New Holland: Επέκταση της γκάμα αρθρωτών φορτωτών με τα ML35T και ML50T

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Στόχος της New Holland με τα δύο νέα μοντέλα είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες μηχανήματα με μικρές διαστάσεις, μεγάλη αυτονομία και τηλεσκοπική εμβέλεια που «μπαίνει» στα μεγαλύτερα χωράφια.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Η New Holland Construction επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο με μικρούς αρθρωτούς φορτωτές. Παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα που εντάσσονται στη γκάμα SAL της New Holland Construction – τα ML35T και ML50T – και θα είναι εμπορικά διαθέσιμα από τον Ιούνιο του 2024. Τα μηχανήματα έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους χειριστές πρόσθετη εμβέλεια και ύψος άρθρωσης όταν απαιτείται φόρτωση ή μετακίνηση υλικών.

Ελαφριά και ταυτόχρονα ισχυρά, τα τηλεσκοπικά SAL προσφέρουν αυξημένη απόδοση και ευελιξία, καθιστώντας τα απαραίτητο εργαλείο για κατασκευαστικές εργασίες όλων των μεγεθών. Με τον συμπαγή σχεδιασμό τους, τη χαμηλή απόσταση από το έδαφος και την ισορροπημένη κατανομή βάρους, τα μηχανήματα επιτρέπουν στους χειριστές να περιηγηθούν σε στενούς χώρους και να ελαχιστοποιήσουν τις διαταραχές του εδάφους.

Η ευέλικτη φύση αυτών των βραχιόνων επιτρέπει στα μηχανήματα να αναδιπλώνονται και να επεκτείνονται ανάλογα με τις ανάγκες, για να χειρίζονται καλύτερα εργασίες με διάφορες ανάγκες ύψους. Με την αυξημένη επιμήκυνση του βραχίονα, τα μοντέλα αυτά υπερέχουν σε χώρους με περιορισμένο χώρο, παρέχοντας μέγιστη οριζόντια και κατακόρυφη εμβέλεια. Οι χειριστές επωφελούνται επίσης από την ικανότητα του τηλεσκοπικού βραχίονα να ελίσσεται και να χειρίζεται αβίαστα υλικά σε μεγάλα ύψη, όπως η φόρτωση υπολειμμάτων σκυροδέματος πάνω από τα πλαϊνά των κιβωτίων των απορριμματοφόρων.

Με 65 και 74 ίππους πλαισιωμένους από ένα ανθεκτικό πακέτο

Εξοπλισμένα με ισχυρό κινητήρα Stage V, ML35T και ML50T παρέχουν μέγιστη απόδοση και αποδοτικότητα με 65 ίππους και 74 ίππους, αντίστοιχα. «Με χαλύβδινες πλάκες και ενισχυμένους βραχίονες, κάθε εξάρτημα είναι κατασκευασμένο για ανθεκτικότητα ώστε να ελαχιστοποιείται η φθορά και το πιθανό ράγισμα των πλαστικών όπως παρατηρείται σε άλλα μηχανήματα», τονίζει η New Holland.

Ασφάλεια στο εργοτάξιο και άνεση του χειριστή

Τα μοντέλα ML35T και ML50T SAL έχουν σχεδιαστεί με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης ROPS (Roll-Over Protective Structure) και FOPS (Falling Object Protective Structure). Αυτές οι πιστοποιήσεις διασφαλίζουν την προστασία των χειριστών σε περίπτωση ατυχήματος, παρέχοντας ηρεμία, ανεξάρτητα από την εργασία. Περιλαμβάνονται επίσης στρατηγικά τοποθετημένα εξωτερικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως εφεδρικοί συναγερμοί, περιστρεφόμενοι φάροι, κιτ φωτισμού δρόμου και φώτα LED για να βελτιωθεί η ορατότητα στο εργοτάξιο.

Για την άνεση του χειριστή, η πίσω θέση άρθρωσης τοποθετεί τον χειριστή προς το μπροστινό τμήμα του μηχανήματος, προσφέροντας πρακτικά μια πιο εργονομική και προσβάσιμη καμπίνα. Αυτή η διαμόρφωση επιτρέπει στους χειριστές να ελίσσονται πιο κοντά στους τοίχους σε στενούς χώρους χωρίς τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Ο σχεδιασμός οπίσθιας άρθρωσης συμβάλλει επίσης σε μεγαλύτερη σταθερότητα της καμπίνας με την προσθήκη μηδενικής ταλάντωσής της, ένα χαρακτηριστικό μοναδικό για τα μοντέλα SAL στο χαρτοφυλάκιο της New Holland Construction. Το ML50T προσφέρει έναν μπροστινό αρθρωτό σύνδεσμο ταλάντωσης που επιτρέπει στον μπροστινό άξονα να κινείται προς τα πάνω και προς τα κάτω ανεξάρτητα από τον πίσω άξονα. Αυτό ενισχύει τη σταθερότητα, διατηρώντας και τους τέσσερις τροχούς σε επαφή με το έδαφος ακόμη και σε ανώμαλο έδαφος, μειώνοντας τον κίνδυνο ανατροπής. Με ένα κλιματιζόμενο περιβάλλον και ρυθμιζόμενα καθίσματα στα ML35T και ML50 SAL, η άνεση του χειριστή βελτιστοποιείται και η κόπωση ελαχιστοποιείται, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Σύγκριση επτά συστηµάτων ISObus με απαιτητική δοκιμή πάνω σε τρακτέρ 300 ίππων

Στο πλαίσιο της δοκιµής σύγκρισης επτά τρακτέρ 300 ίππων (βλέπε τεύχος Φεβρουαρίου) εξετάσαµε επίσης προσεκτικά τα συστήµατα ISObus που εξοπλίζονται. Εδώ αναλύουµε πόσο οµαλά συνδέονται τα διάφορα µοντέλα τρακτέρ µε το µηχάνηµα και πώς προγραµµατίζονται τα κουµπιά.

Σχεδιασμένη για Ευρώπη και με λειτουργίες αυτονομίας η μεσαία σειρά Daedong GX

Οι επενδύσεις της κορεατικής εταιρείας δε σταματούν και το τρακτέρ της σειράς GX εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τον όμιλο, αφού τα μοντέλα διαθέτουν πλήθος τεχνολογιών όπως οι λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης και άλλα συστήματα «συμβατά» με τις επιθυμίες και των Ευρωπαίων αγοραστών.

Βελτιωμένες από μέσα προς τα έξω οι στρογγυλές χορτοδετικές της New Holland

Οι εκδόσεις με και χωρίς τυλιχτικό για την Roll Baler 125 αναβαθμίστηκαν, τα μοντέλα απέκτησαν νέο στυλ με ανανεωμένη εμφάνιση, νέα αυτοκόλλητα και χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ, από τεχνική σκοπία, τα μηχανήματα φέρουν βελτιωμένη εισαγωγή υλικού, μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και μειωμένες απαιτήσεις καθαρισμού.