Αυτόνομα μηχανήματα New Holland με AI και υπογραφή της καινοτόμου Bluewhite

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

New Holland και η Bluewhite ανακοίνωσαν μια πολυεπίπεδη συνεργασία για τη συνεργασία στη διανομή, την κατασκευή και την ενσωμάτωση των αυτόνομων λύσεων της Bluewhite για τα τρακτέρ της New Holland στη Βόρεια Αμερική.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Μια συνεργασία με άμεσα αποτελέσματα στα τρακτέρ της ανακοινώνει η New Holland, που υπογράφει με την Bluewhite για την ενσωμάτωση λειτουργιών πλήρως αυτόνομης οδήγησης στα τρακτέρ της γκάμας. Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στα τρακτέρ New Holland να λειτουργούν πλήρως αυτόνομα σε οπωρώνες, αμπελώνες και άλλες ειδικές καλλιέργειες. Η Bluewhite, πρώην Blue White Robotics, προωθεί την ανάπτυξη ανθεκτικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, προσφέροντας «βιώσιμη» καινοτομία αυτόνομης λειτουργίας στους παραγωγούς μόνιμων καλλιεργειών σε όλο τον κόσμο.

Η λύση ενός αυτόνομου αγροκτήματος της εταιρείας με βάση την τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, τη συγχώνευση αισθητήρων, την προηγμένη ενσωμάτωση οχημάτων και τον έλεγχο των εργαλείων ακριβείας, για να βοηθήσει τους καλλιεργητές να διαχειριστούν τους στόλους και τα δεδομένα τους και, τελικά, να παράγουν περισσότερα με λιγότερα. Η Bluewhite συνεργάζεται με περισσότερους από 20 κορυφαίους παραγωγούς μόνιμων καλλιεργειών, επιτρέποντας την αυτόνομη εφαρμογή σε πολλαπλές καλλιέργειες με τη χρήση μοντέλων τρακτέρ σε 150.000 στρέμματα στις Η.Π.Α.

Η Bluewhite ιδρύθηκε το 2017 από τους Ben Alfi, Yair Shahar και Aviram Shmueli και εδρεύει στο Τελ Αβίβ με γραφεία στο Φρέσνο της Καλιφόρνια. «Οι αποδεδειγμένες δυνατότητες της Bluewhite σε οπωρώνες και αμπελώνες ενισχύουν τη στρατηγική της New Holland να προσφέρει αυτόνομες λύσεις σε όλα τα τμήματα που εξυπηρετεί, ιδίως στην αγορά ειδικών καλλιεργειών.

Με βάση τις εξαγορές των Raven, Augmenta και Hemisphere από τη μητρική εταιρεία CNH, οι οποίες προωθούν τις λύσεις αυτονομίας της New Holland για αγρότες αροτραίων καλλιεργειών και καλλιεργητές ευρέων εκτάσεων, η τεχνολογία της Bluewhite βοηθά τους πελάτες της New Holland να αντιμετωπίσουν άμεσες προκλήσεις, όπως η έλλειψη εργατικού δυναμικού και η αύξηση του λειτουργικού κόστους στην αγορά ειδικών καλλιεργειών», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Ανάλογα με τη συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης, η τεχνολογία Bluewhite έχει αποδείξει ότι μειώνει το λειτουργικό κόστος έως και 85% μέσω ενός συνδυασμού εξοικονόμησης εισροών, εργασίας και κόστους συντήρησης. Αυτή η στρατηγική συνεργασία περιλαμβάνει μια πολυετή πρωτοβουλία τριών φάσεων που προωθεί την ανάπτυξη και την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Bluewhite σε όλο το χαρτοφυλάκιο της New Holland. Επιλεγμένοι αντιπρόσωποι της New Holland στις δυτικές ΗΠΑ έχουν τα δικαιώματα πώλησης, διανομής και συντήρησης των κιτ μεταγενέστερης αγοράς της Bluewhites για τα υπάρχοντα τρακτέρ New Holland.

Σύμφωνα με την εταιρεία New Holland, θα ακολουθήσει μελλοντική παγκόσμια επέκταση, για να εξασφαλιστεί ευρύτερη πρόσβαση των πελατών της New Holland. Να σημειωθεί, τέλος, ότι η New Holland και η Bluewhite διερευνούν τις μελλοντικές δυνατότητες για λύσεις εργοστασιακής εγκατάστασης.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Αναβαθμισμένες για το 2025 οι ενσιρωτικές New Holland FR Forage Cruiser

Η βελτιωμένη λειτουργικότητα μέσα στην καμπίνα, η νέα τεχνολογία πρόληψης μπλοκαρίσματος και το προσαρμόσιμο σύστημα διεύθυνσης είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα φέρει η ανανεωμένη αυτοκινούμενη ενσιρωτική FR Forage Cruiser της New Holland.