BKT Forestmax και Frestland, δύο ελαστικά που κάνουν για χωράφι αλλά και στο δάσος

Κοινοποίηση:

του Βασίλειο Σοφού

Η BKT έχει δημιουργήσει τα δύο πραγματικά καινοτόμα και υψηλής απόδοσης ελαστικά για την αγροδασοπονία, μια από τις πλέον παραγωγικές πρακτικές στην Ευρώπη.

«Τα αγροδασικά συστήματα γίνονται όλο και πιο κοινά, συμβάλλοντας στη μείωση της ευπάθειας των γεωργικών και δασικών εκτάσεων στην κλιματική αλλαγή. Ταυτόχρονα, επιτρέπουν στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις να αυξήσουν την ανθεκτικότητά τους, καθώς και να αποκομίσουν τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προκύπτουν», αναφέρει η BKT, μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες του κλάδου των επαγγελματικών ελαστικών, που στόχο τώρα έχει να βοηθήσει τις γεωργικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν πλήρως την γεωργοδασοκομία.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Η BKT έχει δημιουργήσει δύο ελαστικά που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της μεικτής χρήσης, όπου ο συνδυασμός της λειτουργικής απόδοσης σε γεωργική γη με τις άριστες επιδόσεις σε δασικές περιοχές είναι ζωτικής σημασίας.

Τα δύο ελαστικά Forestmax (κατασκευή radial) και Forestland (κατασκευή διασταυρούμενων φύλλων) ανταποκρίνονται επακριβώς στις τυπικές ανάγκες των αγροτικών περιοχών που χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό ποικιλομορφίας, όπως συμβαίνει στη γεωργοδασοκομία – με αποτέλεσμα να είναι υψηλές από λειτουργική άποψη και εξαιρετικά περίπλοκες για τα μηχανήματα.

«Αναζητούμε μια λύση που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των γεωργικών επιχειρήσεων που εναλλάσσονται μεταξύ εφαρμογών στο χωράφι και πιο εντατικών δραστηριοτήτων, όπως οι εργασίες στο δάσος και σε δασικές περιοχές. Αυτά τα δύο νέα ελαστικά ξεχωρίζουν για την προσαρμοστικότητά τους στη χρήση σε μεταβαλλόμενο και τραχύ έδαφος με πολλά κλαδιά, υπολείμματα ξύλων, ρίζες, πέτρες και συντρίμματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά σε ακατάλληλο εξοπλισμό»,σχολιάζει ο Denis Piccolo, Υπεύθυνος Προϊόντων Γεωργικών Ελαστικών, BKT Europe. Η στιβαρότητα και η εξαιρετικά υψηλή αντοχή σε κοψίματα και τεμαχισμό, ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες λειτουργίας, αποτελούν στην πραγματικότητα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των δύο ελαστικών, λέει η εταιρεία.

Το Forestmax διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο μείγμα πέλματος και σκελετό με χαλύβδινους ιμάντες που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο τρυπήματος στο δάσος. Ταυτόχρονα, σε τραχύ και ανώμαλο έδαφος, το ελαστικό εξασφαλίζει άριστη πρόσφυση και σταθερότητα χάρη στον ανοιχτό ώμο υψηλής αντοχής.

Το Forestland, από την άλλη πλευρά, είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό και ανθεκτικό ελαστικό, που είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και τις πιο δύσκολες συνθήκες χάρη σε ένα ειδικό περίβλημα από πολυεστέρα και το ισχυρό πλευρικό τοίχωμά του, εξασφαλίζοντας μεγάλη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Ο συνδυασμός αντοχής πέλματος και σχεδιασμού ώμου καθιστά το Forestmax ένα ελαστικό με εξαιρετικές ιδιότητες αυτοκαθαρισμού, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ορισμένες γεωργικές εργασίες με τρακτέρ, όπως όργωμα εδάφους και θραύση πέτρας.

Ο ανοιχτός σχεδιασμός ώμων του Forestland, αντίθετα, παρέχει εξαιρετική πρόσφυση σε μαλακά εδάφη, ενώ οι άκαμπτες, ενισχυμένες ωτίδες πέλματος εξασφαλίζουν καλή πρόσφυση σε οποιοδήποτε έδαφος μαζί με υψηλές ιδιότητες αυτοκαθαρισμού. Η σταθερότητα είναι ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό αυτών των δύο προϊόντων, απαραίτητο για την αντιμετώπιση των σκληρών συνθηκών λειτουργίας της δασοκομίας με πλήρη ασφάλεια.

Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bkt-tracks.com.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα