Καινούριες λειτουργίες στην εφαρμογή myGRIMME για τα μηχανήματα συγκομιδής της φίρμας

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Οι νέες εφαρμογές «Πεδία» και «Καλλιέργειες» είναι πλέον διαθέσιμες στους χρήστες της ψηφιακής πύλης τελικών πελατών myGRIMME, μιας πλατφόρμας που δημιουργήθηκε το 2017 και αυτοματοποιεί πολλές από τις λειτουργίες στο πεδίο.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Οι νέες εφαρμογές «Πεδία» και «Καλλιέργειες» είναι τώρα διαθέσιμες στους χρήστες της πύλης τελικών πελατών myGRIMME. Η διαδικτυακή πύλη myGRIMME, η οποία είναι δωρεάν για τους πελάτες της GRIMME, εγκαινιάστηκε το 2017 και κάθε λίγο προστίθεντα σε αυτή λειτουργίες που ενισχύουν την άνεση κατά την εργασία.

Εφαρμογή «Πεδία»

Με την εφαρμογή «Πεδία», η GRIMME εγκαινιάζει ένα νέο ψηφιακό εργαλείο, που επιτρέπει στον χρήστη να αναλύει λεπτομερώς τις εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί στο πεδίο, όπως η φύτευση ή η συγκομιδή. Για το σκοπό αυτό, πολυάριθμα δεδομένα μηχανημάτων τεκμηριώνονται αυτόματα σε μορφή γεωγραφικής αναφοράς, έτσι ώστε ο πελάτης να λαμβάνει μια ακριβή επισκόπηση των ποικιλιών, των ποσοτήτων εφαρμογής, των ελλειπόντων κονδύλων, του βάθους φύτευσης και των αποδόσεων. «Αυτή η λειτουργία υποστηρίζει τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των επιμέρους αγροτεμαχίων», αναφέρει η εταιρεία.

Οι χρήστες μπορούν είτε να σχεδιάσουν τα όρια των πεδίων στο myGRIMME, χειροκίνητα, είτε να τα εισάγουν απευθείας από άλλα υπάρχοντα συστήματα. Εάν στη συνέχεια ένα αγροτεμάχιο συνδεθεί με μια εργασία («task») στο myGRIMME, το μηχάνημα αντιστοιχίζει αυτόματα τα διαθέσιμα δεδομένα του μηχανήματος σε αυτή την περιοχή μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στο πεδίο.

Εφαρμογή «Καλλιέργειες»

Επιπλέον, η GRIMME παρουσίασε και τη νέα εφαρμογή «Καλλιέργειες». Αυτή επιτρέπει τη δημιουργία διαφορετικών καλλιεργειών, όπως πατάτες, τεύτλα και λαχανικά, στο myGRIMME και τη χρωματική κωδικοποίησή τους στην πύλη. Αυτό δίνει στον χρήστη μια γρήγορη και καλά οργανωμένη επισκόπηση, ενώ δυνατή είναι και η υποδιαίρεση των καλλιεργειών σε ποικιλίες.

Οι τελευταίες μπορούν να εμφανίζονται και να επιλέγονται σε πραγματικό χρόνο μέσω του τερματικού του χειριστή. Οι διάφορες καλλιέργειες ή ποικιλίες μπορούν στη συνέχεια να συσχετιστούν γεωγραφικά με τα αντίστοιχα δεδομένα του μηχανήματος και να απεικονιστούν στις επιλογές «Εργασίες» και «Πεδία». Η αλλαγή ποικιλίας επισημαίνεται σαφώς με χρώμα και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ανάμειξης, για παράδειγμα κατά τη συγκομιδή.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.