Το T7.225 ορόσημο για την παραγωγή δύο εκατομμυρίων τρακτέρ New Holland

Κοινοποίηση:

Με μια ειδικής έκδοση του τρακτέρ T7.225 με το μοναδικό «candy blue» χρώμα θα τιμήσει η New Holland τα δύο εκατομμύρια τρακτέρ που έχουν βγει μέχρι σήμερα από το εργοστάσιό της στο Basildon. Το επετειακό T7.225 θα παρουσιαστεί σε επερχόμενες εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια θα εκτεθεί στο Κέντρο Πελατών του Basildon.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Φέτος η εταιρεία γιορτάζει και τα 60 χρόνια παραγωγής τρακτέρ στο Basildon της Αγγλίας, με το αντίτυπο που έχει στα χαρτιά του τα έξι μηδενικά να είναι ένα T7.225, ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα T7 που παράγονται στο εργοστάσιο του Basildon. Το τρακτέρ φέρει μια εντυπωσιακή επετειακή βαφή, που αποτελείται από «candy blue» πάνελ αμαξώματος, ασημί και μαύρα γραφικά της New Holland με τη σημαία Union Jack του Ηνωμένου Βασιλείου και το λογότυπο «2.000.000 Basildon Tractors», καθώς και ένα καπό με φύλλα της New Holland. Το τρακτέρ διαθέτει επίσης μαύρες ζάντες με μπλε άκρες.

Σημαντικά ορόσημα σε εξήντα χρόνια

Τα εγκαίνια του εργοστασίου στο Basildon το 1964 συνέπεσαν με την εισαγωγή της νέας σειράς τρακτέρ Ford 6X 37-65 ίππων, που θα κατασκευαζόταν εκεί, πράγμα που σημαίνει ότι τα πρώτα από τα δύο εκατομμύρια τρακτέρ ήταν τα μοντέλα 2000 Dexta, 3000 Super Dexta, 4000 Major και 5000 Super Major.

Μέσα σε δύο χρόνια, το εργοστάσιο παρήγαγε 100.000 από αυτά τα τρακτέρ, και τα μοντέλα αυτά έγιναν αργότερα γνωστά ως σειρά «Pre-Force», μετά το λανσάρισμα των τρακτέρ «Ford Force» 2/3/4/5000 το 1968, με το οποίο αποσύρθηκαν οι μακροχρόνιες ονομασίες. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, το εργοστάσιο παρήγαγε τον 250.000ο ελκυστήρα του.

Το 1984, κατασκευάστηκε ο 500.000ος ελκυστήρας, από τη σειρά Q-cabbed Series 10 που είχε λανσαριστεί τρία χρόνια νωρίτερα, η οποία τελικά περιελάμβανε τα μοντέλα 2610 με 44 ίππους έως το 8210 με 116 ίππους, εισάγοντας εξελίξεις όπως το κιβώτιο ταχυτήτων SynchroShift.

Πέντε χρόνια αργότερα, ταυτόχρονα με το λανσάρισμα το 1989 της εξέλιξης Generation III της σειράς Series 10, στο Basildon παρήχθη το εκατομμυριοστό τρακτέρ της. Το έτος αυτό σηματοδότησε επίσης τα 25 χρόνια παραγωγής στο εργοστάσιο, τα οποία γιορτάστηκαν με την κυκλοφορία μιας σειράς ειδικών εκδόσεων τρακτέρ Silver Jubilee 7810.

Το 1995, το εργοστάσιο παρήγαγε τον 1.500.000ο ελκυστήρα του, ένα μοντέλο της σειράς 40, τέσσερα χρόνια αφότου περιήλθε σε νέα ιδιοκτησία μετά την εξαγορά της επιχείρησης γεωργικού εξοπλισμού Ford New Holland από τη Fiat, δημιουργώντας το σημερινό εμπορικό σήμα New Holland.

Τον Ιούλιο του 2024, το T7.225 βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής, σηματοδοτώντας ένα αξιομνημόνευτο ορόσημο για το εργοστάσιο στο Basildon και για το εμπορικό σήμα New Holland, παγκοσμίως. Σήμερα, η παραγωγή του εργοστασίου συνεχίζει να εξάγεται σε όλο τον κόσμο και έχει αναπτυχθεί ώστε να περιλαμβάνει τα τελευταία μοντέλα που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα – όπως το μεθάνιο και το συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Αυτά είναι προϊόντα μιας πρόσφατης εξέλιξης στην εγκατάσταση, του Κέντρου Αριστείας Εναλλακτικών Καυσίμων, ενός εξειδικευμένου τμήματος Ε&Α που επικεντρώνεται στις εναλλακτικές μορφές κίνησης.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Volkswagen Amarok 2024: Προηγμένο σύνολο χαρακτηριστικών με σκληροτράχηλο DNA

H δεύτερη γενιά του VW Amarok προσφέρει ένα προηγµένο σύνολο χαρακτηριστικών, µε πάνω από 25 συστήµατα υποβοήθησης οδηγού, online υπηρεσίες, αποδοτικούς κινητήρες, σε µία σκληροτράχηλη «συσκευασία» που φέρει το σαφές σχεδιαστικό DNA της Volkswagen.

Valtra Coach: Εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων με νέα εφαρμογή

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η Valtra επιχειρεί να κάνει όλους ανεξαιρέτως τους χειριστές των τρακτέρ της ικανούς να μειώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου, κάτι που οδηγεί και σε μειωμένες εκπομπές ρύπων.