Νέο τρακτέρ Zetor Major CL 75 ίππων µε υψηλή αντοχή και µεγάλη διάρκεια ζωής

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Τα Major CL είναι εξοπλισµένα µε ένα πλήρως συγχρονισµένο κιβώτιο ταχυτήτων τεσσάρων σχέσεων µε αναστροφή και τρεις περιοχές ταχυτήτων.

Οικονοµικά στην κατανάλωση καυσίµου και µε πολύ υψηλές αντοχές ανεξάρτητα τις συνθήκες εργασιών, τα νέα Zetor Major CL Stage V σχεδιάστηκαν για να έχουν τον καλύτερο συνδυασµό βάρους και απόδοσης κινητήρα. Με την ενσωμάτωση του πλήρως συγχρονισµένου κιβωτίου ταχυτήτων τεσσάρων σχέσεων έρχεται η ιδανική κλιµάκωση των διαθέσιµων ταχυτήτων, για να διατηρείται ο κινητήρας στη βέλτιστη ταχύτητα τόσο κατά την εργασία στο χωράφι όσο και κατά τη µεταφορά, µειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίµου.

Αξιόπιστη λειτουργία

Τα µηχανικά ρυθµιζόµενα υδραυλικά συστήµατα λειτουργούν αξιόπιστα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πλεονεκτήµατα:

• Μέγιστη δύναµη ανύψωσης 18kN.

• Οµαλή ρύθµιση καθόδου.

• Απλός και ασφαλής χειρισµός πρόσθετου εξοπλισµού.

• Γρήγορη σύζευξη.

• Λειτουργία υδραυλικού κλειδώµατος κατά τη µεταφορά εργαλείων.

Mε χαµηλή κατανάλωση

Το Ζetor Major είναι σε θέση να αξιοποιήσει πλήρως την ισχύ του χάρη στον καλύτερο δυνατό συνδυασµό απόδοσης και βάρους του κινητήρα. Ο κινητήρας είναι εξαιρετικός χάρη στη χαµηλή κατανάλωση καυσίµου, την υψηλή αξιοπιστία και την απλή κατασκευή του. O τετρακύλινδρος κινητήρας 2,9 λίτρων ανάφλεξης µε συµπίεση µε άµεσο ψεκασµό καυσίµου Common Rail έχει ισχύς 75,3 ίππων. Η βελτιστοποιηµένη καύση του κινητήρα οδηγεί σε χαµηλότερο θερµικό φορτίο, χαµηλότερη κατανάλωση και υψηλότερη ελκτική ισχύ.

Άνεση για οποιαδήποτε χρήση

Η καµπίνα έχει σχεδιαστεί µε γνώµονα την πρακτική χρήση. Ο άφθονος χώρος και τα εργονοµικά σχεδιασµένα χειριστήρια διευκολύνουν την εργασία του χειριστή του τρακτέρ. Οι πόρτες του πλαισίου καµπίνας της Sixpillar ανοίγουν σε ευρεία γωνία καθιστώντας την είσοδο άνετη χωρίς περιορισµούς. Οι στενές κολόνες επιτρέπουν πολύ καλή πανοραµική θέα γύρω από την καµπίνα και του εµπρόσθιου φορτωτή. Οι πελάτες µπορούν να επιλέξουν µεταξύ δύο επιλογών καµπίνας: STANDARD και PLUS.

Τα µηχανήµατα Zetor διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία «Η ∆ήµητρα» ΑΕ (τηλ. 210/5155777)

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Σε ανοικτή επικοινωνία με τον χειριστή οι καμπίνες του μέλλοντος από την Claas

Η εταιρεία σχεδιάζει την καμπίνα του μέλλοντος για τρακτέρ και μηχανήματα συγκομιδής όπως αποδεικνύεται από τα πρότζεκτ που παρουσιάστηκαν στην Agritechnica 2023, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Καινοτομίας, Cab 4.0 και Cab10 Future, δύο προοπτικές για το πώς θα εργάζονται οι άνθρωποι στην ύπαιθρο αύριο.