FGM: Βολικός διανομέας αχύρου σε φάση δομικών από την Ολλανδική Kemp

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το FGM βρίσκεται ακόμη σε φάση δοκιμών και διατίθεται με ένα ή δύο υδραυλικά κινούμενα κάθετα τύμπανα.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Η σίτιση γαλακτοπαραγωγών αγελάδων με μηδενικής βόσκησης χορτάρι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ειδικά στην Ολλανδία. Το FGM (Fresh Grass Spreader) που αναπτύχθηκε από τον ολλανδικό κατασκευαστή Kemp Machines το διαμοιράζει μεταξύ του αριστερού και του δεξιού φράχτη τροφής.

Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι το υλικό μετακινείται απαλά προς το φράχτη τροφοδοσίας με την ελάχιστη δυνατή ζημιά στο γρασίδι, ενώ οι πλαστικές λωρίδες φθοράς στο κάτω μέρος κάθε τυμπάνου εμποδίζουν την καταστροφή του σκυροδέματος.

Θα υπάρχει επίσης μια μη ηλεκτροκίνητη έκδοση που σπρώχνει το φρέσκο χορτάρι προς τον φράχτη τροφοδοσίας. Τόσο οι μη ηλεκτροκίνητες όσο και οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, οι οποίες θα προστεθούν στους τιμοκαταλόγους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, μπορούν να εξοπλιστούν με διαφορετικούς συνδέσμους, για να ταιριάζουν σε ένα ευρύ φάσμα τρακτέρ και φορτωτών.

Με έδρα το Houten (κοντά στην ολλανδική πόλη Ουτρέχτη), η Kemp Machines ιδρύθηκε το 1998 και κατασκευάζει γεωργικά εργαλεία.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα