Ρεκόρ εξοικονόμησης εισροών για το See & Spray ψεκασμού της John Deere

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η τεχνολογία στοχευμένου ψεκασμού της John Deere χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο στρέμματα αυτή τη σεζόν, με την εταιρεία να υπολογίζει συνολικά 59% μέση εξοικονόμηση το 2024.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

Η John Deere ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η τεχνολογία See & Spray εξοικονόμησε στους αγρότες περίπου 8 εκατομμύρια γαλόνια μείγματος ζιζανιοκτόνων σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο στρέμματα κατά την καλλιεργητική περίοδο 2024, προσφέροντας τόσο εξοικονόμηση κόστους όσο και βελτιωμένη βιωσιμότητα. Με άλλα λόγια, η εξοικονόμηση αυτή ισοδυναμεί με 12 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων σε μια έκταση μεγαλύτερη από την πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ. Η τεχνολογία ανίχνευσης ζιζανίων με τεχνητή νοημοσύνη κατέδειξε μέση εξοικονόμηση ζιζανιοκτόνων 59% σε χωράφια καλαμποκιού, σόγιας και βαμβακιού στις ΗΠΑ. «Ψεκάζουμε λιγότερα χημικά, μας εξοικονομεί χρήματα και είναι καλύτερο για το περιβάλλον», δήλωσε ο Bill Came, αγρότης από τη Salina του Κάνσας.

«Ελέγξαμε το κόστος των ζιζανιοκτόνων που θα είχαμε και το μειώσαμε κατά δύο τρίτα. Αυτό θα κάνει απόσβεση του ψεκαστικού μας». Η τεχνολογία See & Spray, που εισήχθη από την John Deere το 2021, ενεργοποιεί μεμονωμένα ακροφύσια ψεκασμού όταν τα ζιζάνια-στόχοι γίνονται αντιληπτά από κάμερες που είναι τοποθετημένες στους βραχίονες.

Οι κάμερες σαρώνουν πάνω από 2.100 τετραγωνικά πόδια καλλιέργειας ανά δευτερόλεπτο καθώς το ψεκαστικό βρίσκεται σε κίνηση, με ταχύτητα έως και 24 χλμ./ώρα. Στη συνέχεια, οι ενσωματωμένοι επεξεργαστές καθορίζουν εάν ένα μεμονωμένο φυτό είναι καλλιέργεια ή ζιζάνιο και στέλνουν εντολές σε μεμονωμένα ακροφύσια ExactApply, τα οποία χορηγούν ακριβή δόση ζιζανιοκτόνου μόνο εκεί όπου αναγνωρίζεται το ζιζάνιο. Η τεχνολογία είναι επί του παρόντος διαθέσιμη για εφαρμογή σε χωράφια καλαμποκιού, σόγιας, βαμβακιού και αγρανάπαυσης.

Η John Deere λέει ότι οι πελάτες που χρησιμοποιούν το See & Spray πληρώνουν μόνο για τα στρέμματα στα οποία χρησιμοποιείται. Αυτό επιτρέπει στους αγρότες να πληρώνουν μόνο για ό,τι χρειάζονται και διασφαλίζει ότι θα συνεχίσουν να βλέπουν αξία καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Το 2025, η John Deere θα εισαγάγει επίσης την «Εγγύηση Εξοικονόμησης Εφαρμογής», η οποία θα προσφέρει στους πελάτες πρόσθετη άνεση, διασφαλίζοντας ότι πληρώνουν για την τεχνολογία μόνο όταν υπάρχει εξοικονόμηση στην εφαρμογή.

Η τεχνολογία See & Spray παρέχει στους αγρότες ένα ισχυρό εργαλείο για τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας κόστους και της παραγωγικότητας στο χωράφι. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Iowa State University, η τεχνολογία See & Spray κατέδειξε μέση εξοικονόμηση εισροών 76% σε όλα τα πεδία δοκιμών και οικονομία της τάξεως των 15,7 δολάρια/στρέμμα. Και στοχεύοντας με την εφαρμογή μόνο στα ζιζάνια του πεδίου, οι αγρότες μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα τις πρακτικές διαχείρισης της γης και της αειφορίας.

Το See & Spray Ultimate, το οποίο περιλαμβάνει βραχίονα από ανθρακονήματα και λύση διπλής δεξαμενής, είναι διαθέσιμο στα ψεκαστικά John Deere από το εργοστάσιο. Το See & Spray Premium διατίθεται τόσο στα ψεκασυικά John Deere όσο και στα Hagie και ως λύση αναβάθμισης σε ψεκαστικά John Deere του 2018 και μετά με χαλύβδινο βραχίονα, BoomTrac Pro 2, ακροφύσια ExactApply και απόσταση μεταξύ των γραμμών 15 ή 20 ίντσες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Αύξηση ικανοτήτων και απλούστευση της εργασίας υπόσχονται τα νέα Avant 855i

Με την ίδια ανυψωτική ικανότητα και το ίδιο ύψος με το ισχυρότερο μοντέλο (860i) της σειράς Avant 800, το νέο 855i διαφέρει στο ότι είναι ένας απλούστερος φορτωτής μονής ταχύτητας, ενώ μοιράζεται το μοτέρ Kohler KDI και άλλα μέρη με το κορυφαίο μοντέλο 860i.

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Προτεινόμενα

Η Iveco-Condellis παρουσίασε το νέο IVECO S-WAY LNG στα εγκαίνια του πρώτου σταθμού LNG στη Θεσσαλονίκη

Η MOLGAS εγκαινίασε τον πρώτο σταθμό LNG της Ελλάδας στο πρατήριο καυσίμων του Ομίλου Κολοκυθά, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η υπερσύγχρονη εγκατάσταση, η οποία άνοιξε τις πόρτες την Κυριακή 28 Ιουλίου, αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ενεργειακή υποδομή της χώρας, παρέχοντας έναν ειδικό χώρο για τον ανεφοδιασμό βαρέων φορτηγών με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) και Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο (CNG).