Σίγουρο πάτημα και ασφάλεια πέδησης από τα αγροτικά ελαστικά Continental

Κοινοποίηση:

του Γιώργου Κοντονή

Στις εγκαταστάσεις της Continental στο Lousado της Πορτογαλίας βρέθηκε το profi, εκεί όπου παράγονται τα ελαστικά που φέρουν τεχνολογίες που αναπτύσσονται µε βάση τις ανάγκες των αγροτών.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Οκτωβρίου 2024

Το 2016 η διοίκηση της Continental ανακοίνωσε τη στρατηγική της απόφαση να ξαναµπεί στην αγορά των αγροτικών ελαστικών. Ένα χρόνο µετά προχώρησε σε επένδυση ύψους 49,9 εκατ. ευρώ, επεκτείνοντας τις εγκαταστάσεις της στο Lousado της Πορτογαλίας, µε την κατασκευή µίας υπερσύγχρονης µονάδας, για να υποστηρίξει αυτή την απόφαση, καθιστώντας την Continental την 4η µεγαλύτερη δύναµη στις εξαγωγές της χώρας. To profi βρέθηκε στις εγκαταστάσεις αυτές που εκτείνονται σε 314 στρέµµατα και απασχολούν πάνω από 2.700 εργαζοµένους, στα πλαίσια του press tour που διοργάνωσε η εταιρεία 17-18 Σεπτεµβρίου.

Τι είναι λοιπόν αυτό που ξεχωρίζει τα ελαστικά Continental από τον ανταγωνισµό; «Βλέπουµε τους αγρότες σαν συνεταίρους», ανέφερε ο µηχανικός Harm-Hendrik Lange, υπεύθυνος για τις λύσεις πελατών στα αγροτικά ελαστικά στις περιοχές EMEA, κατά τη διάρκεια της ενηµέρωσης προς τους δηµοσιογράφους στο πρώτο µέρος της ξενάγησης. Ο κ. Lange αποτελεί ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο ανάµεσα στους dealers και το τµήµα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, µεταφέροντας τις ανάγκες που καταγράφονται στο χωράφι, για να αναπτύξει η Continental τις κατάλληλες λύσεις και τεχνολογίες. Για παράδειγµα στο δρόµο οι αγρότες θέλουν ασφάλεια πέδησης, σταθερή διεύθυνση και µικρή αντίσταση για οικονοµία καυσίµου. Από την άλλη στο χωράφι ψάχνει για αποδοτική µετάδοση δύναµης χωρίς ολίσθηση, φροντίδα στο έδαφος και εξοικονόµηση ενέργειας. «Είναι ένας κύκλος που δεν κλείνει», ανέφερε µε τη σειρά της για τη διάδραση αυτή µε τους αγρότες η επικεφαλής του τµήµατος Έρευνας και Ανάπτυξης, Marta Malainho: «Ανάπτυξη, Έρευνα, ∆οκιµή, Κατασκευή, Κυκλοφορία και Φροντίδα Πελατών» αποτελούν τους κρίκους αυτού του κύκλου. Με αυτή την στρατηγική λοιπόν, η Continental έχει αναπτύξει και προσφέρει premium λύσεις προς αγρότες και εργολήπτες σε όλο τον κόσµο:

  • Τεχνολογία N-Flex: Πρόκειται για ένα πατενταρισµένο ύφασµα νάιλον το οποίο απορροφά την πίεση στα ελαχιστικά και το βοηθά να κρατά το σχήµα του.
  • BEAD Τεχνολογία: Ειδικής κατασκευής σφαιρίδια που συγκρατούν το ελαστικό στη ζάντα, φτιαγµένα για µεγάλα φορτία όπως για παράδειγµα τις µπροστινές ρόδες των αλωνιστικών.
  • Τεχνολογία d.fine: Προσφέρει 5% µεγαλύτερη επιφάνεια πατήµατος lug για βελτιωµένη πρόσφυση και µεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
  • Τεχνολογία VF: Μεγαλύτερο αποτύπωµα ελαστικού που εξασφαλίζει τη µικρότερη συµπίεση εδάφους.

Μετά από την παρουσίαση των νέων τεχνολογιών ακολούθησε ξενάγηση σε ένα µικρό αλλά ενδεικτικό µέρος των εγκαταστάσεων. Ξεκινήσαµε από το Τµήµα Αξιολόγησης, όπου πραγµατοποιούνται σκληρές δοκιµές στα ελαστικά σε συνθήκες που ξεπερνάνε τις πραγµατικές σε πολλά επίπεδα. Έπειτα, βρεθήκαµε στα τµήµατα κατασκευής ελαστικών, όπου η διαδικασία γίνεται σε µεγάλο βαθµό αυτοµατοποιηµένα µε ροµπότ. Το press tour έκλεισε µε γεύµα και ύστερα οι πάνω από 20 δηµοσιογράφοι από 11 χώρες πήραν το δρόµο της επιστροφής.

Εισαγωγέας των αγροτικών ελαστικών της Continental στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Θεοδωρίδης Ι. & Σια Ελαστικά ΙΚΕ (τηλ. 2310/753050)

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Την «καθαρότερη ενέργεια» στην πράξη εγκαινιάζει η AGCO Power

Η AGCO Power εγκαινίασε ένα εργαστήριο καθαρής ενέργειας, μέρος μιας επένδυσης 70 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο Linnavuori της Φινλανδίας και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και δοκιμή καινοτόμων, βιώσιμων λύσεων μπαταριών και κινητήρων για αγροτικά μηχανήματα.

Με διπλό ρότορα, ειδικά ραντάρ και μηδενικές απώλειες πεδίου έρχεται το Case IH AF11

Η Case IH λανσάρει, αρχικά για την αγορά της Βόρειας Αμερικής τη θεριζοαλωνιστική μηχανή AF11, μια μονάδα επανασχεδιασμένη από την αρχή για να μεγιστοποιήσει το χρόνο στο χωράφι με περισσότερη παραγωγικότητα και όλα τα καινοτόμα συστήμα να συνδράμουν προς όφελος του παραγωγού.

Valtra Coach: Εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων με νέα εφαρμογή

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η Valtra επιχειρεί να κάνει όλους ανεξαιρέτως τους χειριστές των τρακτέρ της ικανούς να μειώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου, κάτι που οδηγεί και σε μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Τα καινοτόμα ελαστικά VF της Continental κλειδί για την αγροτική βιωσιμότητα

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η μακροπρόθεσμη διασφάλιση του φαγητού και η οικονομική σταθερότητα για τις αγροτικές κοινωνίες  αποτελούν ανάγκη για την βιωσιμότητα του πρωτογενούς