Fermata – agRE.tech με συστήματα παρακολούθησης παρασίτων και ρομπότ αγρού

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Μαζί οι δύοι εταιρείες θέλουν να φέρουν τον έλεγχο καλλιεργειών με τεχνητή νοημοσύνη στην αναδυόμενη αγορά αγροβολταϊκών προϊόντων.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Η Fermata, μια εταιρεία επιστήμης δεδομένων που ειδικεύεται σε γεωργικές λύσεις με computer vision, συνεργάζεται με την agRE.tech, που αναπτύσσει ένα ρομποτικό λειτουργικό σύστημα για βιώσιμη αυτόνομη γεωργική καλλιέργεια αγροβολταϊκών προϊόντων, Η συνεργασία αυτή ενσωματώνει την πλατφόρμα Croptimus της Fermata, η οποία πραγματοποιεί παρακολούθηση παρασίτων και ασθενειών σε πραγματικό χρόνο, με το αυτόνομο ρομποτικό σύστημα της agRE.tech, για να προσφέρει στους καλλιεργητές ένα αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης καλλιεργειών.

Με την ενσωμάτωση του συστήματος Croptimus της Fermata στα ηλιακά ρομπότ της agRE.Tech, η συνεργασία αυτή καθιερώνει μια μέθοδο για τον έλεγχο των καλλιεργειών, επιτρέποντας στους καλλιεργητές να μετατοπίσουν την προσοχή τους από την ανακάλυψη στον μετριασμό των επιβλαβών απειλών των καλλιεργειών σε ανοιχτούς αγρούς.

Οι κάμερες του Croptimus περιστρέφονται κατά 360°, για να επιτρέπουν την ακριβή σάρωση των καλλιεργειών σε ανοιχτούς αγρούς, έτσι ώστε κάθε ένα από τα ρομπότ της agRE.tech να χρειάζεται μόνο μία κάμερα για την αποτελεσματική παρακολούθηση των καλλιεργειών.

Το Croptimus, το οποίο βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και έχει εκπαιδευτεί σε ata, σαρώνει 24 ώρες το 24ωρο, αναλύοντας κάθε φυτό χρησιμοποιώντας το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης του, για να προσδιορίσει εάν υπάρχει απειλή, στέλνοντας αυτόματες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο στο agRE.os και στους καλλιεργητές.

Εάν εντοπιστεί απειλή, τα ρομπότ της agRE.tech μπορούν να την εξουδετερώσουν αυτόνομα, ψεκάζοντας επιλεκτικά με την απαραίτητη θεραπεία στην ακριβή θέση, μειώνοντας την ποσότητα των φυτοφαρμάκων που βασίζονται σε χημικά και των ακριβών βιολογικών ελέγχων που απαιτούνται.

Το λειτουργικό σύστημα A²PV της agRE.tech αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταστήσει δυνατή την πλήρως αυτόνομη γεωργία μέσω ρομποτικής. Με τις ρομποτικές του δυνατότητες, το λειτουργικό σύστημα της agRE.os επιτρέπει τη δυναμική συλλογή δεδομένων 24/7, τον επιλεκτικό ψεκασμό, το κλάδεμα, τη συγκομιδή και πολλά άλλα. Εκτός από την αυτόνομη διαχείριση των καλλιεργειών, το σύστημα της νεοσύστατης εταιρείας επιβλέπει τις λειτουργίες ελέγχου και συντήρησης των ηλιακών πεδίων, παρέχοντας στην agRE.os τη βιώσιμη πηγή ενέργειας και την ικανότητα να κερδίζει πρόσθετα έσοδα από την πλεονάζουσα ενέργεια.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα