Έκλεισε 50 χρόνια ζωής η σειρά ενσιρωτικών μηχανών Jaguar της Claas

Κοινοποίηση:

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, ξεδιπλώθηκε μια ιστορία καινοτομίας και επιτυχίας, με αποκορύφωμα τις σημερινές εκδόσεις, που συγκαταλέγονται στις πιο δημοφιλείς της αγοράς, χάρη στις τεχνολογίες γεωργίας ακριβείας που φέρνουν για την κοπή, τα καινοτόμα συστήματα μετάδοσης κίνησης (επίσης για την προστασία του εδάφους) και το ανταγωνιστικό τους κόστος.

Με τη δύναμη μιας σειράς που έχει ξεπεράσει το όριο των 45.000 παραχθέντων μηχανημάτων, η Claas ετοιμάζεται να γιορτάσει την 50ή επέτειο αυτής με το λανσάρισμα στην Agritechnica 2023 (Hall 13) μιας ειδικής έκδοσης με επετειακά γραφικά και ένα «πακέτο χειριστή». Η βάση είναι ένα μοντέλο Jaguar 990 TERRA TRAC με αποκλειστικό εορταστικό χρώμα. Μεταξύ άλλων, εκτός από τις επιδείξεις συγκομιδής στο χωράφι που διοργανώνει η μάρκα με τους πελάτες, αυτή η ειδική έκδοση θα παραχωρείται επίσης σε όλες τις εκδηλώσεις των αντιπροσώπων που είναι αφιερωμένες στον εορτασμό της 50ης επετείου.

Claas Jaguar

Από τη δεκαετία του 1970 και μετά, η αυξανόμενη καλλιέργεια αραβοσίτου και η τάση για αυτοκινούμενες μηχανές οδήγησαν σε μια σταδιακή μετάβαση από τις ρυμουλκούμενες σε αυτοκινούμενες χορτοκοπτικές μηχανές, μια εξέλιξη που σημειώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και επίσης στο τότε ανατολικό μπλοκ. Η Claas εισήλθε σε αυτόν τον πολύ φιλόδοξο τομέα ανάπτυξης το 1973 με το Jaguar 60 SF, αφού προηγουμένως δύο διανομείς είχαν κατασκευάσει τα πρώτα πρωτότυπα με δική τους πρωτοβουλία. Οι πωλήσεις του μοντέλου των 120 ίππων, η ανάπτυξη του οποίου βασίστηκε σε βασικά στοιχεία των συρόμενων μοντέλων JAGUAR 60, έφτασαν τις 33 μονάδες τον πρώτο χρόνο και τα 500 μηχανήματα μέχρι το τέλος της παραγωγής το 1976.

Δέκα χρόνια μετά το λανσάρισμα του Jaguar 60 SF το 1983, έγινε ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα με τη νέα σειρά μοντέλων Jaguar 600, θέτοντας νέα πρότυπα όσον αφορά την απόδοση και την ποιότητα κοπής, καθώς και τον σχεδιασμό. Οι κύριες καινοτομίες ήταν ο ανιχνευτής μετάλλων, ο θρυμματιστής καλαμποκιού και ο επιταχυντής.

Οι υπερσύγχρονοι κινητήρες της Mercedes-Benz υποσχέθηκαν υψηλή ροπή με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η νέα καμπίνα, που υιοθετήθηκε από τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές DOMINATOR και τοποθετήθηκε σε βάσεις, εξασφάλιζε εξαιρετική εργονομία και ηχομόνωση. Η εισαγωγή της ολοκαίνουργιας σειράς μοντέλων Jaguar 800 το 1994 ήταν μια συγκλονιστική εξέλιξη που οδήγησε την Claas σε μια νέα διάσταση ως προς τις επιδόσεις. Με τους 481 ίππους του, το Jaguar 880 ήταν επίσης η ισχυρότερη ενσιρωτική μηχανή στον κόσμο εκείνη την εποχή. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ήταν δυνατή η συγκομιδή 8 σειρών αραβόσιτου με μία μόνο κεφαλή.

Ένα χρόνο αργότερα, η RU 450 προστέθηκε στη γκάμα προϊόντων ως η πρώτη ανεξάρτητης κεφαλής αραβοσίτου μηχανή της Claas, με πλάτος εργασίας 4,5 μ. Το 2008 ήρθε το επόμενο άλμα: η νέα σειρά μοντέλων Jaguar 900 ανέβασε τα όρια των επιδόσεων ακόμη πιο ψηλά και διέθετε ακόμη και ένα σύστημα διπλού κινητήρα ικανό να αποδίδει έως και 830 ίππους στο μοντέλο 980.

Ο νεοαναπτυγμένος κύλινδρος κοπής V-MAX, με τα φτερωτά πτερύγια, αποτέλεσε κορυφαίο στοιχείο για την ποιότητα κοπής, την αποδοτικότητα και τα προφανή οφέλη συντήρησης. Η καμπίνα νέας γενιάς προσέφερε μεγαλύτερη άνεση και ευκολία στον χειριστή, όπως και το προαιρετικό σύστημα αυτόματης κάμερας και ελέγχου Auto Fill. «Εδώ και 50 χρόνια, η Jaguar είναι συνώνυμο της καινοτομίας, της αποδοτικότητας, της παραγωγικότητας και της αξιοπιστίας και σίγουρα είναι η δεύτερη καλύτερη εταιρεία όσον αφορά το αποτύπωμα που έχει αφήσει στην κατηγορία των χορτοσυλλεκτών φορτωτών τις τελευταίες πέντε δεκαετίες», σχολίασε ο Dominik Grothe, Ανώτερος Αντιπρόεδρος στο τμήμα αυτοκινούμενων ενσιρωτικών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.

Προτεινόμενα

Eργασία ελάχιστης παρέμβασης με την τεχνολογία LiDAR στα χορτοδετικά Case

Η Case IH παρουσίασε τον αυτοματισμό αυτό στο Ορλάντο της Φλόριντα (2024 NCBA Cattle Con) και επιτρέπει τη λειτουργία χωρίς χέρια σε σταθερά μεγάλα τετράγωνα χορτοδετικά ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας του χειριστή.

Mε 5 νέα μοντέλα και πλήθος βελτιώσεων η αναβαθμισμένη σειρά Quantum V/F της Case IH

Tα νέα Case IH Quantum Stage V είναι µία σειρά ειδικών τρακτέρ υψηλών προδιαγραφών, για οπωρώνες και αµπελώνες µε ονοµαστική ισχύ έως 120 ίππους και πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε µε βάση τις απαιτήσεις των δενδροκαλλιεργητών

Συμμαχία αυτονομίας των Amazone, Claas, AgXeed προσφέρει νέες δυνατότητες στα συμβατικά τρακτέρ

Η AgXeed, η Amazone και η Claas προωθούν καθολικά τις αυτόνοµες λύσεις τους που θα µπορούσαν να ωφελήσουν όλους τους κατασκευαστές, δηµιουργώντας το δίκτυο 3Α που απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασίες.

Σε ανοικτή επικοινωνία με τον χειριστή οι καμπίνες του μέλλοντος από την Claas

Η εταιρεία σχεδιάζει την καμπίνα του μέλλοντος για τρακτέρ και μηχανήματα συγκομιδής όπως αποδεικνύεται από τα πρότζεκτ που παρουσιάστηκαν στην Agritechnica 2023, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Καινοτομίας, Cab 4.0 και Cab10 Future, δύο προοπτικές για το πώς θα εργάζονται οι άνθρωποι στην ύπαιθρο αύριο.