EuroTier 2024: Kόμβος καινοτομίας για τη διεθνή κτηνοτροφία 12 με 15 Νοεμβρίου

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Μέχρι τώρα, περίπου 2.000 εκθέτες από 55 χώρες δήλωσαν συμμετοχή στην κορυφαία έκθεση για την επαγγελματική κτηνοτροφία και τη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου στον κόσμο, σε μία εκδήλωση που υποστηρίζεται από τη DLG και ανοίγει νέες θεματικές στο Ανόβερο.

Η EuroTier, η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για την επαγγελματική κτηνοτροφία και τη διαχείριση της κτηνοτροφίας, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την EnergyDecentral, την κορυφαία διεθνή εμπορική έκθεση για την αποκεντρωμένη παροχή ενέργειας, από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2024 στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Τα εισιτήρια εισόδου μπορούν πλέον να αγοραστούν στο ηλεκτρονικό κατάστημα εισιτηρίων, το οποίο ξεκίνησε αυτό το μήνα. Περίπου 2.000 εταιρείες και οργανισμοί από 55 χώρες θα παρουσιάσουν καινοτομίες και στρατηγικές για την επιτυχημένη κτηνοτροφία του μέλλοντος σε 220.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου.

Με κύριο θεματικό άξονα το «Καινοτομούμε στην κτηνοτροφία», η έκθεση προσφέρει ένα διεθνές τεχνικό πρόγραμμα για τις τελευταίες εξελίξεις στην παραγωγή βοοειδών, χοίρων και πουλερικών, καθώς και για τα διακλαδικά θέματα των εναλλακτικών πρωτεϊνών, της γενετικής, των ζωοτροφών και των λειτουργικών πόρων, της εκτροφής και των συστημάτων σίτισης, της ψηφιοποίησης, της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της αυτοματοποίησης, καθώς και της μεταποίησης και του μάρκετινγκ.

Με περίπου 2.000 εκθέτες κατανεμημένους σε 13 αίθουσες που καλύπτουν 220.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου και ένα κορυφαίο διεθνές τεχνικό πρόγραμμα, η EuroTier θα αποτελέσει και πάλι το κορυφαίο γεγονός του διεθνούς κτηνοτροφικού τομέα αυτό το Νοέμβριο.

Η έρευνα του Ιουνίου μεταξύ των δυνητικών επισκεπτών της EuroTier έδειξε ότι η φετινή ολοκληρωμένη γκάμα πληροφοριών που προσφέρουν οι εκθέτες έχει ήδη συναντήσει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κλάδο. Οι βασικοί τομείς εστίασης της έκθεσης περιλαμβάνουν την τεχνολογία στέγασης και σίτισης, τις ζωοτροφές και τους λειτουργικούς πόρους, καθώς και την καλή διαβίωση των ζώων, τη βιωσιμότητα, την αυτοματοποίηση, τη ρομποτική και την ψηφιοποίηση. Η EuroTier θα φιλοξενήσει μάλιστα και πάλι το World Poultry Show, το οποίο παρουσιάζει τεχνικές λύσεις για πτηνοτροφικές μονάδες από διεθνείς εταιρείες.

«Ως κορυφαίος κόμβος καινοτομίας με εκθέτες από 55 χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών ηγετικών στελεχών της αγοράς, μαζί με ένα διεθνές επαγγελματικό πρόγραμμα με παραδοσιακές εκδηλώσεις όπως το TopTierTreff για τη γενετική βοοειδών και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και άλλα σημαντικά γεγονότα όπως το «DLG-AgrifutureLab», την εκθεσιακή πλατφόρμα EnergyDecentral και τον νέο εκθεσιακό χώρο «Inhouse Farming», η EuroTier 2024 με βάση την γκάμα των προϊόντων της και το βάθος των θεμάτων της θα θέσει υψηλά πρότυπα ως διεθνής επιχειρηματική πλατφόρμα και πλατφόρμα δικτύωσης και ως τόπος επαγγελματικών ανταλλαγών», λέει η Ines Rathke, Project Manager της κορυφαίας εμπορικής έκθεσης παγκοσμίως.

«Καινοτομούμε στην κτηνοτροφία»

-Οι εκθέτες θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες προσεγγίσεις και στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν για την αύξηση της αποτελεσματικότητας, της βιωσιμότητας και της ευημερίας των ζώων

-Η διεθνής αγορά κορυφαίας γενετικής «TopTierTreff» παρουσιάζει ζώα αναπαραγωγής από κορυφαίες εταιρείες και οργανισμούς στον τομέα της γαλακτοπαραγωγής και της εκτροφής βοοειδών.

-Τα αυτόνομα γεωργικά συστήματα αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για την πρακτική γεωργία. Η φετινή εκδήλωση Barn Robot Event είναι αφιερωμένη στο θέμα της αυτόματης προώθησης ζωοτροφών σε γαλακτοπαραγωγικές εγκαταστάσεις

-Στο επίκεντρο «AI on poultry farms», οι εκθέτες θα παρουσιάσουν καινοτόμες και λύσεις που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της ευημερίας των ζώων, της υγείας των ζώων, της απόδοσης και της ενεργειακής απόδοσης στην παραγωγή πουλερικών.

-Το θέμα «Χοιροτροφία» θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με λύσεις του κλάδου και παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών από διάφορες χώρες.

Περαιτέρω θεματικές

-EnergyDecentral 2024, η οποία πραγματοποιείται παράλληλα με την EuroTier, και το θέμα «Εσωτερική γεωργία» με έμφαση στις εναλλακτικές πρωτεΐνες και τις λύσεις εσωτερικής γεωργίας

-Ο χώρος «Νεοφυείς επιχειρήσεις αγροδιατροφής» παρουσιάζει καινοτόμες λύσεις του κλάδου από επιχειρηματικές εταιρείες, ενώ λειτουργεί ως χώρος δικτύωσης για νεοφυείς επιχειρήσεις και επενδυτές

-Στο DLG.Prototype.Club, ομάδες μηχανικών λογισμικού επιλύουν τεχνικές προκλήσεις που θέτουν οι εκθέτες και οι οποίες θα καταλήξουν σε λειτουργικά πρωτότυπα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση.

Για άλλη μια φορά, πολλά Στάδια Εμπειρογνωμόνων θα παρουσιαστούν στην EuroTier 2024. Το «Expert Stage Πουλερικά» θα διερευνήσει τις καινοτομίες και τις τάσεις στην παραγωγή και την εκτροφή πουλερικών, την υγεία των ζώων, τη διατροφή και το μάρκετινγκ.

Το «Pig Expert Stage» θα προσφέρει στους επισκέπτες μια επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην αναπαραγωγή, τη διατροφή, την εκτροφή και τα συστήματα ελέγχου του κλίματος στους χώρους στέγασης των ζώων. Το πρόγραμμα στο περίπτερο της DLG (Αίθουσα 13, Περίπτερο E 58) προσφέρει ποικιλία θεμάτων: Οι συνεδρίες εμπειρογνωμόνων με θέμα «Άμεσες πωλήσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και σφαγή σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» θα καλύψουν θέματα όπως η σφαγή, οι συνθήκες νομικού πλαισίου, οι στρατηγικές μάρκετινγκ και οι οικονομικές πτυχές των άμεσων πωλήσεων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Στο θέμα «Άλογα», η έμφαση θα δοθεί στην κατάλληλη εκτροφή ανάλογα με τη φυλή, τη σίτιση με βάση τις ανάγκες, την υγεία, την άσκηση και τη μεταφορά. Στο περίπτερο της DLG και στις άλλες αίθουσες εμπειρογνωμόνων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετές συνεδρίες για επιλεγμένα θέματα βοοειδών.

Τα δύο Στάδια Εμπειρογνωμόνων «Εσωτερική εκτροφή» και «EnergyDecentral» ολοκληρώνουν το φάσμα παρουσιάσεων και συζητήσεων.

Διεθνή συνέδρια, διασκέψεις και εκδηλώσεις

Η EuroTier είναι η πλατφόρμα για κορυφαίες εκδηλώσεις στον διεθνή κτηνοτροφικό τομέα. Είναι ο τόπος όπου συγκεντρώνονται κτηνοτρόφοι, ηγέτες του αγροτικού τομέα και εμπειρογνώμονες για να δικτυωθούν και να ανταλλάξουν ιδέες. Μαζί με τους οργανισμούς-εταίρους της EuroTier 2024, θα προσφερθούν και πάλι πολυάριθμα συνέδρια και βραδινές εκδηλώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν τη Διεθνή Εκδήλωση για τα βοοειδή και τους χοίρους, το Διεθνές Συνέδριο για τα πουλερικά, τη Διεθνή Εκδήλωση για τα πουλερικά, την Εκδήλωση για την υγεία των ζώων και ένα διεθνές συνέδριο για θέματα κτηνοτροφίας από την Ουκρανία και τη Μολδαβία.

