VineView: Συλλογή δεδομένων ακριβείας στο αμπέλι με τη συνδρομή του PinPoint RTK

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το PinPoint RTK απευθύνεται σε αμπελουργούς και είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη συλλογή δεδομένων ακριβείας στον αγρό, προσφέροντας ακρίβεια μέσω της τεχνολογίας Real-Time Kinematic (RTK).

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Η VineView, εταιρεία ανάλυσης δεδομένων που προσφέρει λύσεις με βάση τα δεδομένα για τη βελτιστοποίηση των αμπελώνων, παρουσιάζει τον φορητό δέκτη GPS PinPoint RTK. Με ακρίβεια 2-5 εκ. (2 ίντσες), ξεπερνά τους παραδοσιακούς δέκτες GPS, οι οποίοι συνήθως έχουν ακρίβεια 2-4 μ. (7-13ft). Με τον ανθεκτικό σχεδιασμό του και τα προγραμματιζόμενα κουμπιά, είναι ένας σύμμαχος για κάθε είδους εργασίες πεδίου όπου συλλέγονται χωρικά δεδομένα.

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι σε συνδυασμό με την εφαρμογή VineView για κινητά, επιτρέπει την παρακολούθηση πληροφοριών σε επίπεδο μεμονωμένου φυτού. Το αποτέλεσμα είναι η ακριβής συλλογή δεδομένων πεδίου, που επιτρέπει στους φορείς εκμετάλλευσης αμπελώνων να δημιουργήσουν ακριβείς χάρτες για την πιο τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό. Αυτό περιλαμβάνει την παρακολούθηση της παραγωγής, τη χαρτογράφηση ασθενειών, την εκτίμηση της απόδοσης και την παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων.

Οι διαχειριστές αμπελώνων μπορούν έτσι να χρησιμοποιούν αυτούς τους χάρτες ως εργαλεία για διάφορες περιπτώσεις χρήσης, όπως ο σχεδιασμός του πόσα υλικά θα αγοράσουν για την επόμενη σεζόν, η παρακολούθηση των ασθενειών με την πάροδο του χρόνου για να καθορίσουν πότε πρέπει να αποσύρουν ένα χωράφι, η αποστολή εργαζομένων σε ακριβείς τοποθεσίες για επαναφυτεύσεις και πολλά άλλα.

Το PinPoint RTK της VineView έχει σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά φορητό, ανθεκτικό και αδιάβροχο, εξασφαλίζοντας αξιοπιστία σε απαιτητικές καιρικές συνθήκες. Έχοντας στη διάθεσή τους τρία προγραμματιζόμενα κουμπιά, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν τα δεδομένα που θέλουν να συλλέξουν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το PinPoint RTK συνδέεται άψογα με την εφαρμογή VineView (διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS), επιτρέποντας στους χρήστες να λαμβάνουν και να παρακολουθούν σημειώσεις με ακρίβεια έως και 2 εκ. Ιδιαίτερο επίσης χαρακτηριστικό ότι το PinPoint RTK λειτουργεί όταν δεν υπάρχει σύνδεση δεδομένων, ώστε να διασφαλίζεται πως, όπου κι αν βρίσκεστε, μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα