Πλήρης επίδειξη τεχνολογιών αιχμής στη γεωργία από την Kverneland στην Ιρλανδία

Κοινοποίηση:

Υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες παρουσίασε τις καινοτομίες της στον χώρο των αγροτικών μηχανημάτων η Kverneland σε συνεργασία με την ιρλανδική εταιρεία Armstrong Machinery Ltd.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Οκτωβρίου 2024

Ο εξαιρετικός καιρός στο Hayestown, όπου πραγματοποιήθηκε η επίδειξη επέτρεψε στις μηχανές της Kverneland να παρουσιάσουν στο βέλτιστο βαθμό τις ικανότητες τους και τα οφέλη που μπορούν να φέρουν στην ζωή των αγροτών.

Επιτάχυνση των διαδικασιών καλλιέργειας

 Λόγω του σχετικά μικρού χώρου που είχε στην διάθεση της η Kverneland για την παρουσίαση της, οι ταχύτητες 10 έως και 20 χιλιομέτρων την ώρα τις οποίες φτάνουν οι περισσότερες καλλιεργητικές μηχανές της εταιρείας σήμαναν ότι οι δοκιμαστικές εργασίες ολοκληρώθηκαν πριν προλάβουν να γίνουν κατανοητές οι ιδιαιτερότητες του εκάστοτε μηχανήματος.

Η ταχύτητα με την οποία τα μηχανήματα μπορούν να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες εργασίες έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι ο σύγχρονος αγροτικός εξοπλισμός δεν εστιάζει απλά στην αύξηση της ισχύος των οχημάτων προσθέτοντας περισσότερα άλογα, αλλά στο πως θα την αξιοποιήσει προς όφελος των παραγωγών.

 Η πρέσα ακροδεκτών στο επίκεντρο της Kverneland

Από την επίδειξη της Kverneland ξεχώρισε ο αναβαθμισμένος ρόλος της πρέσας ακροδεκτών, που επί χρόνια χρησιμοποιείται ως πρόσθετο εργαλείο που έμενε στην άκρη των αυλακιών μέχρι το τρακτέρ να ολοκληρώσει το πέρασμα του από το χωράφι και να την ξαναμαζέψει. Πλέον, όμως, η Kverneland την έχει ενσωματώσει στο σώμα του αρότρου, ώστε να παραμένει στο τρακτέρ ακόμα και όταν αυτό στρίβει χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω ρυθμίσεις κατά την διάρκεια της κίνησης του οχήματος.

Άξιο αναφοράς είναι ότι παρότι η καινοτόμα πρέσα της Kverneland έχει μικρότερα αποτελέσματα στο χωράφι από ότι μια σειρά δίσκων, δοντιών ή από μια σβάρνα ισχύος, συμβάλει στην εκκίνηση της δευτερεύουσας καλλιέργειας και μπορεί να βοηθήσει μειώνοντας τον αριθμό των απαιτούμενων περασμάτων και της ενέργειας για την κατασκευή σπορείων, επιτρέποντας την εξοικονόμηση καυσίμων. Τα αποτελέσματα της επίδειξης ήταν ενθαρρυντικά, αφού το άροτρο κατασκευής πέντε αυλάκων δεν άφησε σκουπίδια ή σβόλους που να χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Πληθώρα επιλογών δευτερευούσης καλλιέργειας

Η Kverneland παρουσίασε ακόμα μια σειρά μηχανημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά το όργωμα του χωραφιού.

Ένα εξ αυτών ήταν οι δισκοβάρνες Qualidisc με πλάτος εργασιών 5 μέτρων που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην μείωση της μούχλας και στην γεφύρωση των κοιλοτήτων που αφήνουν πίσω τους τα ελαστικά του τρακτέρ, γεγονός αναπόφευκτο όταν ένα όχημα βάρους περίπου 7 τόνων περνάει από ένα φρεσκοοργωμένο χωράφι, δείχνοντας ταυτόχρονα τον αντίκτυπο που έχουν τα μεγάλα τρακτέρ στο έδαφος και δρώντας ως υπενθύμιση ότι το βάρος δίνει στο τρακτέρ ώθηση, αλλά προκαλεί και συμπίεση του εδάφους.