Ένας συνδυασμός διεθνών κεντρικών ομιλιών, στρογγυλών τραπεζιών, τελετών απονομής βραβείων και συναφών εκδηλώσεων δικτύωσης προσκαλεί τους επισκέπτες να ανταλλάξουν ιδέες σε χαλαρή ατμόσφαιρα.

Βραβευμένες καινοτομίες – άνθρωποι που εμπνέουν

Στο πλαίσιο της EuroTier, η DLG θα απονείμει τρία κορυφαία διεθνή βραβεία για καινοτόμες τεχνολογίες εκτροφής ζώων: Το «Βραβείο Καινοτομίας EuroTier» αναγνωρίζει καινοτομίες έτοιμες για πρακτική χρήση στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και υπογραμμίζει τη σημασία των σύγχρονων τεχνικών λύσεων για την κτηνοτροφία.

Το «Βραβείο Ευημερίας των Ζώων», μια διάκριση των Βραβείων Καινοτομίας EuroTier, αναγνωρίζει προϊόντα και υπηρεσίες που πληρούν τις απαιτήσεις για υψηλότερα πρότυπα ευημερίας των ζώων και βελτιωμένη υγεία των ζώων σε ιδιαίτερα υψηλό βαθμό.

Πρωτοποριακές εργασίες και ιδέες για τη βιώσιμη κτηνοτροφία και την αποκεντρωμένη παραγωγή ενέργειας τιμώνται με το «DLG-Agrifuture Concept Winner Award», το οποίο αξιολογείται από διεθνή κριτική επιτροπή.

Το διεθνές βραβείο «Women in Ag Award» τιμά γυναίκες που εμπνέουν από τη γεωργία, τις αγροτικές επιχειρήσεις, την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την έρευνα. Τα καλύτερα κανάλια από YouTuber, TikTok, Facebook και Instagram θα λάβουν το «DLG Agri Influencer Award».

EnergyDecentral και Εσωτερική Γεωργία

Η εμπορική έκθεση EnergyDecentral και η έκθεση Inhouse Farming – Feed & Food Show πραγματοποιούνται παράλληλα με την EuroTier. Καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της βιώσιμης παραγωγής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των πόρων, της παραγωγής ενέργειας και της έξυπνης ενέργειας, η EnergyDecentral έχει ήδη καθιερωθεί ως η κορυφαία πλατφόρμα για τον αποκεντρωμένο ενεργειακό εφοδιασμό.

Το νέο Inhouse Farming – Feed & Food Show θα αποτελέσει τον παγκόσμιο χώρο B2B για τα γεωργικά και διατροφικά συστήματα του μέλλοντος. Στενά δικτυωμένη με τη γεωργική πρακτική, η έκθεση Inhouse Farming – Feed & Food Show προσφέρει εξειδικευμένες πληροφορίες, προοπτικές, καινοτομίες και επιχειρήσεις – από τις ζωοτροφές στα τρόφιμα. Και οι δύο αποτελούν τη βέλτιστη επέκταση της εξειδικευμένης γκάμας θεμάτων της EuroTier.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτει να βρείτε εδώ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Pick-up της Χρονιάς για τρίτη φορά το Volkswagen Amarok δεύτερης γενιάς

Η κριτική επιτροπή, με τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, αναγνώρισε τη στιβαρότητα και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που πρεσβεύει η δεύτερη γενιά του επαγγελματικού οχήματος της Volkswagen.

Ιδανική για καθημερινή εργασία στον αχυρώνα η σειρά Keyline από τη Deutz-Fahr με 75 έως 106 ίππους

Με ένα πακέτο βασικών αλλά λειτουργικών χαρακτηριστικών, τα μοντέλα Keyline 5 είναι τα ιδανικά τρακτέρ για καθημερινή εργασία στον αχυρώνα, στην αυλή ή ως δεύτερο τρακτέρ για ελαφρές εργασίες σε μεγαλύτερα αγροκτήματα.