Όλα τα νέα τρακτέρ της Landini στην EIMA 2024 γιορτάζοντας 140 χρόνια ιστορίας

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το 2024 έχει μια ιδιαίτερη συμβολικότητα για την εταιρεία με έδρα το Fabbrico, αφού το σημαντικό ορόσημο 140 χρόνων ιστορία συμπίπτει και με τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου στην Campagnola Emilia, το οποίο παράγει από τις αρχές του έτους τα κιβώτια ταχυτήτων της Argo Tractors, τα οποία προηγουμένως βρίσκονταν σε άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής της ιταλικής φίρμας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

Όλα τα νέα Landini και όσα θα κυκλοφορήσουν το 2025 θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι επισκεφτούν την έκθεση EIMA 2024 στις αρχές Νοεμβρίου, εκεί όπου η ιταλική φίρμα θα γιορτάσει και τα 140 χρόνια ιστορίας της. Ας δούμε εν συντομία τα μοντέλα.

Landini Rex 4

Στην Eima 2024 η Landini θα παρουσιάσει το Rex4, στην έκδοση 120GT Dynamic. Όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με HML και ερπυστριοφόρο σύστημα, ανεβάζοντας τα γρανάζια σε 48AV+16RM. Οι σημαντικότερες αναβαθμίσεις αφορούν τους ηλεκτροϋδραυλικούς διανομείς, με νέα διάταξη και νέες διαμορφώσεις. Έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στην καμπίνα, που ενισχύουν περαιτέρω την άνεση του χειριστή χάρη στην αυξημένη θερμική και ακουστική μόνωση, καθώς και στη δομική βελτιστοποίηση του επίπεδου δαπέδου για μεγαλύτερη άνεση.

Ο κινητήρας για το 2025 παραμένει ο ίδιος 2,9 λίτρων Deutz AG, με ισχύ που κυμαίνεται από 75 έως 112 ίππους, Stage V χάρη στο φίλτρο σωματιδίων DPF με παθητική αναγέννηση, τον καταλύτη οξείδωσης DOC και, για τα μοντέλα άνω των 75 ίππων, προστίθεται το σύστημα SCR με δεξαμενή AdBlue και πρακτικό σύστημα γρήγορης πλήρωσης.

Η πραγματική νέα είδηση είναι η εισαγωγή δύο ειδικών πακέτων: Dynamic και Dynamic+. Το Dynamic είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα αναστροφής, HML και πλήρως ρομποτικά κιβώτια ταχυτήτων, τα οποία ελέγχονται μέσω ενός πολυλειτουργικού χειριστηρίου SmartPilot Plus, που επιτρέπει στον χειριστή να ελέγχει γρήγορα και διαισθητικά την πίσω ανύψωση, την ενεργοποίηση του PTO και τις στροφές του κινητήρα.

Στην έκθεση της Μπολόνια, μια ειδική έκδοση του Landini Rex4 Energy είναι επίσης υποψήφια για το βραβείο καινοτομίας της EIMA. Tο μοντέλο διαθέτει μια γεννήτρια κάτω από το καπό και έναν μετατροπέα που συνδέεται με τον θερμικό κινητήρα και είναι ικανός να παρέχει ρεύμα για τροφοδοσία ηλεκτρικού εξοπλισμού.

Landini TREKKER4 MY25

Το Landini Trekker4 MY25 παρουσιάζεται στην έκθεση με νέες λύσεις σχετικά με τα χειριστήρια οδήγησης, τις βαλβίδες, την πλατφόρμα και τη δεξαμενή καυσίμου. Πρόκειται για τρακτέρ Stage V, εξοπλισμένο με φίλτρο σωματιδίων παθητικής αναγέννησης DPF, καταλύτη οξείδωσης DOC και, μόνο για τα μοντέλα με ισχύ άνω των 75 ίππων, υπάρχει το SCR με δεξαμενή AdBlue 10,5 λίτρων.

Τα πέντε μοντέλα – 4-085, 4-095, 4-105, 4-110 και 4-120 – κινούνται από μοτέρ Deutz AG 2,9 λίτρων και προσφέρουν ισχύ που κυμαίνεται από 75 ίππους έως 112 ίππους. Διατίθενται σε εκδόσεις F (οπωρώνες και αμπελώνες) και M (βουνά, λόφοι, ανοιχτοί αγροί ή ιδιαίτερα μεγάλοι οπωρώνες) και είναι εφοδιασμένα με μεταλλικές ή ελαστικές 450 χλστ.

Landini 5-085

Το Landini 5-085 με κιβώτιο ταχυτήτων RoboShift, είναι ο ελαφρύς ελκυστήρας κατάλληλος για πολλές αγροτικές και χωραφικές δραστηριότητες. Όσον αφορά τη σχεδίαση, το 5-085 επωφελείται από το νέο «Family Feeling» της Landini, το οποίο συμπληρώνεται από τα φώτα LED και διατίθεται επίσης σε διαμόρφωση BlueIcon (το αποκλειστικό μπλε μεταλλικό χρώμα σε συνδυασμό με ένα πλούσιο πακέτο προδιαγραφών).

