile είναι το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μηχάνημα πολλαπλών χρήσεων για ζιζανιοκτονία μεταξύ των σειρών, για πλήρως αυτόματες εργασίες από την Alpego και μια απόλυτη καινοτομία στη σειρά Focus Line της εταιρείας που απευθύνεται στον αμπελουργικό τομέα.

Ακριβής και αποδοτική η τεχνική λίπανσης των διανομέων Bogballe

Ο κατασκευαστής λιπασματοδιανομέων Bogballe καταφέρνει επιτυχημένη διανομή χωρίς την ανάγκη άμεσων, έμμεσων ή κρυφών ρυθμίσεων από τον χρήστη και, το πιο σημαντικό, χωρίς να φορτώνει τον λιπασματοδιανομέα με περίπλοκα και δαπανηρά στην συντήρηση ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά υποβοηθήματα.

Στο χωράφι με το άροτρο Amazone Tyrok 400V 6+1

Το ηµι-αναρτώµενο και αναστρεφόµενο άροτρο Tyrok της Amazone, µε τα νέα σώµατα STW35, έφτασε στα όριά του σε ένα µόνο σύνολο συνθηκών. Τόσο ο χειρισµός

Αναβαθμισμένες για το 2025 οι ενσιρωτικές New Holland FR Forage Cruiser

Η βελτιωμένη λειτουργικότητα μέσα στην καμπίνα, η νέα τεχνολογία πρόληψης μπλοκαρίσματος και το προσαρμόσιμο σύστημα διεύθυνσης είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα φέρει η ανανεωμένη αυτοκινούμενη ενσιρωτική FR Forage Cruiser της New Holland.