Agilehelper: Αυτόνομο τρακτέρ της PEK Automotive για αμπελώνες σε απότομες πλαγιές

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Τεχνητή νοημοσύνη, λειτουργία αυτόνομης εργασίας και η εφαρμογή ελέγχου TeroAIR συνθέτουν ένα πολυεργαλείο του μέλλοντος, που αποσκοπεί στη λύση πολλών καθημερινών προκλήσεων στον αμπελώνα.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου-Αυγούστου 2024

Η PEK Automotive είναι μια σλοβενική εταιρεία με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και παραγωγή ρομποτικών τεχνολογιών, η πιο πρόσφατη από τις οποίες ονομάζεται Agilehelper, ένα 100% ηλεκτρικό ρομπότ που ενσωματώνει μόνιμα έως και τρία εργαλεία με τα οποία εκτελεί εργασίες κοπής μίσχων, κοπής χόρτων, εργασίας μεταξύ των σειρών και κορυφολόγησης.

Το Agilehelper λειτουργεί αυτόματα, ελεγχόμενο από τεχνητή νοημοσύνη, με τις κύριες παραμέτρους να παρακολουθούνται μέσω της εφαρμογής για κινητά TeroAIR. Ως εκ τούτου, είναι σε θέση να λειτουργεί ακόμη και χωρίς σύνδεση στο internet και δορυφορικό σήμα GNSS με αυτονομία λειτουργίας 8 έως 14 ώρες. Η χωρητικότητα της μπαταρίας 48 V είναι 28,7 kWh και οι χρόνοι επαναφόρτισης είναι 8 έως 10 ώρες.

Οι διαστάσεις του (3.960 χιλιοστά σε μήκος, 1.245 σε πλάτος και 1.760 σε ύψος) και η πρόσφυση μέσω ελαστικών ερπυστριών επιτρέπουν στο ρομπότ να εργάζεται εύκολα ακόμη και σε στενούς αμπελώνες και σε κλίσεις έως 42 μοίρες. Οι ταχύτητες τροφοδοσίας κυμαίνονται από 0,5 έως το πολύ 5 χλμ./ώρα.

Στον κόσμο της αμπελουργίας, η συνεχής επιδίωξη της αποτελεσματικότητας και της ακρίβειας στη συντήρηση του αμπελώνα είναι ζωτικής σημασίας. Εισάγετε Σύμφωνα με την εταιρεία, το Agilehelper είναι ένα καινοτόμο αγροτικό ρομπότ ειδικά σχεδιασμένο για αμπελώνες, που προσφέρει απαράμιλλη βοήθεια στους αμπελουργούς. Κυκλοφορεί σε δύο διαφορετικούς τύπους, το Grassfighter και το επερχόμενο Sprayer, καθένα από τα οποία είναι προσαρμοσμένο στις μοναδικές ανάγκες της συντήρησης του αμπελώνα.

Agilehelper Grassfighter: Εργαλείο τριπλού ρόλου

Το Agilehelper Grassfighter είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ρομπότ, είναι ένας ευέλικτος σύντροφος για τη συντήρηση του αμπελώνα. Εξοπλισμένο με τρία βασικά εργαλεία, έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται μια ποικιλία εργασιών με ευκολία και ακρίβεια.

Καθαριστικό μηχάνημα με τύμπανο

Το Drum Mulcher είναι ένα στιβαρό εργαλείο σχεδιασμένο για αποτελεσματικό τεμαχισμό. Είτε πρόκειται για κλαδιά, γρασίδι ή λουλούδια, το mulcher τα χειρίζεται όλα, διασφαλίζοντας ότι ο αμπελώνας παραμένει καθαρός και καλά συντηρημένος.

Σκαπτικό μηχάνημα

Η υγεία του εδάφους είναι ζωτικής σημασίας για έναν ακμάζοντα αμπελώνα. Η σβάρνα Power Harrow πηγαίνει την καλλιέργεια του εδάφους στο επόμενο επίπεδο, αερίζοντας αποτελεσματικά το έδαφος και προωθώντας την υγιέστερη και πιο ισχυρή ανάπτυξη της αμπέλου.

Οριζόντιο και κάθετο κοπτικό

Αυτό το εργαλείο κλαδεύει με ακρίβεια τα κλαδιά τόσο κάθετα όσο και οριζόντια, γεγονός ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ιδανικής δομής και της υγείας των αμπελιών.

Ψεκαστήρας Agilehelper: Το μέλλον του ψεκασμού των αμπελώνων

Ο ψεκαστήρας Agilehelper πρόκειται να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι αμπελώνες προσεγγίζουν τον ψεκασμό. Σχεδιασμένος για εξαιρετικό ψεκασμό και διείσδυση στις δενδροστοιχίες, ο ψεκαστήρας υπόσχεται αποτελεσματικότητα ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες ανέμου.

Η προηγμένη τεχνολογία του εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψεκασμό χωρίς ραβδώσεις, καθιστώντας τον ένα game-changer στη φροντίδα του αμπελώνα. Το σύστημα απευθείας ψεκασμού με αγωγό ανεμιστήρα είναι έτοιμο να αναζωογονήσει τους αμπελώνες, εξασφαλίζοντας ότι οι επεμβάσεις εφαρμόζονται αποτελεσματικά και αποδοτικά.

Πληροφορίες από Trattoriweb

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Αυτόνομα μηχανήματα New Holland με AI και υπογραφή της καινοτόμου Bluewhite

New Holland και η Bluewhite ανακοίνωσαν μια πολυεπίπεδη συνεργασία για τη συνεργασία στη διανομή, την κατασκευή και την ενσωμάτωση των αυτόνομων λύσεων της Bluewhite για τα τρακτέρ της New Holland στη Βόρεια Αμερική.