Αντιλαμβανόμενη την σημασία που έχει το πρώτο πέρασμα του τρακτέρ από το χωράφι για λειτουργίες min-till, δηλαδή για καλλιέργεια με μηχανήματα εκτός από άροτρα, η Kverneland παρουσίασε τον καλλιεργητή Enduro με βάθος εργασιών 30 εκατοστών.

Το παρελκόμενο της Kverneland είναι μια συμπαγής μονάδα που δρα ισοπεδώνοντας και λειαίνοντας το έδαφος, όμως στην δοκιμή φάνηκε ότι δεν μπόρεσε να καθαρίσει πλήρως το χωράφι από σκουπίδια, γεγονός που μπορεί να δράσει κατασταλτικά στην διαδικασία της γεώτρησης.

To μηχανικό σκαλιστήρι Helios εν δράση

 Ανταποκρινόμενη στην μεταστροφή των οργανικών πρακτικών καλλιέργειας προς μεθόδους διατήρησης της δομής του εδάφους ,έναντι της εξάρτησης από το άροτρο για τον έλεγχο των ζιζανίων, η Kverneland παρουσίασε και τα μηχανικά σκαλιστήρια Helios που λειτουργούν με την αναδιανομή των ζιζανίων σε μια σοδειά. Το συγκεκριμένο παρελκόμενο έχει αποκτήσει μεγάλη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια, και προτεινόμενες ρυθμίσεις για την εύρυθμη λειτουργία του είναι η ρύθμιση του σε μια γωνία 15ο προς τις σειρές καλλιεργειών.

Ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα και νέα προϊόντα

 O διευθύνων σύμβουλος της Kverneland Ireland, Phillip English, ανέφερε ότι τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας για το πρώτο ενιάμηνο του 2024 κυμαίνονται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο παρεμφερές με αυτό του περσινού έτους. Παράλληλα, ο English δήλωσε ότι η εταιρεία έχει αρκετές παραγγελίες εν όψει του 2025 και υποσχέθηκε ότι μέχρι την επόμενη Agritechnica θα έχει παρουσιάσει αρκετές νέες καινοτόμες μηχανές.

 Πληροφορίες από Agriland

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Η New Holland CR11 έτοιμη για νέο ρεκόρ αλωνισμού

Πώς µπορεί η New Holland να κατασκευάσει µία µηχανή να ξεπερνάει την CR10.90 κάτοχο του παγκοσµίου ρεκόρ αλωνισµού µε απόδοση 800 τόνων σε 8 ώρες; Να που τα κατάφερε µε την CR11, που όπως λέει η εταιρεία αντιπροσωπεύει ένα εντελώς νέο επίπεδο συγκοµιδής.

Στα χέρια του Αγρότη της Χρονιάς Μιλτιάδη Χαρένη το νέο Amazon UX4200

Γνωστός για την αξιοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στην αγροτική επιχείρηση που διατηρεί στη Νέα Γωνιά, Χαλκιδικής η επιλογή του Μιλτιάδη Χαρένη να συνεργαστεί για ακόµη µία φορά µε την Γ. Ι Αντωνάκης ΑΒΕΕ για την αγορά ενός ψεκαστικού παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.

Kverneland και DAT ενώνουν δυνάμεις για νέα προηγμένα συστήματα ψεκασμού

Η εταιρική συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Kverneland και της Dimensions Agri Technologies (DAT) θα την επιταχύνει την εξέλιξη στην αγορά των συστημάτων ψεκασμού ακριβείας, αρχικά με τη συνδρομή της DAT στις μονάδες της Kverneland.