Το σύστημα επιλεκτικής ζιζανιοκτονίας WeedSeeker2 εν δράση στα ελληνικά πεδία

Κοινοποίηση:

Ως ένα σύστηµα κοµµένο και ραµµένο για γραµµικές καλλιέργειες όπως το βαµβάκι, παρουσιάστηκε το νέο σύστηµα επιλεκτικής φυτοπροστασίας WeedSeeker2 της Trimble σε µία ξεχωριστή ηµέρα αγρού που πραγµατοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Εξοικονόµηση ψεκαστικού υγρού, σε ποσοστό που φτάνει έως και 90%, µε, ταυτόχρονη, διατήρηση της αποτελεσµατικότητας των επεµβάσεων στη ζιζανιοκτονία σε επίπεδα που αγγίζουν το 100%, «υπόσχεται» στους παραγωγούς γραµµικών καλλιεργειών η δεύτερη γενιά του συστήµατος επιλεκτικού ψεκασµού «WeedSeeker2».

Η νέα, για τα ελληνικά δεδοµένα, τεχνολογία, που φέρει τη «σφραγίδα» καινοτοµίας της Trimble, είναι πλέον διαθέσιµη στους Έλληνες αγρότες µέσα από το δίκτυο της «Tractor GPS», επίσηµου αντιπροσώπου για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της αµερικανικής εταιρείας στη χώρα µας. Το επίσηµο λανσάρισµα του ψεκαστικού µε τεχνολογία WeedSeeker2, για την ελληνική αγορά, έγινε στις 19 Σεπτεµβρίου, στην εκδήλωση µε θέµα «Εφαρµογές και Τεχνολογίες Ψεκασµού: Ορθή εφαρµογή Φυτοπροσταυτευτικών προϊόντων», που πραγµατοποίησε το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-∆ήµητρα, στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα στο profi, που κυκλοφορεί
το Σάββατο 5 Οκτωβρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Agilehelper: Αυτόνομο τρακτέρ της PEK Automotive για αμπελώνες σε απότομες πλαγιές

Τεχνητή νοημοσύνη, λειτουργία αυτόνομης εργασίας και η εφαρμογή ελέγχου TeroAIR συνθέτουν ένα πολυεργαλείο του μέλλοντος, που αποσκοπεί στη λύση πολλών καθημερινών προκλήσεων στον αμπελώνα.

Όλα τα νέα τρακτέρ της Landini στην EIMA 2024 γιορτάζοντας 140 χρόνια ιστορίας

Το 2024 έχει μια ιδιαίτερη συμβολικότητα για την εταιρεία με έδρα το Fabbrico, αφού το σημαντικό ορόσημο 140 χρόνων ιστορία συμπίπτει και με τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου στην Campagnola Emilia, το οποίο παράγει από τις αρχές του έτους τα κιβώτια ταχυτήτων της Argo Tractors, τα οποία προηγουμένως βρίσκονταν σε άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής της ιταλικής φίρμας.

Υπό την ομπρέλα των αυτοματισμών AEF οι AgXeed, Amazone και Claas

Η ομάδα 3A (ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY) βρίσκεται σε ανοικτή ανταλλαγή απόψεων με άλλους κατασκευαστές καθώς και με το πρόγραμμα πιστοποίησης AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation). Αυτό σηματοδοτεί μια τυποποίηση στον τρόπο λειτουργίας πολλών αυτοματισμών αγροτικών μηχανημάτων, που θα λειτουργούν με τρόπο ευθυγραμμισμένο με όσα ορίζει η πιστοποίηση AEF.