Ανανέωση για τα μπροστινά κοπτικά της Pöttinger με το νέο Eurocat F

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Άλλο ένα μηχάνημα χορτονομής από όσα η Pöttinger λανσάρει αυτές τις ημέρες είναι το Eurocat F, μια μπροστινή χορτοκοπτική μονάδα τυμπάνου με πλάτος εργασίας από 2,7 και 3,5 μέτρα.

Η Pöttinger αναβαθμίζει την εκτεταμένη γκάμα χλοοκοπτικών μηχανημάτων της για τη νέα σεζόν και πρόσθεσε νέα μοντέλα. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε και ορισμένες αλλαγές στα χλοοκοπτικά με τύμπανο Eurocat F, προσφέροντας ομαλή λειτουργία και μια συνολικά προσιτή λύση. Τα πλάτη εργασίας των νέων μοντέλων είναι 2,70 και 3,05 μέτρα.

Η σειρά Eurocat F φημίζεται για τον ιδανικό συνδυασμό χαμηλού βάρους και σταθερότητας. Η κοντή κεφαλή με σύνδεση τριών σημείων φέρνει το κέντρο βάρους κοντά στο τρακτέρ και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ελαφριά τρακτέρ. Ακόμη και όταν χρησιμοποιείται σε πλαγιές, το χλοοκοπτικό επιδεικνύει εξαιρετική συμπεριφορά οδήγησης, λέει η κατασκευάστρια.

Καλύτερη ποιότητα κοπής

Τέσσερα τύμπανα κοπής ίσου μεγέθους εγγυώνται καλύτερα αποτελέσματα εργασίας σε όλες τις συνθήκες. Η περιφέρεια της λεπίδας είναι ίδια και για τα τέσσερα τύμπανα, γεγονός που εξασφαλίζει καθαρή και ομοιόμορφη κοπή, ενώ Τα μεγάλα τύμπανα στο κέντρο επιτρέπουν υψηλή απόδοση. Επιπλέον, τα δύο κεντρικά έχουν στενότερο λαιμό, ο οποίος αυξάνει περαιτέρω την απόσταση και, σημειωτέον, κάθε τύμπανο στηρίζεται στο έδαφος με την ίδια επιφάνεια επαφής.

Η ομοιόμορφα κατανεμημένη πίεση επαφής εξασφαλίζει βέλτιστη παρακολούθηση του εδάφους όπως είναι φυσικό. Τώρα, οι σφαιρικοί σύνδεσμοι στους βραχίονες σύνδεσης της μονάδας κοπής εγγυώνται ελευθερία κινήσεων και έτσι το εύρος ταλάντωσης +/- 8 μοιρών επιτρέπει στο χλοοκοπτικό να γλιστρά πάνω σε όλες τις ανωμαλίες του εδάφους.

Η ανακούφιση του χλοοκοπτικού γίνεται είτε μέσω της ανακούφισης του εργαλείου είτε προαιρετικά μέσω δύο ισχυρών ελατηρίων τάσης – μεταξύ της κεφαλής του χλοοκοπτικού και της κονσόλας του τρακτέρ. Βολικό και φιλικό προς το χρήστη Η αδιαβάθμητη ρύθμιση του ύψους κοπής PLUS προσφέρει ευκολία με την έννοια ότι το ύψος κοπής μπορεί να ρυθμιστεί κεντρικά και για τα τέσσερα τύμπανα από 40 έως 65 χλστ.

Τα πλευρικά προστατευτικά αναδιπλώνονται για ασφαλή οδική μεταφορά, προαιρετικά και υδραυλικά. Η γενναιόδωρη αναδίπλωση των προστατευτικών εξασφαλίζει τη βέλτιστη προσβασιμότητα στα τύμπανα κοπής, γεγονός που διευκολύνει τον καθαρισμό και τη γρήγορη αλλαγή των λεπίδων.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Volkswagen Amarok 2024: Προηγμένο σύνολο χαρακτηριστικών με σκληροτράχηλο DNA

H δεύτερη γενιά του VW Amarok προσφέρει ένα προηγµένο σύνολο χαρακτηριστικών, µε πάνω από 25 συστήµατα υποβοήθησης οδηγού, online υπηρεσίες, αποδοτικούς κινητήρες, σε µία σκληροτράχηλη «συσκευασία» που φέρει το σαφές σχεδιαστικό DNA της Volkswagen.

Σύγκριση επτά συστηµάτων ISObus με απαιτητική δοκιμή πάνω σε τρακτέρ 300 ίππων

Στο πλαίσιο της δοκιµής σύγκρισης επτά τρακτέρ 300 ίππων (βλέπε τεύχος Φεβρουαρίου) εξετάσαµε επίσης προσεκτικά τα συστήµατα ISObus που εξοπλίζονται. Εδώ αναλύουµε πόσο οµαλά συνδέονται τα διάφορα µοντέλα τρακτέρ µε το µηχάνηµα και πώς προγραµµατίζονται τα κουµπιά.

Ο στόλος IVECO multi-energy θα συνοδεύσει στην Ευρώπη τους Metallica

Στα συνέχεια της συνεργασίας που ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Βαρκελώνη, κατά την παρουσίαση της ανανεωμένης σειράς της IVECO, ο στόλος IVECO multi-energy θα συνοδεύσει στην Ευρώπη, το μουσικό γκρουπ Metallica, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του, M72 World Tour.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Μικρών απαιτήσεων και αποτελεσματικά σε θημωνιές τα νέα Pöttinger TOP VT

Tα TOP VT 6820 S και TOP VT 7620 S με πλευρική τοποθέτηση θημωνιάς διακρίνονται για το αυξημένο πλάτος εργασίας των 6,8 και 7,6 μέτρων αντίστοιχα, ενώ οι απαιτήσεις ισχύος από το τρακτέρ παραμένουν χαμηλές λόγω καινοτόμων χαρακτηριστικών που έχει ενσωματώσει η αυστριακή φίρμα.