Ευρεία η γκάμα εφαρμογών κοπής για τον πλευρικό θεριστή αιχμής Forigo TL16

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Ο πλευρικός θεριστής Forigo TL16 έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ευέλικτος εξοπλισμός, κατάλληλος για ποικίλες εφαρμογές, από τη φροντίδα του πρασίνου έως την άλεση των στελεχών αραβοσίτου, ακόμη και τη συντήρηση απαιτητικών φρακτών και θάμνων.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Το μοντέλο TL16 της Forigo αντιπροσωπεύει την κορυφή της σειράς πλευρικών κοπτικών μηχανημάτων της εταιρείας, με πλάτος εργασίας 2,50 μέτρα, αλλά διατίθενται και μικρότερες εκδόσεις με πλάτος 1,6 μέτρα, 1,8 μέτρα, 2 μέτρα και 2,2 μέτρα, για να καλύψουν διαφορετικές απαιτήσεις λειτουργίας. Επιπλέον, για όσους χρειάζονται μικρότερο πλευρικό χορτοκοπτικό, η Forigo διαθέτει και τη σειρά FTL8.

Εύκολο στη χρήση και ευέλικτο στην κοπή

Το μοντέλο TL16 τοποθετεί 22 στιβαρά στελέχη, σχεδιασμένα για πολύ λεπτή κοπή. Τα στελέχη είναι προσαρτημένα σε ένα ρότορα μέσω βάσεων hardox «shark fin», με ένα δακτύλιο που έχει κοπεί με λέιζερ και αποτρέπει την καταστροφή του περιστρεφόμενου κοχλία κατά τη λειτουργία.

Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει την εύκολη αντικατάσταση των μαχαιριών με ένα απλό κατσαβίδι, χωρίς την ανάγκη για κλειδί. Ο ρότορας του χορτοκοπτικού TL16 είναι κατασκευασμένος από χάλυβα υψηλής ποιότητας, προσδίδοντάς του αντοχή και αδράνεια. Το πλαίσιο είναι ενισχυμένο με Hardox στα κρίσιμα σημεία και το περίβλημα είναι διπλό.

Ποιοτική μετάδοση

Η μετάδοση κίνησης γίνεται μέσω ενός άξονα Walterscheid με διπλή ομόκεντρη άρθρωση που συνδέεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 540 σ.α.λ., κατασκευασμένο από την Comer Industries. Η κίνηση μεταδίδεται σε μια τροχαλία με τέσσερις ιμάντες σφηνοειδούς σχήματος που προστατεύονται από ένα περίβλημα, εξασφαλίζοντας μετάδοση υψηλής ποιότητας.

Κατάλληλο για ποικίλες εφαρμογές

Το πλευρικό TL16 διαθέτει δύο υδραυλικούς γρύλους για πλευρική μετακίνηση και κλίση της κεφαλής. Οι κύριες θέσεις εργασίας περιλαμβάνουν: επίπεδη κεφαλή, ιδανική για την υπερπήδηση εμποδίων στο έδαφος κατά την εργασία εν κινήσει, κεφαλή ανυψωμένη, ιδανική για το κλάδεμα φρακτών ή τους θάμνους διαμέτρου έως 8-10 εκ., εργασία σε τάφρους, με χρήση του μηχανήμαυο σε πρανή χωρίς να καταστραφεί ο άξονας.

Ο οπίσθιος κύλινδρος στήριξης και τα ρυθμιζόμενου ύψους πλευρικά πέλματα εξασφαλίζουν σταθερή στήριξη και ομοιόμορφη κοπή. Το ταλαντευόμενο πλαίσιο και οι εγκοπές στον κοτσαδόρο τριών σημείων επιτρέπουν στην κεφαλή να ακολουθεί τέλεια το περίγραμμα του εδάφους, αποτρέποντας τις υψομετρικές διαφορές κατά την κοπή.

Πληροφορίες από Meccagri

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα

Govor: Αυτοματοποίηση των εργασιών με το ρομποτικό τρακτέρ της Agovor

H εταιρεία από τη Νέα Ζηλανδία παρουσιάζει τη δική της εκδοχή στα ρομποτικά μηχανήματα, λανσάροντας το μικρό όχημα Govor, ικανό να κινείται ελισσόμενο ανάμεσα σε καλλιέργειες με τη βοήθεια RTK-GPS και άλλων βοηθητικών τεχνολογιών.