Μαζί με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων RoboShift, έχει εισαχθεί μια νέα, πλήρως ανασχεδιασμένη κονσόλα στη δεξιά πλευρά, η οποία είναι πιο άνετη για τον χειριστή, με το νέο χειριστήριο SmartPilot, το οποίο ελέγχει όλες τις κύριες λειτουργίες: οπίσθια ανύψωση, κιβώτιο ταχυτήτων, ηλεκτρικά pto και ηλεκτροϋδραυλική όπισθεν.

Landini 7 Series Smart Cab

Η σειρά 7 Robo-Six Stage V διαθέτει κινητήρες από 190 έως 225 ίππους. O 24βάλβιδος κινητήρας 6,7 λίτρων χρησιμοποιεί DOC και SCR για την επεξεργασία των καυσαερίων. Οι κύριες καινοτομίες συγκεντρώνονται στην «Smart» καμπίνα, την πλήρως ανανεωμένη μάλιστα, η οποία παρουσιάζει αύξηση του εσωτερικού χώρου κατά 14%.

Η ορατότητα βελτιώνεται (με 16% αύξηση της επιφάνειας των κρυστάλλων), ενώ ο θόρυβος και οι θερμοκρασίες μειώνονται χάρη στα νέα παράθυρα Comfort Sky που ανέπτυξε η Saint Gobain. Εξωτερικά, υπάρχουν νέα φωτιστικά σώματα LED τόσο εμπρός όσο και πίσω, νέοι καθρέφτες και μια ανασχεδιασμένη οροφή, που αυξάνει τον χώρο για το κεφάλι του οδηγού, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ένα νέο σύστημα infotainment που μπορεί να ενσωματωθεί με το Apple Car και το Android Auto και ένας νέος ψυκτικός θάλαμος, μαζί με ένα νέο ταμπλό. Νέες είναι επίσης οι εσωτερικές επενδύσεις από πλαστικό τύπου αυτοκινήτου και το ηχοσύστημα Alpine με 4 ηχεία.

Το ψηφιακό ταμπλό που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι έχει επανασχεδιαστεί για την καλύτερη διαχείριση όλων των λειτουργιών του τρακτέρ και ενσωματώνεται τέλεια με την οθόνη 12′ DSM Plus που είναι τοποθετημένη στο υποβραχιόνιο πολλαπλών λειτουργιών.

Η άνεση οδήγησης εξασφαλίζεται από τη λειτουργία Eazysteer για την ηλεκτρονική διαμόρφωση του τιμονιού σε συνδυασμό με τις επιλογές δορυφορικής υποβοήθησης του τιμονιού και από την ανάρτηση της καμπίνας, η οποία μπορεί να ρυθμίσει την ακαμψία επιδρώντας στην ικανότητα απορρόφησης κραδασμών μηχανικά ή μέσω του ηλεκτροϋδραυλικά διαχειριζόμενου συστήματος ημιενεργής αντι-απόσβεσης.

Πληροφορίες από Omnitrattore

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Σύγκριση επτά συστηµάτων ISObus με απαιτητική δοκιμή πάνω σε τρακτέρ 300 ίππων

Στο πλαίσιο της δοκιµής σύγκρισης επτά τρακτέρ 300 ίππων (βλέπε τεύχος Φεβρουαρίου) εξετάσαµε επίσης προσεκτικά τα συστήµατα ISObus που εξοπλίζονται. Εδώ αναλύουµε πόσο οµαλά συνδέονται τα διάφορα µοντέλα τρακτέρ µε το µηχάνηµα και πώς προγραµµατίζονται τα κουµπιά.

Landini Rex 4-080GT, Roboshift Dynamic: ∆ικαίως το Τρακτέρ της Χρονιάς 2024

Απόλυτος πρωταγωνιστής του REXperience tour που έκανε στάση στην Ελλάδα, ήταν το Landini Rex 4-080GT, Roboshift Dynamic. Το profi βρέθηκε στον Πύργο Τριφυλίας που πραγµατοποιήθηκε το διεθνούς κύρους event που διοργάνωσε η Πέτρος Πετρόπουλος.

To Τρακτέρ της Χρονιάς 2024, Landini Rex 4-080GT εν δράση σε ελληνικούς αμπελώνες

Το παγκόσµιο ταξίδι της Landini συνεχίζεται. Και το ταξίδι για την Ελλάδα ξεκίνησε από την πανέµορφη περιοχή του Πύργου Τριφυλίας και στο βραβευµένο οινοποιείο Panagiotopoulos Wines, που για πρώτη φορά το Σάββατο 28 Σεπτεµβρίου οι επαγγελµατίες του πρωτογενούς τοµέα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εµπειρία Landini REXperience, κατά την οποία φιλοξενήθηκε η πλήρης γκάµα δενδροκοµικών τρακτέρ της Landini, και πρωταγωνίστησε το ολοκαίνουργιο Landini Rex Dynamic.

Ασύγκριτη η εμπειρία Landini REXperience στην Ελλάδα με πρωταγωνιστή το REX 4

Το παγκόσμιο ταξίδι της Landini συνεχίζεται. Και το ταξίδι για την Ελλάδα ξεκίνησε από την πανέμορφη περιοχή του Πύργου Τριφυλίας και στο βραβευµένο οινοποιείο Panagiotopoulos Wines, που για πρώτη φορά το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εμπειρία Landini REXperience, κατά την οποία φιλοξενήθηκε η πλήρης γκάµα δενδροκοµικών τρακτέρ της Landini, και πρωταγωνίστησε το ολοκαίνουργιο Landini Rex Dynamic.