Με πλήθος αυτοματοποιήσεων τα Fendt Rotana Combi στην έκδοση Profi του 2024

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η Fendt ανακοινώνει ότι η νέα γενιά χορτοδετικών Rotana Combi θα ενσωματώνουν σύντομα χαρακτηριστικά όπως ανάλυση υγρασίας και λειτουργία ζύγισης, ανεβαίνοντας σκαλί στα τεχνολογικά πακέτα που ήδη φέρουν τα μηχανήματα.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Με τις αυτοματοποιημένες εφαρμογές ως λύσεις Fendt Loadsensing-Profi και Fendt TIM-Profi θα έρχονται διαθέσιμες -με παραγγελία από τον Ιούλιο του 2024- οι χορτοδετικές Rotana Combi της Fendt. Η κυκλοφορία στην αγορά του δοκιμασμένου πακέτου λειτουργιών Profi για το συνδυασμό χορτοδετικού-τυλιχτικού Fendt Rotana Combi παρέχει στους πελάτες ένα ευρύ φάσμα αυτοματοποιημένων διαδικασιών και δεδομένων για τεκμηρίωση. Όπως είναι ήδη γνωστό από τις σόλο πρέσες Fendt Rotana, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν τις λεγόμενες λειτουργίες Profi ως πακέτο που περιέχει τα εξής:

  • Λειτουργία ζύγισης
  • Ανάλυση υγρασίας
  • Αυτόματη διακοπή μετά τη διαδικασία πρόσδεσης (μόνο με το σύστημα διαχείρισης εργαλείων τρακτέρ TIM)
  • Αυτοματοποίηση της απόρριψης δεματιών
  • Αυτόματος καθαρισμός των μαχαιριών
  • Φωτισμός εργασίας και συντήρησης LED
  • Λειτουργία για τη σταθεροποίηση του στρώματος της άκρης του δεματιού
  • Ανεξάρτητα από το πλήρες πακέτο, η λειτουργία ζύγισης ή μέτρησης της υγρασίας διατίθεται ως μεμονωμένη επιλογή για τις Fendt Rotana Combi.

Ακριβής καταγραφή βάρους και υγρασίας

Με το πακέτο λειτουργιών Profi για στρογγυλά χορτοδετικά, οι πελάτες έχουν πλέον άμεση πρόσβαση σε παραμέτρους όπως το βάρος και η υγρασία ανά δεμάτι. Το σύστημα ζύγισης λειτουργεί αξιόπιστα και χωρίς βαθμονόμηση, λέει η εταιρεία. Ως αποτέλεσμα, οι στρογγυλές μπάλες μπορούν να προγραμματίζονται για τη σίτιση ή την εμπορία τους ανάλογα με τη μέση περιεκτικότητά τους σε ξηρή ουσία.

Βελτιστοποίηση της χρήσης λιπασμάτων για συγκεκριμένες περιοχές

Ο πελάτης μπορεί να προσδιορίσει την ξηρή ουσία (DM) που πραγματικά συγκομίζεται από το πραγματικό βάρος των δεματι΄ψν και την ακριβή περιεκτικότητα σε υγρασία. Αυτό αυξάνει την αξιοπιστία του σχεδιασμού του για τις μερίδες ζωοτροφών και μπορεί να εξάγει την απαίτηση λίπανσης για τις περιοχές του, προκειμένου να βελτιστοποιήσει την απόδοση. Το Fendt Rotana αποθηκεύει τα δεδομένα που αφορούν το συγκεκριμένο χωράφι στο Fendt Task Doc. Χάρη στη μορφή ISO XML, οι εγγραφές δεδομένων μπορούν επίσης να διαβαστούν σε μικτούς στόλους.

Σταθερή καλαμιά στην πίεση

Το κοντοκομμένο άχυρο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο ως στρωμνή ή ως πολύτιμη πηγή ακατέργαστων ινών στη διατροφή. Το κοντό άχυρο θέτει στον χρήστη μια σημαντική πρόκληση: τη σταθερότητα κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση. Η λειτουργία βελτιστοποίησης των στρώσεων των άκρων αποτρέπει την αστάθεια των δεματιών κοντοκομμένου άχυρου. Οι οδηγοί μπορούν να ρυθμίσουν το ποσοστό του στρώματος της μπάλας που παραμένει άκοπο απευθείας από την καμπίνα του τρακτέρ. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι η σταθερότητα παραμένει σταθερή ακόμη και με διαφορετικές διαμέτρους δεματιών.

Αυτοματοποιημένη έξοδος των δεματιών

Ειδικά για τις εργολαβικές εργασίες, ο αριθμός των κινήσεων είναι ζωτικής σημασίας, τονίζει η Fendt. Οι Fendt Rotana Combi λειτουργούν σχεδόν πλήρως αυτόματα. Η αυτοματοποιημένη απόρριψη δεματιών εξοικονομεί χρόνο, μειώνει τον φόρτο εργασίας του οδηγού και αυξάνει την αποδοτικότητα. Η λειτουργία TIM Auto Stop είναι επίσης διαθέσιμη για τρακτέρ με πιστοποίηση TIM. Όταν το δεμάτιασμα φτάσει στο μέγεθος και την πυκνότητα του στόχου, το τρακτέρ σταματά αυτόματα. Το δεμάτι δένεται, μεταφέρεται, τυλίγεται και εναποτίθεται χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Καθάρισμα και εναλλαγή

Ο αυτοματοποιημένος καθαρισμός των σχισμών των μαχαιριών και η αυτόματη λίπανση όλων των ρουλεμάν των κυλίνδρων καθιστούν τη Fendt Rotana Combi ιδιαίτερα «λιτή» σε απαιτήσεις συντήρησης. Κατά τη διαδικασία δεσίματος, τα περιστρεφόμενα μαχαίρια ανασύρονται αυτόματα και στη συνέχεια περιστρέφονται ξανά.

Αυτή η λειτουργία καθιστά εύκολη την εναλλαγή μεταξύ των δεματιών άκοπου σανού ή αχύρου και των δεματιών ενσίρωσης. Ιδιαίτερα οι εργολάβοι, οι οποίοι συχνά μεταβαίνουν από το ένα πεδίο στο άλλο, εξοικονομούν χρόνο εγκατάστασης, επειδή δεν είναι πλέον απαραίτητη η χρονοβόρα αλλαγή. Από τον Ιούλιο του 2024, οι νέες λειτουργίες Profi μπορούν να ενσωματωθούν είτε ως λύση Loadsensing Profi είτε ως λύση TIM Profi για τις πρέσες Fendt Rotana 130 F Combi και 160 V Combi.

Πληροφορίες από moderner-landwirt.de

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Claas: Το «Success Story» των 500.000 θεριζοαλωνιστικών και οι επετειακές εκδόσεις

Η CLAAS από το 1936 «κλειδώνει» ένα ορόσημο κατασκευής 500.000 θεριζοαλωνιστικών, κάτι που θα φέρει και αισθητική διαφοροποίηση στα ειδικά επετειακά μοντέλα LEXION, TRION, EVION και DOMINATOR, τα οποία θα παρουσιαστούν σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις και επιδείξεις.