Το FieldOps της Steyr με σημαντική οφέλη από τη συλλογή δεδομένων στο πεδίο

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η Steyr, ακολουθώντας τις ομόσταβλες του ομίλου, λανσάρει μια εφαρμογή διαχείρισης δεδομένων αγροκτήματος, πεδίου και μηχανημάτων, με στόχο να διευκολύνει την ανάλυση και τη λήψη αποφάσεων των αγροτών με βάση τη συλλογή δεδομένων όχι μόνο από τα τρακτέρ Steyr αλλά και από όλα τα συνδεδεμένα μηχανήματα του στόλου μιας γεωργικής εκμετάλλευσης, ανεξάρτητα από τη μάρκα τους.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Η ολοκαίνουργια διαδικτυακή πύλη Steyr FieldOps, η οποία διαδέχεται το Steyr S-Fleet, είναι προσβάσιμη άμεσα και με ασφάλεια από υπολογιστές και κινητές συσκευές μέσω μιας ενιαίας σύνδεσης που δημιουργεί ένα συνεπές περιβάλλον εργασίας. Παρακολουθεί και καταγράφει αυτόματα τις επιδόσεις των μηχανημάτων και τα δεδομένα του πεδίου, παρέχοντας όχι μόνο μια άμεση επισκόπηση των εργασιών στο πεδίο για τη λήψη αποφάσεων με βάση τις γεωπονικές πληροφορίες, αλλά και ασφαλώς καταγεγραμμένα δεδομένα για πιο μακροπρόθεσμη ανάλυση και σχεδιασμό.

Όλα αυτά είναι εφικτά για την Steyr και άλλες μάρκες τρακτέρ, εφόσον διαθέτουν δυνατότητα σύνδεσης. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την απομακρυσμένη προβολή οθόνης, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες – και στους αντιπροσώπους, εφόσον τους έχει δοθεί η άδεια του ιδιοκτήτη – να συνδέονται με την οθόνη τερματικού στην καμπίνα του οδηγού και να παρέχουν εξ αποστάσεως συμβουλές σχετικά με τη λειτουργία του τρακτέρ και της δραστηριότητας, εξαλείφοντας την ανάγκη για ταξίδια στο πεδίο, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο και το κόστος διακοπής λειτουργίας και μεγιστοποιώντας την παραγωγικότητα.

Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές είναι σε θέση να παρακολουθούν τα μηχανήματα για να αξιολογούν τη θέση του τρακτέρ και την πρόοδο των εργασιών, να σχεδιάζουν την υποστήριξη ανεφοδιασμού, να αποφασίζουν για την επόμενη εργασία και να διασφαλίζουν την ασφάλεια. Η αρχική οθόνη του FieldOps μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις, για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις και να ορίσετε ειδοποιήσεις, παραμέτρους και συναγερμούς για κάθε μηχάνημα.

Καθώς όλα αυτά είναι πλήρως ενσωματωμένα και συμβατά με διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API) τρίτων κατασκευαστών που επιτρέπουν την απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων και μεταξύ άλλων συστημάτων διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων και του STEYR FieldOps, μπορεί να διαμορφωθεί μια πλήρης εικόνα των λειτουργιών της εκμετάλλευσης.

Αυτή καλύπτει παράγοντες όπως η παραγωγικότητα των μηχανημάτων, η κατανάλωση καυσίμου και η θέση του τρακτέρ, με συνεχείς ενημερώσεις για τη λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο και μακροπρόθεσμα, καλύπτοντας παράγοντες από τη διαχείριση της εργασίας έως τον προγραμματισμό της συντήρησης.

Συνδεσιμότητα από την Steyr

Σε επιλεγμένα μοντέλα τρακτέρ η Steyr εισάγει επίσης μια νέα ρύθμιση Connectivity Included, η οποία καταργεί τις χρονικές χρεώσεις συνδρομής για τη σύνδεση των τρακτέρ Steyr με το FieldOps, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί η πλήρης αξία της συλλογής δεδομένων χωρίς συνεχές κόστος συνδρομής. Είναι επίσης διαθέσιμη σε υπάρχοντα τρακτέρ με συμβατά μόντεμ τηλεματικής και λογαριασμό Steyr FieldOps (προηγουμένως S-Fleet), με δυνατότητα ενεργοποίησης μέσω εφάπαξ αγοράς συνδρομής μέσω αντιπροσώπου της Steyr.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Steyr και TU Wien μαζί για το 4140 Expert CVT υδρογόνου με στόχο τη βιωσιμότητα

Το πρότζεκτ TU Wien για το τρακτέρ κυψελών καυσίμου υποστηρίζεται από την CNH, η οποία ουσιαστικά τροποποίησε για το FCTRAC ένα STEYR 4140 Expert CVT. Αυτό συμπληρώνεται από το BioH2Module για ολοκληρωμένη βιωσιμότητα.