Παγκόσμια επέκταση για την Arcusin και τα στρογγυλά χορτοδετικά της

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η ισπανική εταιρεία επεκτείνται στο τομέα του χειρισμού δεματιών, μικρών και μεγάλων, με την γκάμα να περιλαμβάνει τα μοντέλα FSX, XP και MultiPack.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου-Αυγούστου 2024

Η εταιρεία Arcusin από την Ισπανία σκοπεύει να συνεχίσει τη διεθνή επέκτασή της. Τα βασικά της προϊόντα απευθύνονται στο χειρισμό τετράγωνων δεματιών, τόσο μεγάλων όσο και μικρών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εργολάβους δεματιάσματος αχύρου παρουσιάζουν τα FSX και XP, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν από 12 έως 16 μπάλες, ανάλογα με το μοντέλο.

Η μικρότερη σειρά XP έχει σχεδιαστεί για να εργάζεται σε πιο μαλακό έδαφος και να προκαλεί λιγότερες ζημιές στο χωράφι, ένα χαρακτηριστικό που ενδιαφέρει όλο και περισσότερο τους αγρότες και τους εργολάβους. Υπάρχει επίσης ένα μηχάνημα MultiPack, το οποίο μπορεί να συλλέξει έως και 14 μικρές μπάλες και στη συνέχεια να τις συμπιέσει και να τις δέσει για να σχηματίσει μια μεγάλη τετράγωνη μπάλα.

Διοικητικές αλλαγές

Η φιλοδοξία της εταιρείας να επεκταθεί διεθνώς έλαβε πρόσφατα ώθηση με μια διοικητική αναδιοργάνωση, η οποία βλέπει νεότερα μέλη της οικογένειας να αναλαμβάνουν τα ηνία.

Η Blanca Cusiné ανέλαβε τον ρόλο της διευθύνουσας συμβούλου, διαδεχόμενη τον Josep Ramon Pons, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής της εταιρείας τα τελευταία 20 χρόνια. Δίπλα της, ο Ferran Cusiné αναλαμβάνει την ηγεσία του τμήματος Engineering και R&D, με έμφαση στην αύξηση και εδραίωση της διεθνούς επέκτασης της εταιρείας με έδρα τη Lleida. Η Cusiné αναλαμβάνει επικεφαλής του τμήματος Μηχανικής και Ε&Α της Arcusin. Σε ηλικία 31 ετών, είναι κάτοχος πτυχίων διοίκησης επιχειρήσεων, οικονομικής διαχείρισης, ενώ έχει σπουδάσει και μηχανικός.

Σύμφωνα με την Blanca Cusine, «Η εταιρεία πρέπει να συνεχίσει να είναι πρωτοπόρος στον τομέα των εξειδικευμένων γεωργικών μηχανημάτων με πατενταρισμένα προϊόντα, εφαρμόζοντας πλέον νέες τεχνολογίες που βελτιώνουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα των μηχανημάτων».

Ο Ferran Cusine πρόσθεσε ότι βλέπει ως κύρια πρόκληση στον τομέα της μηχανικής την ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον γεωργικό τομέα. Η έμφαση, πιστεύει, πρέπει να δοθεί στη βελτίωση της αποδοτικότητας των μηχανημάτων και στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Η Blanca και ο Ferran ανήκουν πλέον στην τρίτη οικογενειακή γενιά που αναλαμβάνει την ηγεσία της εταιρείας, που ιδρύθηκε το 1976 από τον Armando Cusine και τον Manuel Cusine και σήμερα εξάγει σε περισσότερες από 60 χώρες.

Πληροφορίες από Agriland

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα