Μια «παλέτα» εκδόσεων η νέα σειρά John Deere 6M

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Αναβαθμισμένα, πολυσχιδή και προηγμένα τα 17 συνολικά μοντέλα για μεσαία και μεγάλα πεδία που λανσάρει η John Deere.

Κάθε ένα από τα συνολικά 17 μοντέλα της σειράς 6M που λανσάρει η John Deere αντιπροσωπεύει ένα πλήρες και ικανό πακέτο απόδοσης, άνεσης και βιωσιμότητας. Από το «μαζεμένο» 6M 95 έως το ισχυρό 6M 250, που καλύπτει διάφορα μεγέθη πλαισίου, η σειρά προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές για τους αγρότες που αναζητούν τρακτέρ υψηλών επιδόσεων με απλότητα χειρισμού.

Στις αξιοσημείωτες προσθήκες περιλαμβάνονται το τετρακύλινδρο 6M 150 υψηλής ιπποδύναμης και το αναβαθμισμένο εξακύλινδρο 6M 145. Τα μοντέλα 6M 230 και 6M 250 με εξαιρετικά μεγάλο μεταξόνιο 2900 χλστ. επεκτείνουν περαιτέρω τη γκάμα προς τα πάνω.

Παλέτα και στον εξοπλισμό

Η λύση IPM ως λειτουργία πρόσθετης ώθησης παρέχει ιπποδύναμη έως και 20 ίππους, ώστε οι αγρότες να μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά απαιτητικές εργασίες. Στις επιλογές κιβωτίου ταχυτήτων η John Deere προσφέρει το μηχανικό PowrQuadPlus με ήπιες αλλαγές, το AutoQuad Plus με αντιστοίχιση ταχυτήτων, μέσω του CommandQuad Plus με ενισχυμένες αυτόματες δυνατότητες, ενώ στη λίστα βρίσκεται μέχρι και η αδιαβάθμητη τεχνολογία AutoPowr. Σημαντικό να αναφερθεί ότι τα τρακτέρ μπορούν να κινηθούν προαιρετικά με έως και 50 χλμ./ώρα, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο κατά την οδική μεταφορά και ενισχύοντας έτσι τη συνολική παραγωγικότητα.

Επιπλέον, όλα τα εξακύλινδρα μοντέλα 6M μπορούν να φέρουν, προαιρετικά, μεγαλύτερες υδραυλικές αντλίες που αποδίδουν 155 λ./λ. ή έως και 195 λ./λ., επιτρέποντας τη μέγιστη παραγωγικότητα κατά την οδήγηση με έλξη μεγάλων παρελκομένων.

Για διαισθητικό χειρισμό του τρακτέρ, η νέα σειρά 6M διαθέτει παραμετροποιήσιμες λειτουργίες ελέγχου, καθώς και μια νέα γωνιακή οθόνη, που είναι μεγαλύτερη και ευκρινέστερη, επιτρέποντας στους αγρότες να προσαρμόζουν ακόμη περισσότερες ρυθμίσεις από ό,τι πριν.

Με μέγιστη ορατότητα που διευκολύνεται από την πανοραμική οροφή και τη μεγάλη γυάλινη επιφάνεια, οι οδηγοί μπορούν να επιτύχουν ακριβή, γρήγορη εργασία και με τον εμπρόσθιο φορτωτή. Η ανάρτηση του μπροστινού άξονα TLSTM και η μηχανική ανάρτηση της καμπίνας εξασφαλίζουν ομαλή και άνετη οδήγηση, ακόμη και σε δύσκολα εδάφη.

Full-frame φιλοσοφία και μεγάλες ανυψωτικές δυνάμεις

Προσφέροντας ανυψωτική ικανότητα οπίσθιου κοτσαδόρου από 5,7 έως 9,9 τόνους, ανάλογα με το μοντέλο, τα 6M δύνανται να αντιμετωπίσουν μεγάλα φορτία και εργαλεία, όπως μεγαλύτερες σπαρτικές, φυτευτικές μηχανές ή άροτρα. Εν μέρει, αυτό αποδίδεται και στο υδραυλικό σύστημα με αντιστάθμιση πίεσης και ροής, που αποδίδει από 114 έως 195 λ./λ.

Γεωργία ακριβείας πάντα επικαιροποιημένη

Με την οθόνη G5 υψηλής ανάλυσης 10,1″ ή την οθόνη γενικής χρήσης G5Plus 12,8″, οι χειριστές μπορούν να συνδέσουν απρόσκοπτα τα μηχανήματα με ISObus και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία John Deere Precision Ag Technology για αυξημένη παραγωγικότητα.

Χαρακτηριστικά όπως το AutoTrac, το Section Control και η εφαρμογή μεταβλητής δόσης προσφέρουν λύσεις γεωργίας ακριβείας, βελτιστοποιώντας την απόδοση του πεδίου. Τέλος, το Data Sync επιτρέπει την ασύρματη ανταλλαγή δεδομένων πεδίου και γραμμών καθοδήγησης μεταξύ των μηχανημάτων, βελτιώνοντας τις εργασίες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Ιδανικός συνεργάτης για τον κτηνοτρόφο το John Deere 6120M

Τι κάνεις όταν από τα 800 αιγοπρόβατα, επιβιώνουν µόνο τα 50 ύστερα από µία βιβλική καταστροφή; Την απάντηση έρχεται να δώσει ένα ζευγάρι νεαρών κτηνοτρόφων που ξέρουν ότι µε δυνατές συνεργασίες όπως αυτή µε την Agrotech S.A η πρόοδος γίνεται µονόδροµος.

Σπορά βάµβακος µε Amazone Precea και John Deere 6120M: Αχτύπητο δίδυµο για σπορά ακριβείας

Η ολοκαίνουρια πνευµατική σπαρτική µηχανή Amazone Precea µαζί µε το τρακτέρ νέο John Deere 6150M µπήκε σε σπορά βάµβακος σε κτήµατα του θεσσαλικού κάµπου, αποδεικνύοντας στην πράξη την ακρίβεια στην τοποθέτηση σπόρων.

Με πλάτος βραχίονα έως 36 μέτρα, JDLink και POWRSPRAY το ψεκαστικό John Deere 300M

Ανταποκρινόμενο στις τελευταίες τάσεις που ορίζει ο τομέας του ψεκασμού, το 300Μ μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των αυτοκινούμενων ψεκαστικών με συστήματα γεωργίας ακριβείας και ένα βιώσιμο τρόπο εργασίας που σέβεται το περιβάλλον.