Bιώσιμες λύσεις αμπελώνα από τη Maschio Gaspardo στην Enovitis in Campo 2024

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η Maschio Gaspardo συμμετείχε στην έκθεση του αμπελουργικού κλάδου Enovitis in campo 2024, παρουσιάζοντας τον εξοπλισμό της σε αγρότες και ενδιαφερόμενους του τομέα.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Diretta-V Isotronic για σπορά μεταξύ των σειρών

Η νέα σπαρτική μηχανή Diretta-V Isotronic, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της σποράς μεταξύ των σειρών σε σταθερό έδαφος είναι εξοπλισμένη με ένα στιβαρό πλαίσιο που φιλοξενεί δύο σειρές μονάδων σποράς. Το μοντέλο εξασφαλίζει συμπαγείς διαστάσεις για εργασία ακόμη και σε στενές σειρές ή σε λοφώδες έδαφος.

Χάρη στη ρύθμιση με ελατήριο, η στιβαρή μονάδα σποράς εγγυάται πίεση εδάφους έως 260 κιλά και ρυθμιζόμενο βάθος έως 5 εκ. Η έκδοση Isotronic επιτρέπει τη χρήση του πρωτοκόλλου επικοινωνίας ISObus για τη ρύθμιση της εφαρμοζόμενης δόσης απευθείας από την καμπίνα του τρακτέρ.

Οι αμπελουργοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των Diretta-V 200, 300 ή 500 με χοάνη 200, 300 ή 500 λίτρων αντίστοιχα. Τα Diretta-V 200 και 300 διατίθενται με 4, 6 ή 8 σειρές με απόσταση μεταξύ των σειρών 20 εκ, ενώ το Diretta-V 500 μπορεί να παραγγελθεί με 4 και 10 σειρές. Ανάλογα με την έκδοση, το πλάτος εργασίας κυμαίνεται από 0,8 έως 2 μέτρα, ενώ το συνολικό αποτύπωμα κυμαίνεται από λίγο πάνω από ένα μέτρο έως 2,08 μέτρα.

Η μεγάλη συμπίεση και το μικρό βάρος (μέγιστο βάρος 1.560 κιλά) επιτρέπουν στις σπαρτικές μηχανές να λειτουργούν καλά σε κάθε περιβάλλον, σε συνδυασμό με εξειδικευμένα τρακτέρ με ισχύ από 68 έως 102 ίππους.

Compagna: Όργωμα και σπορά σε ένα μόνο πέρασμα

Το Compagna αντιπροσωπεύει τη λύση της σποράς πολλαπλών χρήσεων μεταξύ των σειρών χάρη στη δυνατότητα συνδυασμού πρωτογενούς/δευτερογενούς κατεργασίας και σποράς σε ένα μόνο πέρασμα στο πεδίο.

Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να επιτευχθεί με την ενσωμάτωση της δισκοσβάρνας Delfino DL, που διατίθεται με ελάχιστο πλάτος 1,3 μ., για να κινείται εύκολα ακόμη και μεταξύ των στενότερων γραμμών. Η δύναμη του μηχανήματος συνδυάζεται με την ευελιξία σποράς για τη μεγιστοποίηση της χρήσης χλωρής λίπανσης ή καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες.

Αναβαθμίσεις και στον κλάδο της φυτοπροστασίας

Στον τομέα της φυτοπροστασίας, υπάρχει ο νέος εργονομικός σχεδιασμός στη σειρά ψεκαστικών και νέες αναβαθμίσεις για καλύτερη και ομοιογενή διανομή του προϊόντος φυτοπροστασίας.

Turbo Teuton FXF Isotronic: Απόδοση και ποιότητα διανομής

Το συρόμενο ψεκαστικό Turbo Teuton FXF Isotronic είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Maschio Gaspardo. Διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις με δεξαμενές από 1.100 έως 3.150 λίτρα και, χάρη στο πρωτόκολλο επικοινωνίας ISObus, η διαχείρισή του είναι απλούστερη και πιο έξυπνη, αναφορικά με τις τεχνολογίες γεωργίας ακριβείας αλλά και με τον μεγαλύτερο έλεγχο των λειτουργικών παραμέτρων που χρησιμοποιούνται στο πεδίο.

Futura TGZ με ειδική μονάδα ανεμιστήρα για αμπελώνες και οπωρώνες

Το Futura TGZ ISOTRONIC είναι το συρόμενο φυγοκεντρικό ψεκαστικό με τη μονάδα ανεμιστήρα Avant TGZ, ιδιαίτερα εξειδικευμένη για αμπελώνες και οπωρώνες. Η τελευταία επιτρέπει την αναρρόφηση του αέρα από μπροστά, εξαλείφοντας την εκ νέου αναρρόφηση του φυτοπροστατευτικού μείγματος και του φυλλώματος, απομακρύνοντας τον χειριστή από τη ροή του ψεκασμού.

Ανάλογα με τον τύπο του χρησιμοποιούμενου φυτοπροστατευτικού προϊόντος και τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη φάση της επεξεργασίας, το Futura TGZ μπορεί να συνδυαστεί με ένα ευρύ φάσμα ακροφυσίων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ακροφυσίων που δεν επιτρέπουν την παρασύρση.

Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της κάλυψης της επεξεργασίας και να μειωθεί περαιτέρω ο κίνδυνος διάχυτης ρύπανσης, διατίθεται κατόπιν αιτήματος ένα ηλεκτροστατικό κιτ. Χάρη στα ηλεκτρόδια που τοποθετούνται στην έξοδο του διαχύτη αέρα, φορτίζεται το νεφελοποιημένο προϊόν με θετικά φορτία, έτσι ώστε να έλκεται από τη βλάστηση που είναι φυσικά προικισμένη με αρνητικά φορτία. Διαθέσιμο σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις με δεξαμενές από 600 έως 2.000 λίτρα, το Futura TGZ ISOTRONIC επιτρέπει υψηλά επίπεδα προσαρμογής.

Πληροφορίες από Meccagri

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Ιδανικός συνεργάτης για τον κτηνοτρόφο το John Deere 6120M

Τι κάνεις όταν από τα 800 αιγοπρόβατα, επιβιώνουν µόνο τα 50 ύστερα από µία βιβλική καταστροφή; Την απάντηση έρχεται να δώσει ένα ζευγάρι νεαρών κτηνοτρόφων που ξέρουν ότι µε δυνατές συνεργασίες όπως αυτή µε την Agrotech S.A η πρόοδος γίνεται µονόδροµος.

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