Ισχυρότερα και πιο άνετα τα νέα τηλεσκοπικά Scorpion 3 και 4 τόνων της Claas

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η Claas παρουσίασε πέντε νέους τηλεσκοπικούς φορτωτές Scorpion στην κατηγορία των 3 και 4 τόνων. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν σημαντικές βελτιώσεις στην άνεση καθώς και βελτιωμένη σταθερότητα και μεγαλύτερη ανυψωτική ικανότητα.

Τα οκτώ τηλεσκοπικά μηχανήματα Scorpion στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Claas καλύπτουν ανυψωτικές ικανότητες από 3,3 έως 6,0 τόνους και ύψη ανύψωσης από 6,7 έως 10 μέτρα. Τα πέντε νέα μοντέλα με ανυψωτικές ικανότητες από 3,3 έως 4,2 τόνους – Scorpion 733, 1033, 638, 738 και 742 – έχουν δώσει νέα πνοή στη σειρά με πλήθος χαρακτηριστικών που ενισχύουν τις επιδόσεις και την άνεση και έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν περισσότερα οφέλη στους πελάτες.

Iσχυρότερα και πιο σταθερά

Χάρη στην υψηλότερη υδραυλική πίεση, οι νέοι Scorpion παρέχουν έως και 300 κιλά μεγαλύτερη ανυψωτική ικανότητα – 3,3 τόνοτς στα μοντέλα 1033 και 733 και 4,2 τόνους στο Scorpion 742. Ταυτόχρονα, για να εξασφαλιστεί η συνήθης ισορροπία και σταθερότητα, το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 100 χλστ., με αντίστοιχες τροποποιήσεις στο αντίβαρο στο πίσω μέρος.

Αυτή η κατηγορία μηχανημάτων επωφελείται τώρα και από τις λειτουργίες SMART LOADING, χάρη στα νέα υδραυλικά χειριστήρια με ηλεκτρονικό έλεγχο.

VARIPOWER 2 και VARIPOWER 3

Όλα τα μοντέλα κινούνται με το ισχυρό και αποδοτικό VARIPOWER 2 -την ισχυρή, αποτελεσματική και αξιόπιστη μετάδοση που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στις μηχανές Claas Jaguar. Επιπλέον, το νέο VARIPOWER 3 διατίθεται προαιρετικά για τα μοντέλα Scorpion 738 και 742.

Με έναν μεγαλύτερο διπλό υδραυλικό κινητήρα, αυτή η έκδοση μεταφέρει στους τροχούς έως και 68 kN ελκτική δύναμη – μια αύξηση περίπου 20% σε σύγκριση με το VARIPOWER 2 (57 kN). Παρά την πρόσθετη αυτή ισχύ, η κίνηση διατηρεί τη γνωστή ακρίβεια με το δάχτυλο. Τα VARIPOWER 2 και VARIPOWER 3 μπορούν να επιτύχουν τελική ταχύτητα στο δρόμο έως και 40 χλμ./ώρα.

Εστίαση στον χειριστή

Η καμπίνα του Scorpion 733 – 742 έχει ανανεωθεί πλήρως. Το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε είναι το εξωτερικό προστατευτικό ασφαλείας.

Στη συνέχεια, υπάρχει η μερικώς γυάλινη πόρτα πρόσβασης, η οποία ανοίγει κατά 180. Νέες θήκες και δίχτυα παρέχουν άφθονο αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό της πόρτας. Επιπλέον, η ηχομόνωση στην πόρτα έχει αυξηθεί για να μειωθούν τα επίπεδα θορύβου στην καμπίνα.

Το joystick έχει μεταφερθεί στα δεξιά του καθίσματος του χειριστή για περαιτέρω βελτίωση της άνεσης. Αυτό και άλλα βασικά χειριστήρια, όπως το χειριστήριο για τις περιοχές ταχύτητας, μετακινούνται τώρα μαζί με το κάθισμα του χειριστή, επιτρέποντας στο δεξί χέρι να παραμένει άνετα στο μπράτσο κατά τη διάρκεια των κύκλων φόρτωσης.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Ευρεία η γκάμα εφαρμογών κοπής για τον πλευρικό θεριστή αιχμής Forigo TL16

Ο πλευρικός θεριστής Forigo TL16 έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ευέλικτος εξοπλισμός, κατάλληλος για ποικίλες εφαρμογές, από τη φροντίδα του πρασίνου έως την άλεση των στελεχών αραβοσίτου, ακόμη και τη συντήρηση απαιτητικών φρακτών και θάμνων.

Καινοτόμος ο σχεδιασμός του πλαισίου στα νέα ξηραντικά Claas Volto 2024

Η CLAAS προσέθεσε τέσσερα νέα μοντέλα Volto στο κορυφαίο επίπεδο της γκάμας των ξηραντικών της και παρουσίασε πολλές καινοτόμες λύσεις. Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς είναι η έκδοση TS με αυτοκατευθυνόμενο πλαίσιο στη θέση εργασίας, η οποία διατίθεται και για τα δύο πλάτη εργασίας, στα 13 και 15,10 μέτρα.

Υπό την ομπρέλα των αυτοματισμών AEF οι AgXeed, Amazone και Claas

Η ομάδα 3A (ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY) βρίσκεται σε ανοικτή ανταλλαγή απόψεων με άλλους κατασκευαστές καθώς και με το πρόγραμμα πιστοποίησης AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation). Αυτό σηματοδοτεί μια τυποποίηση στον τρόπο λειτουργίας πολλών αυτοματισμών αγροτικών μηχανημάτων, που θα λειτουργούν με τρόπο ευθυγραμμισμένο με όσα ορίζει η πιστοποίηση AEF.

Πιο προηγμένη από ποτέ η νέα γενιά χορτοκοπτικών Disco 9300 της Claas

Αγρότες και εργολάβοι μπορούν να βασίζονται στα προηγμένα μηχανήματα DISCO 9300 C AUTO SWATHER και Disco 9300 Direct Swather, στα οποία η Claas εισάγει όλη τη τεχνογνωσία της αλλά και την καινοτόμο λύση κοχλία, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν την επιλογή συλλογής θημωνιάς ή ευρείας εναπόθεσης αυτής, ακόμη και όταν κόβουν χωρίς ξηραντικό.