Προσφέρεται για ευελιξία με χαμηλό κόστος το νέο EK1-221 της Kubota με 22 ίππους

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

To EK1-221 των 22 ίππων, κατάλληλο για μικρές εφαρμογές, επεκτείνει τη σειρά EK της Kubota, απασχολώντας μια διαφορετική ομάδα παραγωγών, που θέλουν ένα ευέλικτο και οικονομικό τρακτέρ.

Μια νέα προσθήκη στη σειρά τρακτέρ EK, το τρακτέρ της Kubota για χαμηλής ισχύος και εξειδικευμένες εργασίες, EK1-221, είναι μια νέα έκδοση του υπάρχοντος μοντέλου αλλά με 22 ίππους. Το μοντέλο διευρύνει τις δυνατότητες για βασικές εργασίες, όπως το κούρεμα και η ελαφριά κατεργασία του εδάφους, για εφαρμογές εισαγωγικού επιπέδου, απευθυνόμενο σε μια παρόμοια αγορά με εκείνη στην οποία στοχεύει και το EK1-261, προσφέροντας όμως χαμηλότερη ισχύ.

Η Kubota λέει ότι πρόκειται για μια πιο προσιτή λύση χαμηλότερου κόστους κτήσης και συντήρησης, η οποία όμως εξακολουθεί να προσφέρει υψηλή άνεση καθώς και καλή εργονομία και ευκολία. Να σημειωθεί φυσικά ότι το τρακτέρ κρίνεται κατάλληλο και για όσους εισέρχονται για πρώτη φορά στον κλάδο. Χάρη στην ενσωμάτωση μιας πρίζας φόρτισης σε συνδυασμό με μια θήκη κινητού τηλεφώνου, παρέχεται ουσιαστικά και ένας πρακτικός σταθμός για τις κινητές συσκευές κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

Kubota EK1-221: Το μικρό ειδικό τρακτέρ

Το μηχάνημα προσφέρει ηρεμία χάρη στην καθιερωμένη 5ετή εγγύηση Kubota Care. Είναι εξοπλισμένο με έναν τρικύλινδρο κινητήρα Mitsubishi, Stage V με απόδοση 22 ίππων (15,8 kW), ενώ το μοτέρ συνεργάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 9 AV+3 RM, 4WD με πλευρικούς μοχλούς αλλαγής ταχυτήτων. Η ισχύς και η ευελιξία του το καθιστούν ιδανικό τρακτέρ για ελαφρές εργασίες και εφαρμογές PTO, όπως αναφέρθηκε.

Παρά το συμπαγές μέγεθός του, το τρακτέρ διαθέτει εξαιρετική ανυψωτική ικανότητα (800 κιλά), γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού, όπως χλοοκοπτικά μηχανήματα και ρυμουλκούμενα. Το EK1-221 είναι εξοπλισμένο με υδραυλικό σύστημα ανοικτού κέντρου με βαλβίδα διπλής ενέργειας.

Η ροή του βοηθητικού λαδιού διευκολύνεται από μια αντλία σταθερής ροής με παροχή 20 λ./λ. Το μηχάνημα προσφέρεται για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και προσφέρει τρεις επιλογές ελαστικών (γεωργικά, βιομηχανικά και χλοοτάπητα) για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών.

Επιπλέον, για αυτό το μηχάνημα διατίθενται πίσω φώτα και μπροστινά έρματα. Να πούμε, τέλος, ότι η Kubota έχει ήδη δηλώσει ότι θα είναι διαθέσιμος ένας εμπρόσθιος φορτωτής που θα ενισχύσει τις δυνατότητες του νέου τρακτέρ, ιδιαίτερα για ελαφρύτερες εργασίες.

trattoriweb

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας 100-120 ίππων στην Ευρώπη τα Kioti HX

Με τα τρία μοντέλα της, HX9010, HX1001 και HX1201, η Kioti έλκει ολοένα και περισσότερους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς, καθόλου τυχαία από όσο φαίνεται, αφού η συγκεκριμένη σειρά διατίθεται με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, ανταγωνιστικό των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.

Με ρυθμό ανάπτυξης 28,3% έως το 2030 η αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών τρακτέρ

Έως το 2030, τα ηλεκτρικά τρακτέρ στο φάσμα 51-100 ίππων θα αντιπροσωπεύουν ένα καλό μερίδιο αγοράς παγκοσμίως, με ρυθμό ανάπτυξης 28,3%, αποτέλεσμα των αυστηρών κανόνων για τις εκπομπές ρύπων, την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις γεωργίας ακριβείας και το ενδιαφέρον για αθόρυβα τρακτέρ που χρησιμοποιούνται σε αμπελώνες και γαλακτοκομικές εφαρμογές.

Προτεινόμενα

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Η Kubota αποκαλύπτει το Agri Concept στην έκθεση CES 2024 του Λας Βέγκας

Η Kubota στην πρόσφατη CES 2024 στο Λας Βέγκας βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το μακροπρόθεσμο όραμά της «GMB2030». Το νέο όχημα Agri Concept αποτελεί μέρος του μέλλοντος της γεωργίας που οραματίζεται η Kubota, η οποία φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά.