RootWave και Garford ενώνονται για την ανάπτυξη της τεχνολογίας eWeeding

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Ο βρετανικός κατασκευαστής τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων μηχανικής καταπολέμησης ζιζανίων, Garford Farm Machinery, και ο κατασκευαστής ηλεκτρικών συστημάτων ζιζανιοκτονίας RootWave φέρνουν τη τεχνολογίας επόμενης γενιάς στις διεθνείς αγορές.

RootWave και Garford ανακοίνωσαν μια νέα συμφωνία που θα φέρει την τεχνολογία ζιζανιοκτονίας επόμενης γενιάς στις βρετανικές και διεθνείς αγορές, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας FutureFarming. Με τη νέα συμφωνία, οι δύο κατασκευαστές θα αναπτύξουν από κοινού νέες τεχνολογίες και προϊόντα ζιζανιοκτονίας, ενσωματώνοντας την ηλεκτρική ζιζανιοκτονία σε συστήματα εργαλείων ακριβείας, για καλλιέργειες υψηλής αξίας και υψηλής έντασης, καθώς και για αροτραίες εφαρμογές.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Το σύστημα RootWave χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό για να κάψει τα ζιζάνια και τις ρίζες τους. Αυτό καθιστά το ηλεκτρικό «τσάπισμα» εξαιρετικά αποτελεσματικό και, επειδή δεν είναι χημικό και δεν διαταράσσει το έδαφος, είναι συμβατό τόσο με τα συστήματα βιολογικής όσο και αναγεννητικής γεωργίας. Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εναλλασσόμενο ρεύμα υψηλής συχνότητας του RootWave είναι ασφαλέστερο από το συνεχές ρεύμα, που συνήθως χρησιμοποιείται στον ηλεκτρικό έλεγχο ζιζανίων.

Σύστημα καθοδήγησης με ρομποτικά στοιχεία

Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας και έχοντας φέρει πολλές καινοτομίες στην αγορά, από το σύστημα καθοδήγησης Robocrop Vision μέχρι τον συμπαγή υδραυλικό μηχανισμό πλευρικής μετατόπισης, η Garford αναγνωρίζεται ως ένας εκ των ηγετών του κλάδου στον μηχανικό ακριβή έλεγχο των ζιζανίων.

Το σύστημα καθοδήγησης Robocrop επιτρέπει το σκάλισμα για τη διαχείριση και τον προληπτικό έλεγχο των ζιζανίων τόσο εντός όσο και μεταξύ των σειρών. Να σημειωθεί, τέλος, ότι το σύστημα χρησιμοποιεί κάμερες και υπολογιστές ανάλυσης εικόνας για τον εντοπισμό της θέσης της καλλιέργειας και στη συνέχεια καθοδηγεί τα σκαλιστήρια.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Σπορά σουσαμιού έξω από τη Θήβα με το Robotti

Την εποχή της ροµποτικής στη γεωργία έρχεται να εισάγει η Γ.Ι Αντωνάκης ΑΕ µε τις πρώτες δοκιµές στην Ελλάδα του αυτόνοµου φορέα εργαλείων Robotti που κατασκευάζει η εταιρεία Agrointelli στη ∆ανία και διαθέτει σε ολόκληρη την Ευρώπη.