Επέκταση γκάμας τρακτέρ με τρία νέα «Utility» μοντέλα ανακοινώνει η Bobcat

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η εταιρεία Bobcat Company επεκτείνει τη σειρά τρακτέρ της με την παρουσίαση τριών τρακτέρ. Τα Bobcat UT6066, UT6566 και UT6573 είναι κατασκευασμένα για εργασίες βαρέως τύπου, ενώ διευκολύνουν τους χειριστές όλων των επιπέδων να πετύχουν περισσότερα στις εκτάσεις τους.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Η Bobcat Company λανσάρει τα UT6066, UT6566 και UT6573, σχεδιασμένα με διαισθητικά, φιλικά προς τον χειριστή χειριστήρια, ως γενικής χρήσης μηχανήματα. «Υπάρχει λιγότερη απαίτηση από τους χειριστές, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν περισσότερο, ώστε να αφήσουν πίσω τους εξαιρετικά αποτελέσματα, είτε βάζουν ένα μηχάνημα σε λειτουργία είτε μετακινούν υλικό με τον φορτωτή του τρακτέρ»., ανώτερο στέλεχος ειδικών προϊόντων της Bobcat.

Οι τρακτέρ διαθέτουν κιβώτια ταχυτήτων 12×12 power shuttle που παρέχουν ομαλή και εύκολη αλλαγή ταχυτήτων χωρίς να χρειάζεται να πατάτε το πεντάλ του συμπλέκτη. Με κινητήρες πετρελαίου Tier 4 με υπερτροφοδότηση, προσφέρουν στιβαρή απόδοση υψηλής ισχύος με εντυπωσιακή ροπή στα χαμηλά άκρα, καθώς και ένα αποδοτικό σύστημα καυσίμου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, παρέχουν αξιόπιστη εκκίνηση, γρήγορες ταχύτητες κίνησης, μεγάλη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων, εύκολη πρόσβαση για σέρβις και απλή συντήρηση, καθώς και μειωμένο θόρυβο και κραδασμούς για άνετες εργάσιμες ημέρες πίσω από το τιμόνι.

Η κλιματιζόμενη καμπίνα, η οποία είναι στον βασικό εξοπλισμό των UT6566 και UT6573, παρέχει άνεση όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Τα τρία νέα μοντέλα διαθέτουν επίσης φαρδιά γυάλινα πάνελ, προσφέρουν καλή ορατότητα στον κοτσαδόρο 3 σημείων, φέρουν υδραυλικό και ανακλινόμενο τιμόνι και εργονομικά χειριστήρια, που είναι προσεκτικά τοποθετημένα, ώστε να βελτιώνουν την απόδοση του χειριστή και να ελαχιστοποιούν την κόπωση.   Ευελιξία εφαρμογής και προσάρτησης

Ο προαιρετικός εμπρόσθιος φορτωτής Bobcat είναι εύκολο να συνδεθεί και να αποσυνδεθεί, με δυνατότητα ελεύθερης τοποθέτησης. «Ο φορτωτής παρέχει εντυπωσιακές δυνατότητες ανύψωσης και εμβέλειας για μέγιστη παραγωγικότητα», αναφέρει η εταιρεία. Διαθέτει το σύστημα τοποθέτησης εξαρτημάτων Bobcat Bob-Tach για γρήγορες και εύκολες αλλαγές εξαρτημάτων και ενσωματωμένη υδραυλική βαλβίδα για εργασίες με ηλεκτρικά εξαρτήματα. Ο μηχανικός, αυτοεπιπεδούμενος φορτωτής διατηρεί τα πιρούνια παλετών σε επίπεδο σε όλο το εύρος της κίνησης και ελαχιστοποιεί τη διαρροή του κάδου.

Τα τρία Bobcat διαθέτουν οπίσθιο PTO 540 σ.α.λ. είτε στις 1.800 σ.α.λ. είτε στις 2.500 σ.α.λ. για μέγιστη ισχύ. Η ζεύξη 3 σημείων κατηγορίας 2 αντιπροσωπεύει την ευελιξία των τρακτέρ, επιτρέποντας στους χειριστές να αναλαμβάνουν εργασίες που απαιτούν τόσο μη ηλεκτροκίνητα όσο και ηλεκτροκίνητα εργαλεία με PTO. Οι τηλεσκοπικοί κάτω σύνδεσμοι και οι σταθεροποιητές υποστηρίζουν την εύκολη σύνδεση και αφαίρεση εργαλείων χωρίς την ανάγκη χρήσης εργαλείων. Τα απομακρυσμένα υδραυλικά συστήματα πίσω ενισχύουν περαιτέρω την ευελιξία αυτών των τρακτέρ. Οι χειριστές μπορούν να ενεργοποιήσουν το PTO με το πάτημα και το γύρισμα ενός κουμπιού.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Με πλάτος βραχίονα έως 36 μέτρα, JDLink και POWRSPRAY το ψεκαστικό John Deere 300M

Ανταποκρινόμενο στις τελευταίες τάσεις που ορίζει ο τομέας του ψεκασμού, το 300Μ μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των αυτοκινούμενων ψεκαστικών με συστήματα γεωργίας ακριβείας και ένα βιώσιμο τρόπο εργασίας που σέβεται το περιβάλλον.

Το AT450X των Bobcat και Agtonomy είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο στον αμπελώνα

Το αρθρωτό μηχάνημα τροφοδοτείται από αντικαταστάσιμες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς διακοπές φόρτισης, με την Bobcat να ισχυρίζεται ότι ο χρόνος λειτουργίας μπορεί να φτάσει τις 10 ώρες ανά μπαταρία.