Kioti RX8040PC: Ισχυρό και άνετο τρακτέρ για το γεωργικό κλάδο με ισχύ 74 ίππων

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Θα έλεγε κανείς ότι το αναβαθμισμένο Kioti είναι το all-rounder μηχάνημα της φίρμας, το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί και σε εργασίες έξω από το πεδίο.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Με το RX8040PC, η Kioti παρουσιάζει τον πρώτο ελκυστήρα της νέας σειράς «40» των RX. Με ισχυρό κινητήρα απόδοσης 74 ίππων (54,5 kW), υδρόψυκτο τετρκύλινδρο κινητήρα σε σειρά με υπερσυμπιεστή και κιβώτιο ταχυτήτων 20Fx20R με σύστημα μετάδοσης ισχύος 20Fx20R που περιλαμβάνει γρανάζια ερπυσμού, το τρακτέρ προσφέρει όλα όσα χρειάζονται οι αγρότες και όχι μόνο, σύμφωνα με τους Νοτιοκορεάτες.

Μετάδοση

Το κιβώτιο ταχυτήτων 20Fx20R power shuttle επιτρέπει την αβίαστη αλλαγή κατεύθυνσης με το πάτημα ενός κουμπιού στο μοχλό ταχυτήτων, εξαλείφοντας την ανάγκη λειτουργίας του πεντάλ συμπλέκτη. Η κατασκευάστρια λέει ότι εξασφαλίζεται υψηλή ροπή εκκίνησης ακόμη και σε χαμηλές στροφές και βέλτιστη ανάπτυξη ροπής σε ένα ευρύ φάσμα στροφών.

Ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, το RX8040PC θα παρέχει πάντα αρκετή ισχύ για ελιγμούς με αυτοπεποίθηση λοιπόν.

Υδραυλικά

Το ηλεκτροϋδραυλικό οπίσθιο ανυψωτικό του RX8040PC προσφέρει μέγιστη δύναμη ανύψωσης 2.928 κιλά. Αυτό, σε συνδυασμό με το κλείδωμα του διαφορικού με το πάτημα ενός κουμπιού και τις τρεις μεταβλητές ταχύτητες PTO -540/540e/1000 σ.α.λ.-, καθιστά το τρακτέρ απαραίτητο βοηθό.

Νέα πιο άνετη καμπίνα

Η ευρύχωρη και μοντέρνα καμπίνα πέντε πυλώνων είναι ένα νέο χαρακτηριστικό. Η πανοραμική οροφή παρέχει καλή ορατότητα σε όλο το μήκος, ιδιαίτερα μπροστά στα εργαλεία και στον υπερυψωμένο εμπρόσθιο φορτωτή, προσφέροντας ένα ευχάριστο, άνετο περιβάλλον εργασίας.

Χάρη στον ενσωματωμένο άξονα, το νέο τρακτέρ RX είναι εξαιρετικά ευέλικτο στην κατηγορία του, λέει η εταιρεία. Έχει κύκλο στροφής μικρότερο από 8 μέτρα, κάτι που καθιστά το μοντέλο ένα πολύ ευέλικτο μηχάνημα για εργασίες μεταφοράς, συντήρησης πρασίνου και μονοπατιών ή καλλιέργειας εδάφους.

Πληροφορίες από TopAgrar

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Αναβάθμιση σε κάθε τομέα για τα δενδροκομικά Deutz-Fahr 5DF το 2024

Μετά από δύο χρόνια επιτυχηµένης παρουσίας της Σειράς 5 DF platform στην αγορά, η Deutz-Fahr την αναβαθµίζει για το 2024, πρόσθετα νέα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας για την αύξηση της ευελιξίας, της παραγωγικότητας και της άνεσης.

Στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας 100-120 ίππων στην Ευρώπη τα Kioti HX

Με τα τρία μοντέλα της, HX9010, HX1001 και HX1201, η Kioti έλκει ολοένα και περισσότερους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς, καθόλου τυχαία από όσο φαίνεται, αφού η συγκεκριμένη σειρά διατίθεται με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, ανταγωνιστικό των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Σχεδιασμένη για Ευρώπη και με λειτουργίες αυτονομίας η μεσαία σειρά Daedong GX

Οι επενδύσεις της κορεατικής εταιρείας δε σταματούν και το τρακτέρ της σειράς GX εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τον όμιλο, αφού τα μοντέλα διαθέτουν πλήθος τεχνολογιών όπως οι λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης και άλλα συστήματα «συμβατά» με τις επιθυμίες και των Ευρωπαίων αγοραστών.